5 ştiri business pe care nu trebuie să le ratezi în această dimineaţă – 8.09.2015

Guvernul nu are bani pentru disponibilizații de la Oltchim - Numărul restanţierilor, la nivelul maxim din 2013 încoace - Modificări la Codul Muncii - Băncile au ţinut la BNR 1,7 miliarde de lei în fiecare zi lucrătoare din luna august - Cât de sigură mai este Turcia lui Erdogan - Transferul ELCEN către Primăria Capitalei, în aer - Fondul de pensii al Canadei a investit în patronii Petrom şi BCR. Citeşte pe larg revista presei din 8 septembrie 2015.
Economica.net - mar, 08 sept. 2015, 04:52
5 ştiri business pe care nu trebuie să le ratezi în această dimineaţă - 8.09.2015

Guvernul nu are bani pentru disponibilizații de la Oltchim. Salariile compensatorii se vor plăti în 3 ani și jumătate – Profit.ro.

Numărul restanţierilor, la nivelul maxim din 2013 încoace, deşi economia şi salariile cresc – ZF.

Modificări la Codul Muncii – adoptate tacit de Senat. Schimbările preconizate – cursdeguvernare.ro. Două dintre cele mai importante legi care privesc relaţia angajat-angajator se află în curs de modificare : un nou proiect al legii salarizării ar urma să fie înaintat guvernului pentru o primă lectură de către ministrul PSD Rovana Plumb până la data de 1 octombrie, iar Codul Muncii va fi modificat de Parlament.

Băncile au ţinut la BNR 1,7 miliarde de lei în fiecare zi lucrătoare din luna august – ZF. Băncile preferă să-şi ţină banii la BNR cu o dobândă de doar 0,25% pe an în loc să accelereze creditarea şi se plâng că nu găsesc suficienţi clienţi solvabili.

Transferul ELCEN către Primăria Capitalei, în aer – Bursa. Arestarea pentru 30 de zile a primarului Capitalei Sorin Oprescu a lăsat în aer transferul producătorului de energie şi agent termic ELCEN către municipalitatea bucureşteană, la nici două luni distanţă de debutul sezonului rece. Acţiunea face parte dintr-un proiect mai amplu de fuziune dintre ELCEN şi RADET (distribuitorul şi furnizorul de agent termic), aprobat în urmă cu vreo doi ani de Guvern.

Fondul de pensii al Canadei a investit în acţionarii Petrom şi BCR – ZF. Fondul de pensii al Canadei, al cincilea cel mai mare fond suveran din lume, cu active de 228 mld. dolari (204 mld. euro), a luat expunere indirectă pe economia României prin investiţiile pe care le-a făcut în acţiunile grupurilor austriece Erste (proprietarul BCR), OMV, acţionarul majoritar al celei mai valoroase companii locale, şi Immofinanz, printrei cei mai mari investitori în piaţa locală imobiliară.

Banca Feroviara trimite clientilor numerele de telefon mobil ale directorului general si al presedintelui Consiliului de Supraveghere – Hotnews. Intr-un efort de comunicare in premiera pe piata bancara locala, Banca Feroviara (controlata de Vasile Blidar) a decis sa transmita clientilor numerele de telefon mobil ale lui Lucian Isar si Ioan Mihail Anca, presedintele Consiliului de Supraveghere, respectiv Directorul General al bancii. „In acest mod, Lucian Isar si Ioan Mihail Anca spera la consolidarea relatiilor cu IMM-urile si cu antreprenorii romani, punand la dispozitie atat un canal de comunicare in timp real, cat si expertiza proprie in domeniu. Astfel, feedback-ul legat de calitatea serviciilor bancii va fi primit direct de catre conducere, iar sugestiile si observatiile clientilor isi vor gasi rapid raspunsul”, se arata intr-un comunicat transmis luni de Banca Feroviara.

Doar trei reţele din comerţul modern acoperă toate judeţele ţării – ZF. Lidl, Penny Market şi Profi sunt reţelele din comerţul modern care au reuşit să acopere toate judeţele ţării. Liderul pieţei, grupul german Kaufland, lipseşte doar din Ilfov. Toate cele patru reţele au pariat pe un model de business care pune accent pe preţuri mici, de aceea aceşti retaileri au mers şi în judeţele sărace ale ţării.

Lira turcească se prăbușește: Cât de sigură mai este Turcia lui Erdogan? – adevărul financiar.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Germania trimite avioane de vânătoare în România într-o misiune NATO de apărare a spațiului aerian
Germania trimite avioane de vânătoare în România într-o misiune NATO de apărare a spațiului aerian
Trei avioane de luptă Eurofighter germane vor pleca spre România în februarie şi martie, în contextul în care ţările ...
Zelenski le cere statelor occidentale să nu mai creeze panică în privința unei invazii rusești
Zelenski le cere statelor occidentale să nu mai creeze panică în privința unei invazii rusești
Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski le-a cerut vineri occidentalilor să nu creeze panică în jurul tensiunilor cu ...
Putin i-a transmis lui Macron că Occidentul arată că nu ține cont de îngrijorările Rusiei
Putin i-a transmis lui Macron că Occidentul arată că nu ține cont de îngrijorările Rusiei
Preşedintele rus, Vladimir Putin, i-a transmis vineri omologului său francez, Emmanuel Macron, că răspunsurile Occidentului ...