5 ştiri business pe care nu trebuie să le ratezi în această dimineaţă – 7.03.2016

Legea antifumat ar putea fi modificată de Guvern, noile prevederi ar putea intra în vigoare în mai - Isarescu, BNR: Gestul total nefericit de a arunca cu bani pe treptele BNR echivaleaza cu terfelirea tricolorului sau cu fluieratul atunci cand se canta imnul national - Interviu cu ambasadorul Rusiei la Bucureşti - Raport al Comisiei de tăiat hârtii: Formularul de TVA și plimbarea PFA la ghișee - "vedetele" reclamațiilor oamenilor de afaceri. Citeşte pe larg revista presei din 7 martie 2016.
Economica.net - lun, 07 mart. 2016, 05:42
5 ştiri business pe care nu trebuie să le ratezi în această dimineaţă - 7.03.2016

Legea antifumat ar putea fi modificată de Guvern, noile prevederi ar putea intra în vigoare în mai – Profit. Legea antifumat, votată în Parlament și care va fi aplicată de la jumătatea lunii martie, ar putea fi modificată în ședința Guvernului de săptămâna viitoare, din cauza unor prevederi considerate „absurde”, legate de practicarea acestui viciu la terase, au declarat, duminică, pentru News.ro, surse guvernamentale, care au precizat că, în cazul în care vor fi aprobate, modificările vor fi aplicate din luna mai.

Isarescu, BNR: Gestul total nefericit de a arunca cu bani pe treptele BNR echivaleaza cu terfelirea tricolorului sau cu fluieratul atunci cand se canta imnul national – Hotnews.

Interviu cu AMBASADORUL RUSIEI ÎN ROMÂNIA, OLEG S. MALGINOV: „Sperăm că politicienii serioşi din Vest vor lua decizii pentru a schimba situaţia în bine” – Bursa.

România nucleară: Cum putem pierde avantajul strategic al lanțului complet de uraniu. Posibilele soluții – cursdeguvernare.ro.

Zece zile până la intrarea în vigoare a legii antifumat. Nu se va mai putea fuma în mașina de serviciu și în taxi – DIGI24.

Raport al Comisiei de tăiat hârtii: Formularul de TVA și plimbarea PFA la ghișee – „vedetele” reclamațiilor oamenilor de afaceri – Profit. Punctajul secret și discreționar, cu încălcarea jurisprudenței CJUE, la evaluarea unei firme care solicită înregistrarea în scop de TVA, dificultățile generate de formularul 394, prin care plătitorii de TVA trebuie să declare toate operațiunile efectuate, și obligarea PFA de a se plimba la ghișee cu chitanța care atestă plata CASS sunt principalele probleme reclamate de companii în relația cu statul, relevă un raport preliminar. La acestea se adaugă Declarația 392b privind livrările de bunuri, prestările de servicii și achizițiile efectuate de PFA și condițiile impuse pentru crearea unei firme, considerate greoaie și cronofagă.

România a picat categoria „junk“ pe scena europeană a eolienelor. De la piaţa care atrăgea 8% din investiţiile totale, a ajuns la nimic – ZF.

Nicolas Maure: În condițiile de acum, riscul să părăsim uzina Dacia de la Mioveni este zero – Capital.

Cine este fostul deputat PSD care a cumpărat Oțelu Roșu – DIGI24. Combinatul siderurgic din Oţelu Roşu a fost cumpărat cu 25 de milioane de euro de firma pe care fostul deputat PSD Iosif Armaş o controlează împreună cu mai mulţi oameni de afaceri din Serbia. Este a doua oară în ultimii trei ani când combinatul Ductil Steel, în prezent aflat în insolvenţă, îşi schimbă patronul. Foştii angajaţi nu mai au însă nicio speranţă că vor trăi ca pe vremuri, atunci când erau aproape 5.000 de muncitori în combinat.

Te-ar mai putea interesa și
Legea offshore, publicată în Monitorul Oficial
Legea offshore, publicată în Monitorul Oficial
Legea offshore, promulgată miercuri, prin decret, de preşedintele Klaus Iohannis, a fost publicată în Monitorul Oficial....
Randamentele la grâu, orz, rapiță și secară, în scădere în România în acest an, potrivit ultimei prognoze UE. Doar floarea-soarelui se va produce în cantități mai mari
Randamentele la grâu, orz, rapiță și secară, în scădere în România în acest an, potrivit ultimei prognoze UE. Doar ...
Comisia Europeană a revizuit în minus față de luna trecută prognoza privind randamentele pe care ar putea să le obțină ...
Nu vei mai putea negocia prețul în showroom, mașinile noi se vor vinde altfel: tot mai multe companii își convertesc dealerii în “agenți”.
Nu vei mai putea negocia prețul în showroom, mașinile noi se vor vinde altfel: tot mai multe companii își convertesc ...
Modul de comercializare a mașinilor noi inițiat de Tesla este adoptat de tot mai producători auto, însă pentru dealerii ...
Grupul LTP, producător de îmbrăcăminte sport şi de mobilă, cu peste 2.000 de angajaţi în nouă fabrici din lume, intră în România
Grupul LTP, producător de îmbrăcăminte sport şi de mobilă, cu peste 2.000 de angajaţi în nouă fabrici din lume, ...
Producătorul de îmbrăcăminte sport şi de mobilă LTP din Copenhaga intră în ţara noastră prin deschiderea firmei ...