5 ştiri business pe care nu trebuie să le ratezi în această dimineaţă – 4.11.2015

Cluburi, magazine, cinematografe, unități de turism-închise dacă în interior sunt cu 10% mai mulți clienți decât numărul autorizat - Românii au intrat în Formula 1 a burselor cu investiţii la Ferrari - Efectul Colectiv: Ce impact va avea tragedia de vineri asupra unei piețe de peste o jumătate de miliard de euro - Statul vrea să exporte apă - Legea care închidea localurile cu probleme exista, dar nu avea norme de aplicare: Nimeni nu e vinovat că nu le-a elaborat. Citeşte pe larg revista presei din 4 noiembrie 2015.
Economica.net - mie, 04 nov. 2015, 06:02
5 ştiri business pe care nu trebuie să le ratezi în această dimineaţă - 4.11.2015

Cluburi, magazine, cinematografe, unități de turism-închise dacă în interior sunt cu 10% mai mulți clienți decât numărul autorizat – Profit. Cluburile, barurile, restaurantele, magazinele, cinematografele, teatrele, expozițiile culturale, dar și unitățile din turism, în suprafață mai mare de 200 metri pătrați, vor fi închise dacă numărul de clienți din interior, pentru care a fost acordată autorizația de securitate la incendiu, este depășit cu peste 10%, iar o cale de evacuare a fost anterior desființată.

Românii au intrat în Formula 1 a burselor cu investiţii la Ferrari – ZF. Listarea Ferrari pe bursa de la New York a avut ecouri şi la Bucureşti, iar constructorul de maşini sport de lux numără printre acţionari şi câţiva români.

Efectul Colectiv: Ce impact va avea tragedia de vineri asupra unei piețe de peste o jumătate de miliard de euro – adevărul financiar.

Statul vrea să exporte apă – DIGI24. Statul Român va exporta apă minerală în Golf sau în China! Și pentru asta, Societatea Națională a Apelor Minerale vrea să ia un credit de 20 de milioane de euro cu care să construiască sau să cumpere câteva fabrici de îmbuteliere. Problema este că Societatea Națională a Apelor Minerale este și cea care acordă licențele de exploatare către companiile private care îmbuteliază și vând apă minerală. Sună a conflict de interese și în 2010, Consiliul Concurenței a și emis un document în acest sens.

Transformarea în mall a «Circului Foamei» din centrul Capitalei va fi reluată – Capital. Milionarul sibian Aurel Eugen Muntean a făcut rost de bani pentru a continua transformarea în mall a fostului „Circ al Foamei“ din spatele Unirea Shopping Center. Construcţia a fost blocată timp de doi ani.

Legea care închidea localurile cu probleme exista, dar nu avea norme de aplicare: Nimeni nu e vinovat că nu le-a elaborat – cursdeguvernare.ro.

Motorul Ford EcoBoost de 1.0 litriri produs la Craiova merge la export în India – Adevărul.

Ce oferă BRD angajaților care amenință cu greva – Profit. BRD e în conflict de muncă cu angajații, după ce banca nu a reușit să se înțeleagă cu sindicatul asupra noului contract colectiv. Banca spune că a făcut angajaților o ofertă realistă și competitivă la nivelul pieței bancare, și că a luat măsuri pentru a continua activitatea în caz de grevă.

Omul de afaceri Iulian Stanciu a plătit 200.000 euro pentru preluarea controlului Atelierele Pegas – Profit.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Misavan va inaugura în februarie depozitul logistic din Parcul Industrial Miroslav din județul Iași
Misavan va inaugura în februarie depozitul logistic din Parcul Industrial Miroslav din județul Iași
Producătorul și distribuitorul ieșean de produse profesionale de curățenie și dezinfecție Misavan a anunțat miercuri ...
Sindicaliștii de la “Cartel Alfa” au făcut plângere penală la DNA împotriva Guvernului în chestiunea ordonanței de plafonare și compensare a facturilor la gaze și energie electrică. Vorbesc despre “grup infracțional organizat”
Sindicaliștii de la “Cartel Alfa” au făcut plângere penală la DNA împotriva Guvernului în chestiunea ordonanței ...
Confederația sindicală “Cartel Alfa” a sesizat DNA În legătură cu adoptarea, de către Guvern, a ordonanței de ...
Statul și-a asumat să vândă cel puțin 20% din CE Oltenia până în 2026
Statul și-a asumat să vândă cel puțin 20% din CE Oltenia până în 2026
Guvernul și-a asumat, în fața Comisiei Europene, să vândă cel puțin 20% din acțiunile deținute de statul român ...