1EUR = 4.8590 RON | Bucureşti 28 º

News

5 ştiri business pe care nu trebuie să le ratezi în această dimineaţă - 5.11.2014

Obligatoriu pentru toate maşinile vândute în România şi UE - Interviu cu şeful Electrica - Cum va arăta comerţul în viitor - Acţionarii români câştigă teren pe piaţa bancară - Băncile dau lunar 2.000 de credite Prima casă - Comisia Europeană critică dur proiectul Programului Naţional de Dezvoltare Rurală 2014-2020, propus de Guvern. Citeşte pe larg revista presei din 5 octombrie 2014

05 noi, 2014 | ECONOMICA.net

Bursa -  Interviu cu preşedintele Electrica, Victor Cionga: Electrica nu exclude o extindere la nivel regional. Victor Cionga, noul preşedinte al "Electrica", spune că vrea să lucreze în echipă cu actualul executiv, adăugând că, la nevoie, va întări anumite poziţii la nivel managerial prin promovarea de oameni noi. "Nu vrem schimbare de dragul schimbării sau pentru că aşa se aşteaptă o anumită parte a pieţei", ne-a declarat Victor Cionga, într-un interviu acordat ziarului "BURSA". Potrivit acestuia, Electrica se concentrează pe operaţiunile sale din România, însă, în funcţie de oportunităţi, nu exclude să analizeze o extindere la nivel regional: "Dacă în viitorul apropiat va apărea o oportunitate suficient de interesantă încât să considerăm posibilitatea unei achiziţii, vom înainta probabil în proces, dar numai în urma unei analize foarte serioase a acestui «business case» furnizate de către executiv, a unor discuţii în Consiliul de Administraţie şi, evident, a acordului şi deciziei acţionarilor".

DIGI24.RO - Sistemul ESP, obligatoriu pentru toate maşinile vândute în UE, începând din această lună. Începând de luna aceasta, toate maşinile vândute în Uniunea Europeană vor trebui să fie dotate cu sistemul electronic de control al stabilităţii, prescurtat ESP.

Capital - Acţionarii români câştigă teren pe piaţa bancară. Capitalul românesc a recâştigat o poziţie importantă pe piaţa bancară autohtonă, ajungând foarte aproape de cel austriac. Situaţia se datorează în special Băncii Transilvania, unde acţionarii români au depăşit deţinerea Băncii Europene de Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), cândva principalul acţionar, şi ATE Bank, preluată de omul afaceri Dorinel Umbrărescu.

Wall-street.ro - Principalele tendinte in piata de retail: de la traditional si offline, la modern si in online - cum se contureaza viitorul comertului?

ZF - Băncile dau lunar 2.000 de credite Prima casă.  Băncile au vândut credite imobiliare garantate de stat prin programul Prima casă în valoare de 735 mil. euro (3,2 mld. lei) de la începutul acestui an, respectiv o medie lunară de peste 74 mil. euro. Un număr de 20.500 de credite au fost acordate în perioada ianuarie-octombrie, adică o medie lunară de 2.050 de contracte. Ca număr de credite acordate lunar, 2014 a fost al doilea cel mai bun an pentru acest program, după 2012. Băncile au încheiat lunar 2.250 de contracte în 2012, cu o valoare a finanţărilor 84 mil. euro.

ZF - Kandia Dulce: Infrastructura şi demografia României vor menţine comerţul tradiţional. Mihai Georgescu, directorul general al Kandia Dulce, cel mai mare producător local de ciocolată, vede o oportunitate de creştere mai mare pentru produsele de impuls, aşa cum sunt şi brandurile Rom şi Măgura, în zona de comerţ tradiţional pe termen scurt.

Adevărul - DOCUMENT Comisia Europeană critică dur proiectul Programului Naţional de Dezvoltare Rurală 2014-2020, propus de Guvernul de la Bucureşti. Comisia Europeană cere Guvernului de la Bucureşti să revizuiască proiectul în baza căruia vom primi fondurile europene pentru agricultură. 97% din ferme sunt excluse „în mod efectiv“ de la posibilitatea de a accesa fonduri, acuză autorităţile de la Bruxelles.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO