5 ştiri business pe care nu trebuie să le ratezi în această dimineaţă – 9.07.2015

Harta tutunului. Câţi bani dau românii pe ţigări - HARTA INTERACTIVĂ şi FOTO - Prima legatură pe autostradă între Romania şi alt stat european - Ce companii de stat trebuie să privatizeze Grecia pentru a supraviețui - Lăsăm la mall bani cât pentru 450 km de autostradă pe an - Acordul UE-SUA: Ce au cerut europarlamentarii in locul controversatului ISDS. UE insista sa importe gaze lichefiate si petrol din America. Citeşte pe larg revista presei din 9 iulie 2015.
Economica.net - joi, 09 iul. 2015, 05:08
5 ştiri business pe care nu trebuie să le ratezi în această dimineaţă - 9.07.2015

HARTA INTERACTIVA / FOTO Prima legatura pe autostrada intre Romania si alt stat european, gata de inaugurare. Imagini cu autostrada Arad – Nadlac si noul Punct de Trecere a Frontierei cu Ungaria – Hotnews.

Harta tutunului. Câţi bani dau românii pe ţigări – INFOGRAFIE – Adevărul. Fumătorii îşi consumă între 5% şi 10% din bugetul lunar pentru a cumpăra ţigări. În Bucureşti şi vestul ţării se cheltuiesc cei mai mulţi bani pentru tutun, iar în Moldova şi Oltenia – cel mai puţin, arată statisticile oficiale. Din datele privind veniturile şi cheltuielile românilor, prezentate de INS în lucrarea „Coordonate ale nivelului de trai în România“, reiese că românii cheltuiesc, în medie, 88,3 lei lunar pe gospodărie pentru a-şi procura ţigări, tutun, articole şi accesorii pentru fumat.

Ce companii de stat trebuie să privatizeze Grecia pentru a supraviețui – adevărul financiar.

Lăsăm la mall bani cât pentru 450 km de autostradă pe an – Capital. Românii au făcut anul trecut cumpărături în valoare de circa 2,7 mld. euro în cele 59 de malluri care funcţionează la nivel naţional. Bucureştenii asigură peste 44% din vânzările centrelor comerciale din ţară.

Acordul UE-SUA: Ce au cerut europarlamentarii in locul controversatului ISDS. Uniunea Europeana insista sa importe gaze lichefiate si petrol din America – Hotnews. Parlamentul European recomanda Comisiei Europene sa scoata de la guvernul american, in negocierile pentru Parteneriatul Transatlantic pentru Comert si Investitii (TTIP) posibilitatea ca UE sa cumpere gaz petrolier lichefiat din SUA. Potrivit recomandarilor adoptate, miercuri, la Strasbourg, europarlamentarii vor inlocuirea controversatului mecanism ISDS de protectie a investitorilor straini in litigiile cu statele-gazda cu un nou sistem de justitie, cu judecatori numiti public. Un europarlamentar roman, lider al comisiei de specialitate din PE, considera benefic pentru Romania un viitor TTIP.

China repetă greşelile Japoniei. Care este impactul – DIGI24. Poate o comparaţie cu ce s-a întâmplat în 1929 e prea mult. Însă se pot face câteva paralele între ceea ce păţeşte acum China şi ce s-a întâmplat cu Japonia în anii 90, după căderea burselor în toamna lui 1987, acel Black Monday. Există similitudini între Japonia şi China atât în ceea ce a precedat deranjul de pe burse, cât şi în măsurile luate pentru a stinge incendiul.

 

Te-ar mai putea interesa și
Rabla Plus 2021: Persoanele fizice au achiziţionat 1.662 autovehicule noi şi 6 motociclete electrice
Rabla Plus 2021: Persoanele fizice au achiziţionat 1.662 autovehicule noi şi 6 motociclete electrice
Persoanele fizice au achiziţionat 1.662 autovehicule noi, dintre care 981 pur electrice şi 681 electrice hibride, şi 6 motociclete electrice în cadrul Programului Rabla Plus 2021, informează......
Inspecţii inopinate la 12 din cele mai mari edituri din România. Consiliul Concurenței suspectează că acestea au colaborat pentru eliminarea din piață a unui alt jucător
Inspecţii inopinate la 12 din cele mai mari edituri din România. Consiliul Concurenței suspectează că acestea au colaborat ...
12 dintre cele mai mari edituri din piață și Asociația Editurilor din România sunt investigate de către Consiliul Concurenței. ...
Zborul cu balonul în Turcia și curse charter spre Egipt, noutățile Hello Holidays pentru sezonul toamnă-iarnă
Zborul cu balonul în Turcia și curse charter spre Egipt, noutățile Hello Holidays pentru sezonul toamnă-iarnă
Agenția de turism Hello Holidays mizează pentru sezonul de toamnă-iarnă pe destinații precum Turcia și Egipt.
Angajaţii magazinelor Apple vor primi bonusuri de până la 1.000 de dolari
Angajaţii magazinelor Apple vor primi bonusuri de până la 1.000 de dolari
Apple Inc. îşi va recompensa luna viitoare angajaţii din magazine cu bonusuri de până la 1.000 de dolari, o decizie ...