1EUR = 4.8741 RON | Bucureşti 20 º

News

5 ştiri business pe care nu trebuie să le ratezi în această dimineaţă - 5.10.2015

Reducerea TVA a scăzut mai mult prețurile în hipermarketuri decât în magazinele mici - SIF Transilvania reintră în cursa pentru Oltchim, dar cere combinatul la pachet cu Arpechim - Verdict Finanţe: CASS e obligatorie pentru toţi, cu sau fără venituri - Multi-milionari in vizualizari pe YouTube. Cine sunt românii care trăiesc din conţinutul pe care-l creează - Puterea celor mari: România, una dintre cele mai concentrate pieţe petroliere, alături de Norvegia şi Italia. Cine face regulile într-un domeniu de aproape 10 mld. €. Citeşte pe larg revista presei din 5 octombrie 2015.

05 oct, 2015 | ECONOMICA.net

Reducerea TVA a scăzut mai mult prețurile în hipermarketuri decât în magazinele mici - DIGI24. La patru luni după reducerea TVA, autorităţile se pregătesc să facă bilanţul. Calculele arată că, în medie, preţurile au scăzut cu 12%. Dar atât marile reţele, cât şi micii comercianţi majoraseră preţurile chiar înainte de reducerea TVA.

SIF Transilvania reintră în cursa pentru Oltchim, dar cere combinatul la pachet cu Arpechim - ZF. SIF Transilvania este interesată să cumpere combinatul chimic Oltchim Râmnicu Vâlcea, dar numai cu condiţia preluării „la pachet“ şi a rafinăriei Arpechim Piteşti, care aparţine OMV Petrom şi care urmează să fie demolată.

Verdict Finanţe: CASS e obligatorie pentru toţi, cu sau fără venituri - Capital. CASS este şi rămâne obligatorie, indiferent dacă există sau nu venituri, explică Finanţele, invocând legea sănătăţii şi Codul fiscal, atât în vechea, cât şi în noua formă. Ce se întâmplă cu cei care lucrează în străinătate?

Multi-milionari in vizualizari pe YouTube - Cine sunt romanii care traiesc din continutul pe care-l creeaza si cum arata noul tip de "vedeta" pe internet - startupcafe.ro.

Puterea celor mari: România, una dintre cele mai concentrate pieţe petroliere, alături de Norvegia şi Italia. Cine face regulile într-un domeniu de aproape 10 mld. € - ZF. Trei companii deţin 56% din toate benzinăriile din România, piaţa locală fiind astfel una dintre cele mai concentrate la nivel european. România este flancată de state precum Norvegia, Danemarca, Italia sau Suedia în ceea ce priveşte puterea pe care o deţin primii trei jucători. Acestea sunt totodată statele cu cel mai scump litru de benzină.

Ce s-a ales din firmele penalilor: Cătușele patronilor, prohodul unor mari afaceri - EVZ.

România – țara reglementărilor extraordinare cu impact asupra companiilor. O comparație cu țările din regiune - cursdeguvernare.ro.

Romgaz şi Conpet se califică pentru noi oferte pe bursă - Bursa.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO