5 ştiri business pe care nu trebuie să le ratezi în această dimineaţă

DNA-ul Fiscului a început să facă victime. Din păcate, multe sunt nevinovate - România plătește staționarea trupelor NATO - Cel mai mare fond suveran din lume şi-a dublat expunerea pe România - Populația activă economic a României - o perspectivă dincolo de datele INS. Citeşte pe larg revista presei din 16 martie 2015
Economica.net - lun, 16 mart. 2015, 05:35
5 ştiri business pe care nu trebuie să le ratezi în această dimineaţă

„DNA-ul Fiscului” a început să facă victime. Din păcate, multe sunt inocente – Capital. În lupta cu marea evaziune, DGAF loveşte, paradoxal, în companiile oneste. Pentru că nu îi depistează pe fraudatori, cere banii de la firmele care au făcut, fără vreo vină dovedită, tranzacţii cu ei. Mii de societăţi au fost verificate având activitatea şi accesul la justiţie blocate, în timp ce falimentul le bate la uşă.

România plătește staționarea trupelor NATO – DIGI24. România deschide porţile pentru trupele NATO. Consiliul Suprem de Apărare a Ţării a aprobat modificările legii care stabileşte în ce condiţii militarii străini se pot antrena şi staţiona în România. Tehnica de luptă a statelor membre NATO poate fi amplasată în unităţi militare din ţara noastră, dacă există o ameninţare în zonă. Trupele străine vor putea staţiona pe teritoriul ţării noastre, iar statul român va plăti parte din cheltuielile militarilor NATO.

Cel mai mare fond suveran din lume şi-a dublat expunerea pe România – ZF. Fondul suveran al Norvegiei, cu active de cinci ori mai mari decât PIB-ul României, are investiţii de 115 milioane de euro în companiile româneşti listate la bursă. Principalele investiţii pe bursa de la Bucureşti ale fondului norvegian sunt acţiunile BRD SocGen, cu o valoare de 35,4 milioane de euro la finalul anului trecut. Fondul deţinea 2,4% din capitalul băncii. Urmează acţiunile OMV Petrom, cu o valoare de 20,8 milioane de euro în contul unei deţineri de 0,37% din capitalul companiei. Pe locul al treilea se situează acţiunile Transgaz, în valoare de 16,4 milioane de euro echivalente unei deţineri de 2,19% din capital. La Banca Transilvania, fondul are o deţinere de 1,17% din capital.

Populația activă economic a României – o perspectivă dincolo de datele INS. Și o comparație cu țările UE – CURSDEGUVERNARE.ro. Asupra perspectivelor populației României s-a scris și s-a vorbit frecvent după publicarea , în cea de-a doua parte a anului 2013, a rezultatelor finale ale Recensământului Populației și al Locuințelor din octombrie 2011. Date asupra populației și evoluțiilor demografice din anii 2012-2013 au completat tabloul statistic al populației țării și au permis conturarea unor viziuni asupra dezvoltărilor potențiale în deceniile care vin.

Cum ignoră România investițiile în străinătate: Trei comparații – CURSDEGUVERNARE.ro. Ungaria, Cehia și Polonia se află în competiție cu România pentru atragerea investiţiilor străine directe care să le apropie mai rapid de nivelul de trai din Occident. Însă, spre deosebire de noi, ungurii, cehii și polonezii au căutat să facă achiziții și să-și dezvolte afacerile în străinătate. Mutare strategică pentru dezvoltarea în afara pieței interne și pentru valorificarea oportunităților într-o economie tot mai globalizată.

Te-ar mai putea interesa și
Cel mai mare ROBOR din ultima lună şi jumătate. Creşteri importante pentru indicii la trei şi şase luni
Cel mai mare ROBOR din ultima lună şi jumătate. Creşteri importante pentru indicii la trei şi şase luni
ROBOR la trei luni a crescut la 1,68%, faţă de 1,61%, şi atinge cea mai ridicată valoare din 15 ianuarie 2021 încoace. ROBOR la şase luni a crescut la 1,71%, faţă de 1,64%, nivelul din...
Automedicaţia pentru Covid-19 creşte riscul rezistenţei la antibiotice, atrag atenţia medicii
Automedicaţia pentru Covid-19 creşte riscul rezistenţei la antibiotice, atrag atenţia medicii
  Rezistența la antibiotice este de așteptat să crească în această perioadă, pe fondul automedicației pentru Covid-19 ...
România va trebui să renunţe la cărbune după 2025 – Greenpeace
România va trebui să renunţe la cărbune după 2025 – Greenpeace
România va trebui să renunţe la utilizarea cărbunelui pentru producerea de energie după anul 2025, în condiţiile în ...
SAS România lansează un program de consultanță în transformare digitală
SAS România lansează un program de consultanță în transformare digitală
SAS România lansează un program de consultanță în transformare digitală şi își propune să instruiască 5.000 de ...