1EUR = 4.8725 RON | Bucureşti 18 º

News

5 ştiri business pe care nu trebuie să le ratezi în această dimineaţă - 5.06.2015

Orașul captiv în oraș – Epoca de Aur, decăderea și mărirea platformei Pipera - Culisele tranzacţiei Ţiriac-UniCredit-HVB - Dezvoltatorul a 30 dintre cele 103 magazine Kaufland apare în documentele la care fac trimitere procurorii DNA în scandalul mitei de la Primăria Capitalei - Licitaţia pentru vânzarea apartamentului lui Dan Voiculescu va fi reluată - Cele mai controversate proiecte imobiliare aprobate de administratia Oprescu - „Trenul SF“ Hyperion, spaima CFR Călători, va intra pe ruta spre litoral de la 1 august cu o garnitură specială. Citeşte pe larg revista presei din 5 iunie 2015.

05 iun, 2015 | ECONOMICA.net

Culisele tranzacţiei Ţiriac-UniCredit-HVB: o inspiraţie de acum zece ani care acum face 1 miliard de euro - ZF. Grupul UniCredit, care va prelua luna aceasta participaţia de 45% deţinută de Ion Ţiriac la UniCredit Ţiriac, era obligat, conform opţiunii de vânzare din 2005, să cumpere pachetul de acţiuni al fostului tenismen la un multiplu de 3,6-3,8 din activul net al băncii. Aceasta înseamnă că Ţiriac ar putea încasa peste un miliard de euro de la italieni.

Dezvoltatorul a 30 dintre cele 103 magazine Kaufland apare în documentele la care fac trimitere procurorii DNA în scandalul mitei de la Primăria Capitalei - ZF. Numele retailerului german Kaufland, liderul pieţei locale de comerţ modern, cu peste 100 de magazine şi afaceri estimate la 1,9 mld. euro anul trecut, a apărut ieri vehiculat în scandalul de corupţie care îl are în centru pe Solomon Wigler, consilierul personal al primarului general al Capitalei Sorin Oprescu. Totuşi, niciun reprezentant al Kaufland nu a semnat actele care apar pe site-ul Primăriei Capitalei, acestea fiind semnate de oficialii Alpha Property Development, dezvoltator al 30 din cele peste 100 de magazine Kaufland.

Licitaţia pentru vânzarea apartamentului lui Dan Voiculescu va fi reluată - Adevărul. Femeia care a oferit 427.000 de euro nu a virat banii în termenul stabilit - Adevărul. Adjudecatara apartamentului de pe Şoseaua Kiseleff al omului de afaceri Dan Voiculescu, care a oferit un preţ de 1,9 milioane de lei (427.000 de euro) în cadrul licitaţiei organizate joia trecută de ANAF, nu a virat banii în termenul stabilit, astfel că acesteia i se va reţine garanţia de 141.000 de lei (31.700 de euro), iar procedura va fi reluată, au declarat pentru „Adevărul“ surse guvernamentale.

Orașul captiv în oraș – Epoca de Aur, decăderea și mărirea platformei Pipera - adevarul financiar. A fost extazul planului cincinal, iar mai apoi agonia postrevoluționară. A venit însă și vremea renașterii pentru platforma Pipera, locul unde 60.000 de oameni aduc în economie 1,5 miliarde de euro.

FOTOGALERIE Cele mai controversate proiecte imobiliare aprobate de administratia Oprescu: blocuri de trei etaje pe Soseaua Kiseleff, un turn de 45 de metri la intersectia Caii Dorobanti cu bd. M. Eminescu si mai multe cladiri de patrimoniu demolate - Hotnews. Retinerea unui consilier personal al primarului Sorin Oprescu pentru o presupusa spaga intr-un caz de obtinere a unei autorizatii de construire a repus pe tapet discutia mai veche despre modul in care Primaria Bucuresti face urbanism. Desi primarul Sorin Oprescu a promis in campania electorala ca va proteja patrimoniul Capitalei, in cele doua mandate ale sale a semnat documentatiile de urbanism sau autorizatiile de construire pentru mai multe proiecte imobiliare controversate, printre care un bloc de 5 etaje pe strada Mantuleasa, un ansamblu de blocuri de 3 etaje pe Sos. Kiseleff, peste o copie in miniatura a gradinilor din Versailles sau un bloc de 7 etaje peste casa Spiru Haret.

Platforma industriala Dacia din Mioveni va ajunge in top cinci din Grupul Renault, pana in 2020, prin investitii masive pentru noile modele - 0-100.ro. Dacia aniverseaza in 2015 zece ani de la crearea centrului logistic din Mioveni (AILN, Alliance International Logistic Network) si 10 milioane de metri cubi de piese, echivalentul a 5,2 milioane de vehicule. Totodata, seful Dacia, Nicolas Maure, asteapta un an record de productie in 2015 si estimeaza ca pana in 2020 platforma industriala de la Mioveni va veni in top cinci, ca importanta, in cadrul Grupului Renault, la nivel mondial. „Investitii masive” sunt anuntate pentru noua gama Dacia, care va fi reinnoita intre 2018 si 2020.

Portland Trust a dat mâna cu Oracle pentru o clădire de birouri. Gigantul american din IT urmează să angajeze încă 2.000 de oameni - ZF. Gigantul american Oracle va închiria peste 20.000 de metri pătraţi în proiectul de birouri Oregon Park din nordul Capitalei, investiţie a grupului Portland Trust condus de britanicul Robert Neale, au declarat pentru ZF surse din piaţă. Aceasta este una dintre cele mai mari tranzacţii imobiliare de închiriere din acest an şi arată revenirea pieţei de birouri.

„Trenul SF“ Hyperion, spaima CFR Călători, va intra pe ruta spre litoral de la 1 august cu o garnitură specială - Adevărul. Societatea de transport feroviar de călători Softrans, operatorul trenurilor Hyperion, va trimite din 1 august spre litoral, pe ruta Craiova-Bucureşti-Constanţa, o garnitură nouă, separată de cea care circulă acum spre munte, de la Craiova la Braşov, a declarat pentru „Adevărul“ Nicolae Mihai, directorul general al companiei.

Familia Greidinger dă drumul la bani în România - Capital. Apetitul românilor pentru experienţa cinematografică a explodat odată cu extinderea lanţurilor de multiplexuri în malluri. Numărul de bilete vândute a crescut de la două, la zece milioane pe an, în ultimii şapte ani, însă România se află la coada clasamentului european, cu doar o jumătate de vizită per capita la cinema.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO