5 ştiri business pe care nu trebuie să le ratezi în această dimineaţă – 7.03.2016

Legea antifumat ar putea fi modificată de Guvern, noile prevederi ar putea intra în vigoare în mai - Isarescu, BNR: Gestul total nefericit de a arunca cu bani pe treptele BNR echivaleaza cu terfelirea tricolorului sau cu fluieratul atunci cand se canta imnul national - Interviu cu ambasadorul Rusiei la Bucureşti - Raport al Comisiei de tăiat hârtii: Formularul de TVA și plimbarea PFA la ghișee - "vedetele" reclamațiilor oamenilor de afaceri. Citeşte pe larg revista presei din 7 martie 2016.
Economica.net - lun, 07 mart. 2016, 05:42
5 ştiri business pe care nu trebuie să le ratezi în această dimineaţă - 7.03.2016

Legea antifumat ar putea fi modificată de Guvern, noile prevederi ar putea intra în vigoare în mai – Profit. Legea antifumat, votată în Parlament și care va fi aplicată de la jumătatea lunii martie, ar putea fi modificată în ședința Guvernului de săptămâna viitoare, din cauza unor prevederi considerate „absurde”, legate de practicarea acestui viciu la terase, au declarat, duminică, pentru News.ro, surse guvernamentale, care au precizat că, în cazul în care vor fi aprobate, modificările vor fi aplicate din luna mai.

Isarescu, BNR: Gestul total nefericit de a arunca cu bani pe treptele BNR echivaleaza cu terfelirea tricolorului sau cu fluieratul atunci cand se canta imnul national – Hotnews.

Interviu cu AMBASADORUL RUSIEI ÎN ROMÂNIA, OLEG S. MALGINOV: „Sperăm că politicienii serioşi din Vest vor lua decizii pentru a schimba situaţia în bine” – Bursa.

România nucleară: Cum putem pierde avantajul strategic al lanțului complet de uraniu. Posibilele soluții – cursdeguvernare.ro.

Zece zile până la intrarea în vigoare a legii antifumat. Nu se va mai putea fuma în mașina de serviciu și în taxi – DIGI24.

Raport al Comisiei de tăiat hârtii: Formularul de TVA și plimbarea PFA la ghișee – „vedetele” reclamațiilor oamenilor de afaceri – Profit. Punctajul secret și discreționar, cu încălcarea jurisprudenței CJUE, la evaluarea unei firme care solicită înregistrarea în scop de TVA, dificultățile generate de formularul 394, prin care plătitorii de TVA trebuie să declare toate operațiunile efectuate, și obligarea PFA de a se plimba la ghișee cu chitanța care atestă plata CASS sunt principalele probleme reclamate de companii în relația cu statul, relevă un raport preliminar. La acestea se adaugă Declarația 392b privind livrările de bunuri, prestările de servicii și achizițiile efectuate de PFA și condițiile impuse pentru crearea unei firme, considerate greoaie și cronofagă.

România a picat categoria „junk“ pe scena europeană a eolienelor. De la piaţa care atrăgea 8% din investiţiile totale, a ajuns la nimic – ZF.

Nicolas Maure: În condițiile de acum, riscul să părăsim uzina Dacia de la Mioveni este zero – Capital.

Cine este fostul deputat PSD care a cumpărat Oțelu Roșu – DIGI24. Combinatul siderurgic din Oţelu Roşu a fost cumpărat cu 25 de milioane de euro de firma pe care fostul deputat PSD Iosif Armaş o controlează împreună cu mai mulţi oameni de afaceri din Serbia. Este a doua oară în ultimii trei ani când combinatul Ductil Steel, în prezent aflat în insolvenţă, îşi schimbă patronul. Foştii angajaţi nu mai au însă nicio speranţă că vor trăi ca pe vremuri, atunci când erau aproape 5.000 de muncitori în combinat.

Te-ar mai putea interesa și
City Insurance, cu 3 milioane de clienți, a reînceput plata daunelor. Liderul RCA, șanse să scape de faliment în ciuda găurilor uriașe. ASF și City, către brokeri: „Nu opriți vânzările! Există încă interes pentru preluare”
City Insurance, cu 3 milioane de clienți, a reînceput plata daunelor. Liderul RCA, șanse să scape de faliment în ciuda ...
Cu întreaga conducere suspendată și cu acționariatul decăzut din drepturi, City Insurance, cea mai mare companie de asigurări din România, are încă șanse să revină pe linia de plutire,......
Biden l-a avertizat pe Putin că moartea lui Navalnîi ar avea consecințe dezastruase asupra Rusiei
Biden l-a avertizat pe Putin că moartea lui Navalnîi ar avea consecințe dezastruase asupra Rusiei
Preşedintele american Joe Biden a dezvăluit miercuri că i-a transmis omologului său rus, Vladimir Putin, că, dacă opozantul ...
Gazprom dă asigurări că proiectul Nord Stream 2 este finanțat în totalitate
Gazprom dă asigurări că proiectul Nord Stream 2 este finanțat în totalitate
Proiectul gazoductului Nord Stream 2 este pe deplin finanţat, a afirmat miercuri adjunctul directorului general al Gazprom, ...
Statul acordă subvenții de 2.000 de euro/1.000 mp cultivați pentru legumicultori
Statul acordă subvenții de 2.000 de euro/1.000 mp cultivați pentru legumicultori
Legumicultorii vor beneficia în acest an de un ajutor de minimis de 2.000 de euro/cultură/1.000 metri pătraţi, plafonul ...