5 ştiri business pe care nu trebuie să le ratezi în această dimineaţă – 8.06.2015

Reducerea TVA la 9% pentru furnizarea de servicii TV si infiintarea Fondului Audiovizual vor intra in vigoare de la 1 iulie 2015 - Renault devine Dacia - Topul ofertelor din programul Prima Casă - Se dezgheaţă piaţa locuinţelor - România milionarilor cu repetiție: Povestea de business a marilor averi, de la Malaxa la Ion Țiriac. Citeşte pe larg revista presei din 8 iunie 2015.
Economica.net - lun, 08 iun. 2015, 04:56
5 ştiri business pe care nu trebuie să le ratezi în această dimineaţă - 8.06.2015

Inca un proiect de Ordonanta de Urgenta: Reducerea TVA la 9% pentru furnizarea de servicii TV si infiintarea Fondului Audiovizual vor intra in vigoare de la 1 iulie 2015 – Hotnews. Reducerea TVA la 9% pentru furnizarea de servicii TV si infiintarea Fondului Audiovizual pentru finantarea programelor TV informativ-cultural-educative vor intra in vigoare de la 1 iulie 2015, potrivit unui nou proiect de Ordonanta de Urgenta publicat pe site-ul Ministerului pentru Societatea Informationala (MSI). Pentru realizarea Fondului Audiovizual, distribuitorii de servicii TV vor fi obligati sa declare si sa plateasca catre CNA 5% din veniturile realizate din aceasta activitate pana la data de 25 a lunii urmatoare celei de realizare a veniturilor. Tot in acest proiect este reglementata si problema trecerii la televiziunea digitala terestra.

40% din vânzările mondiale ale grupului Renault sunt în realitate maşini Dacia – ZF. Modelele realizate de constructorul francez Renault pe platforma Logan au ajuns să acopere 40% din vânzările totale ale grupului faţă de numai 18% în 2010, arată o analiză a ZF pe baza datelor din rapoartele anuale ale Renault. Din cele 2,76 de milioane de automobile asamblate anul trecut de grupul Renault şi uzinele partenere din India, Iran şi Rusia, peste 1,1 milioane au fost maşini pe baza platformei Logan, modelele franceze pierzând teren.

Topul ofertelor din programul Prima Casă – Capital. O analiză a costurilor a departajat CEC Bank, Banca Transilvania, ING Bank, Piraeus și Bancpost ca având cele mai bune oferte din piaţă pentru credite în programul „Prima Casă“.

Se dezgheaţă piaţa locuinţelor – Capital. Constructorii şi producătorii de materiale aşteaptă în 2015 o creştere a afacerilor, dar pentru prima dată în ultimii şase ani aceştia şi-au mutat atenţia dinspre lucrările de infrastructură spre proiectele rezidenţiale private. Ei mizează pe o revenire susţinută a acestui sector imobiliar, care ar putea suplimenta veniturile generate de şantierele deschise de stat.

Ultimul stinge lumina: efectele nedorite ale scăderii investițiilor străine în energiile regenerabile – adevărul financiar. Modificările aduse sistemului de acordare a certificatelor verzi din energie nu s-au lăsat așteptate – în piață se fac deja scenarii de creștere cu 50% a prețului energiei electrice, investiții de sute de milioane de euro au fost înghețate, iar unii dintre marii investitori străini din domeniu se gândesc chiar la un exit din România.

INFOGRAFIC Profilul romanului care isi face un startup. Ce varsta are, care ii e pregatirea si cu ce probleme se confrunta – startupcafe.ro. Varsta medie a celor care isi infiinteaza firme in Romania a crescut. De la 30-35 se indreapta catre 40-45. Si nivelul de pregatire creste, potrivit cercetarii Institutului National de Statistica fuirnizata la solicitarea Startuopcafe.ro. Doar problemele par sa fi ramas aceleasi: lipsa clientilor sau clienti cu probleme in a-si achita facturile, lipsa personalului specializat, o concurenta tot mai puternica in piata samd. Desigur, acestea grosso modo. Pe regiuni, lucrurile se nuanteaza.

Ce a determinat creșterea peste așteptări a PIB în T1. Impozitul pe produs și jocul prețurilor la stocuri – cursdeguvernare.ro.

România milionarilor cu repetiție: Povestea de business a marilor averi, de la Malaxa la Ion Țiriac – adevărul financiar.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Blue Air programează două zboruri săptămânale directe între București și Bordeaux începând cu vara lui 2022
Blue Air programează două zboruri săptămânale directe între București și Bordeaux începând cu vara lui 2022
Transportatorul aerian Blue Air anunță un nou zbor direct de la București la Bordeaux, Franța, in cadrul Orarului de ...
Firma de consiliere și recrutare în domeniul hotelier Premier Hospitality își deschide la Braşov primul birou din Transilvania
Firma de consiliere și recrutare în domeniul hotelier Premier Hospitality își deschide la Braşov primul birou din Transilvania
Hotel Staff, parte a companiei Premier Hospitality, jucător de top de pe piaţa de outsourcing și resurse umane, anunţă ...
Lidl inaugurează pe 2 decembrie un nou magazin în Focșani
Lidl inaugurează pe 2 decembrie un nou magazin în Focșani
Lanțul de retail Lidl a anunțat vineri că își continuă investițiile în România prin inaugurarea unui nou magazin ...