5 ştiri business pe care nu trebuie să le ratezi în această dimineaţă – 7.03.2016

Legea antifumat ar putea fi modificată de Guvern, noile prevederi ar putea intra în vigoare în mai - Isarescu, BNR: Gestul total nefericit de a arunca cu bani pe treptele BNR echivaleaza cu terfelirea tricolorului sau cu fluieratul atunci cand se canta imnul national - Interviu cu ambasadorul Rusiei la Bucureşti - Raport al Comisiei de tăiat hârtii: Formularul de TVA și plimbarea PFA la ghișee - "vedetele" reclamațiilor oamenilor de afaceri. Citeşte pe larg revista presei din 7 martie 2016.
Economica.net - lun, 07 mart. 2016, 05:42
5 ştiri business pe care nu trebuie să le ratezi în această dimineaţă - 7.03.2016

Legea antifumat ar putea fi modificată de Guvern, noile prevederi ar putea intra în vigoare în mai – Profit. Legea antifumat, votată în Parlament și care va fi aplicată de la jumătatea lunii martie, ar putea fi modificată în ședința Guvernului de săptămâna viitoare, din cauza unor prevederi considerate „absurde”, legate de practicarea acestui viciu la terase, au declarat, duminică, pentru News.ro, surse guvernamentale, care au precizat că, în cazul în care vor fi aprobate, modificările vor fi aplicate din luna mai.

Isarescu, BNR: Gestul total nefericit de a arunca cu bani pe treptele BNR echivaleaza cu terfelirea tricolorului sau cu fluieratul atunci cand se canta imnul national – Hotnews.

Interviu cu AMBASADORUL RUSIEI ÎN ROMÂNIA, OLEG S. MALGINOV: „Sperăm că politicienii serioşi din Vest vor lua decizii pentru a schimba situaţia în bine” – Bursa.

România nucleară: Cum putem pierde avantajul strategic al lanțului complet de uraniu. Posibilele soluții – cursdeguvernare.ro.

Zece zile până la intrarea în vigoare a legii antifumat. Nu se va mai putea fuma în mașina de serviciu și în taxi – DIGI24.

Raport al Comisiei de tăiat hârtii: Formularul de TVA și plimbarea PFA la ghișee – „vedetele” reclamațiilor oamenilor de afaceri – Profit. Punctajul secret și discreționar, cu încălcarea jurisprudenței CJUE, la evaluarea unei firme care solicită înregistrarea în scop de TVA, dificultățile generate de formularul 394, prin care plătitorii de TVA trebuie să declare toate operațiunile efectuate, și obligarea PFA de a se plimba la ghișee cu chitanța care atestă plata CASS sunt principalele probleme reclamate de companii în relația cu statul, relevă un raport preliminar. La acestea se adaugă Declarația 392b privind livrările de bunuri, prestările de servicii și achizițiile efectuate de PFA și condițiile impuse pentru crearea unei firme, considerate greoaie și cronofagă.

România a picat categoria „junk“ pe scena europeană a eolienelor. De la piaţa care atrăgea 8% din investiţiile totale, a ajuns la nimic – ZF.

Nicolas Maure: În condițiile de acum, riscul să părăsim uzina Dacia de la Mioveni este zero – Capital.

Cine este fostul deputat PSD care a cumpărat Oțelu Roșu – DIGI24. Combinatul siderurgic din Oţelu Roşu a fost cumpărat cu 25 de milioane de euro de firma pe care fostul deputat PSD Iosif Armaş o controlează împreună cu mai mulţi oameni de afaceri din Serbia. Este a doua oară în ultimii trei ani când combinatul Ductil Steel, în prezent aflat în insolvenţă, îşi schimbă patronul. Foştii angajaţi nu mai au însă nicio speranţă că vor trăi ca pe vremuri, atunci când erau aproape 5.000 de muncitori în combinat.

Te-ar mai putea interesa și
CNCAV: O nouă tranşă de 224.640 doze de vaccin Pfizer BioNTech soseşte luni în ţară
CNCAV: O nouă tranşă de 224.640 doze de vaccin Pfizer BioNTech soseşte luni în ţară
O nouă tranşă de vaccin de la Pfizer BioNTech constând în 224.640 doze va sosi luni, 8 martie, în România, vaccinurile urmând a fi livrată pe cale aeriană, pe aeroporturile din Otopeni,...
Alte 3.288 cazuri noi de infectare cu coronavirus, în ultimele 24 de ore
Alte 3.288 cazuri noi de infectare cu coronavirus, în ultimele 24 de ore
Un număr de 3.288 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, a informat, ...
INS: Transportul aerian de pasageri a scăzut cu 69% în 2020
INS: Transportul aerian de pasageri a scăzut cu 69% în 2020
Numărul persoanelor care au optat pentru transportul aerian de pasageri a scăzut anul trecut cu 69%, de la 23.193.300 pasageri ...
Softrans ieftinește cu aproape 40% biletele la trenurile către Constanța
Softrans ieftinește cu aproape 40% biletele la trenurile către Constanța
Operatorul privat de transport feroviar Sofrans va introduce trenuri către Constanța în mai puțin de două luni, iar ...