500 de milioane de lei epuizate în 5 minute de IMM-uri – ajutoare de minimis

Finanţele au închis azi în doar 5 minute prima sesiune de înregistrare on-line a cererilor de finantare în cadrul schemei de ajutor de minimis pentru IMM-uri. Sesiunea s-a deschis la 8:30 si s-a inchis după cinci minute pentru că s-a epuizat tot bugetul de 500 de milioane de lei.
Economica.net - mie, 28 aug. 2013, 08:38
500 de milioane de lei epuizate în 5 minute de IMM-uri - ajutoare de minimis

„Având în vedere că din finanţarea solicitată prin Cererile înregistrate on-line bugetul anual de 500 milioane lei alocat schemei a fost epuizat, ÎNCEPÂND CU DATA DE 28.08.2013 ORA 8:35:41 SESIUNEA DE ÎNREGISTRARE ON-LINE A CERERILOR DE ACORD PENTRUI FINANŢARE ÎN BAZA H.G. NR. 274/2013, CU MODIFICĂRILE ŞI COMPLETĂRILE ULTERIOARE, ESTE DECLARATĂ ÎNCHISĂ”, au scris Finanţele pe site.

Lista cererilor de acord pentru finanţare înregistrate on-line poate fi consultată AICI

Numai întreprinderile care au cereri de acord pentru finanţare înregistrate on-line pot depune sau transmite prin poştă sau alte servicii de curierat, Cererea de acord pentru finanţare însoţită de documentele justificative, în perioada comunicată prin Recipisa de înregistrare on-line a Cererii de acord pentru finanţare, la Registratura generală a Ministerului Finanţelor Publice, str. Apolodor nr. 17, sector 5, Bucureşti, menţionându-se pe plic “Unitatea de implementare a schemei de ajutor de minimis”.

În cazul în care, în urma analizării Cererilor de acord pentru finanţare înregistrate în cadrul acestei sesiuni, se constată neutilizarea în totalitate a bugetului anual alocat schemei, Ministerul Finanţelor Publice publică pe site-ul său data reluării procedurii de înregistrare on-line a Cererilor de acord pentru finanţare şi bugetul rămas neutilizat din bugetul anual alocat schemei, cu respectarea prevederilor H.G. nr. 274/2013, cu modificările şi completările ulterioare, mai arată site-ul ministerului.

Ce este ajutorul de minimis

Ajutorul se prezintă sub formă de sume nerambursabile, în procent de 100% din valoarea totală a cheltuielilor eligibile aprobate spre finanţare,în limita echivalentului în lei a valorii maxime de 200.000 euro, respectiv 100.000 euro în cazul întreprinderilor care desfăşoară activitate în domeniul transportului rutier, pe o perioadă de 3 ani fiscali consecutivi.

Ajutorul de minimis se acordă întreprinderilor din toate sectoarele de activitate, cu excepţii pe care le găsiţi aici.

 

Întreprinderile mici şi mijlocii reprezintă acele întreprinderi care au mai puţin de 250 de angajaţi şi care fie au o cifră de afaceri anuală netă care nu depăşeşte echivalentul în lei a 50 milioane euro, fie deţin active totale care nu depăşesc echivalentul în lei a 43 milioane euro.


Te-ar mai putea interesa și
Piețele resimt atacul fără precedent al Iranului asupra Israelului. Care este strategia „de criză” a investitorilor
Piețele resimt atacul fără precedent al Iranului asupra Israelului. Care este strategia „de criză” a investitorilor
Piețele financiare se vor confrunta cu o săptămână marcată de volatilitate ridicată, fiind influențate de atacul fără precedent al Iranului asupra Israelului, arată analiștii din cadrul......
FMI a revizuit în scădere, la 2,8%, estimările privind creşterea economiei româneşti în acest an
FMI a revizuit în scădere, la 2,8%, estimările privind creşterea economiei româneşti în acest an
Fondul Monetar Internaţional (FMI) a revizuit în scădere estimările privind creşterea economiei româneşti în acest ...
Tesla va face concedieri şi la fabrica de lângă Berlin
Tesla va face concedieri şi la fabrica de lângă Berlin
Tesla, cel mai mare producător auto în funcţie de capitalizarea bursieră, va concedia până la 3.000 de angajaţi la ...
SUA ajută 50 de ţări să se pregătească mai bine pentru viitoare pandemii
SUA ajută 50 de ţări să se pregătească mai bine pentru viitoare pandemii
Statele Unite ale Americii ajută 50 de ţări să-şi consolideze sistemele de sănătate, în cadrul unei strategii mondiale ...