5 ştiri business pe care nu trebuie să le ratezi în această dimineaţă – 5.08.2015

Lupta pentru Marea Neagră - Inamicul numărul 1 al uzinei Dacia de la MIoveni - Plăţile restante ale statului către firmele private rămân la un nivel ridicat, în timp ce bugetul este pe excedent - Afacerea Radioterapia - Moştenirea lui Cătălin Chelu a „înviat“ pe bursă - Terenurile agricole se scumpesc pe măsură ce străinii cumpără tot mai mult. Citeşte pe larg revista presei din 5 august 2015.
Economica.net - mie, 05 aug. 2015, 05:35
5 ştiri business pe care nu trebuie să le ratezi în această dimineaţă - 5.08.2015

Țarul și Marea: supremația în regiunea Mării Neagre, vitală pentru planurile geopolitice și economice ale Rusiei lui Putin – adevărul financiar.

Plăţile restante ale statului către firmele private rămân la un nivel ridicat, în timp ce bugetul este pe excedent – ZF.

Moştenirea lui Cătălin Chelu a „înviat“ pe bursă – ZF. Mai multe firme din grupul controlat până anul trecut de investitorul Cătălin Chelu trec printr-o efervescenţă pe bursă, în care tranzacţiile din ultimele două luni au depăşit 10% din capital. Semnalul este că apropiaţii fostului investitor îşi împart influenţa peste companii cu afaceri cumulate de 370 de milioane de lei. Doar în ultimele două luni acţionarii producătorului de electrocasnice Electroargeş (ELGS) au vândut în piaţă în jur de 4 milioane de titluri, sau 5% din totalul acţiunilor. La producătorul de robineţi Mecanica Roteş (METY) şi-a făcut apariţia un acţionar nou, care a acumulat în ultimele luni 15% din capital printr-o serie de tranzacţii.

Terenurile agricole se scumpesc pe măsură ce străinii cumpără tot mai mult – Capital.

Cele mai păguboase depozite: bănci din România la care ajungi să retragi mai puţin decât ai depus – Adevărul.

Uzina Dacia-Renault din Maroc se dezvolta in ritm alert. Se fac angajari masive si se adauga noi schimburi – 0-100.ro.

Afacerea Radioterapia – DIGI24. În România 2015, bolnavii de cancer care au nevoie de radioterapie luptă nu doar cu boala, ci şi cu sistemul. Tocmai subfinanţarea sistemului şi numărul mic de aparate de radioterapie reduc şansele bolnavilor de supravieţuire. Cât costă radioterapia considerată gratuită a unui bolnav de cancer, într-un nou episod din campania România furată.

Te-ar mai putea interesa și
Polonezii de la Pesa vor livra 17 tramvaie în Craiova
Polonezii de la Pesa vor livra 17 tramvaie în Craiova
Ministerul Dezvoltării a finalizat procedura de licitație pentru cele 17 tramvaie noi pentru Craiova, a anunțat Lia Olguța Vasilescu, edilul orașului. Potrivit acesteia, polonezii de la Pesa,......
Iohannis cere urmărirea penală a fostului ministru al Energiei, Victor Grigorescu
Iohannis cere urmărirea penală a fostului ministru al Energiei, Victor Grigorescu
Președintele a transmis ministrului Justiției cererea de urmărire penală a lui Victor Grigorescu, fost ministru al Energiei ...
Cu stângul userist în dreptul justiției: Renunțarea la identitate
Cu stângul userist în dreptul justiției: Renunțarea la identitate
Ajunși în legislativ, pe un val de simpatie în urma campaniei fără penali în politica dâmbovițeană, liderii USR-PLUS ...
Isărescu: Nu propunem o stimulare a creditării spre zona exuberanţei raţionale
Isărescu: Nu propunem o stimulare a creditării spre zona exuberanţei raţionale
Banca Naţională a României nu doreşte o stimulare a creditării spre zona exuberanţei raţionale, o creştere rapidă ...