5 ştiri business pe care nu trebuie să le ratezi în această dimineaţă – 7.08.2015

Păcănelele şi pariurile au depăşit la încasări piața de soft - Loteria bonurilor fiscale, extragerea specială - scandalul Petrotel Lukoil - Timişoara, noul Bucureşti - Inamicul numărul 1 pentru uzina Dacia de la Mioveni. Citeşte pe larg revista presei din 7 august 2015.
Economica.net - vin, 07 aug. 2015, 05:02
5 ştiri business pe care nu trebuie să le ratezi în această dimineaţă - 7.08.2015

Un miliard de euro la jocurile de noroc – Păcănelele și pariurile online au depășit la încasări piața de soft – adevărul financiar. Operatorii din industria jocurilor de noroc din România reușesc să scoată anual din buzunarele românilor mai bine de un miliard de euro. Pentru o altfel de dimensiune, piața locală de software e estimată la puțin peste 900 de milioane de euro.

Loteria Bonurilor Fiscale, extragere specială. Care sunt cei 100 de câştigători – Adevărul.

Timişoara, noul Bucureşti. Trei malluri de 200 mil. € „ameninţă“ supremaţia lui Dascălu – ZF.

Trafic record pe Canalul Dunăre – Marea Neagră – adevărul financiar.

Prejudiciul de 1,7 miliarde de euro de la Petrotel Lukoil a fost creat printr-un „carusel fiscal“ în patru paşi. Ruşii neagă din nou acuzaţiile – ZF.

Uzina Dacia-Renault din Maroc se dezvolta in ritm alert. Se fac angajari masive si se adauga noi schimburi – 0-100.ro. Uzina marocana de la Tanger, care produce Sandero, Lodgy si Dokker, este in expansiune si numarul de angajati va creste cu 1.000 pana in septembrie, numarul total ajungand la 7.000. Uzina de la Tanger este cea mai mare unitate auto de pe continentul african, iar linia care produce Sandero va lucra in trei schimburi. Uzina de la Tanger este aproape de capacitatea sa maxima, iar in acest an va produce 240.000 de automobile. Uzina in care s-au investit 1,1 miliarde euro este asadar un concurent extrem de activ pentru Mioveni.

Ce le vindem americanilor de un miliard de euro pe an – Capital. SUA importă din România, printre altele, utilaje petroliere, componente de avioane şi arme. La rândul nostru, cumpărăm de peste Ocean carburanţi sau băuturi alcoolice.

Te-ar mai putea interesa și
Skoda anunţă concedieri în Cehia
Skoda anunţă concedieri în Cehia
Skoda vrea să reducă anul acesta 2% din posturile administrative din Cehia, nu prin concedieri, ci renunţând să înlocuiască angajaţii care se pensionează, a anunţat joi cel mai mare...
Electrica a avut în 2020 un profit net de 388 de milioane de lei, în creștere cu 87,5% față de anul precedent
Electrica a avut în 2020 un profit net de 388 de milioane de lei, în creștere cu 87,5% față de anul precedent
Grupul Electrica a obținut, în anul 2020, un profit net consolidat de 388 milioane RON, înregistrând o creștere de 181 ...
CFR SA investeşte 22,1 milioane de lei pentru lucrări de reparaţii în Sibiu şi Harghita
CFR SA investeşte 22,1 milioane de lei pentru lucrări de reparaţii în Sibiu şi Harghita
Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA va investi 22,1 milioane de lei, din fonduri bugetare, pentru lucrări de ...
China vizează un obiectiv de creştere de cel puţin 6% în 2021
China vizează un obiectiv de creştere de cel puţin 6% în 2021
China şi-a stabilit un obiectiv de creştere de cel puţin 6% în acest an, a anunţat vineri prim-ministrul Li Keqiang, ...