Top 6 tendințe de securitate cibernetică în 2022 și cum să țineți pasul

Într-o perioadă în care mediul digital acaparează tot mai multe activități din cadrul organizațiilor, Atos, companie care gestionează peste 100 de tehnologii diferite în cybersecuriy, a identificat o serie de tendințe în domeniu, care vor influența planul de investiții tech al companiilor în 2022.
Lidia Neagu - Dum, 13 feb. 2022, 22:12
Top 6 tendințe de securitate cibernetică în 2022 și cum să țineți pasul

Iată ce tendințe au identificat specialiștii Atos:

Vizibilitate Nu poți proteja ce nu poți vedea

Pentru a se putea proteja și a fi pregătite de un eventual atac cibernetic, organizațiile au nevoie de o vizibilitate 360* asupra activelor lor. Multe atacuri cibernetice de anul trecut, soldate cu pierderi considerabile pentru companii, au exploatat vulnerabilități cunoscute deja în 2020. Din acest motiv, organizațiile trebuie să-și îmbunătățească programele de gestionare a vulnerabilităților prin adoptarea de tehnologii de prioritizare acestora.

Securitatea mediilor cloud hibride Încredere în cloud 

Companiile vor trebui să implementeze un nou layer de controale de securitate în mediile cloud, edge și tradiționale. Acest nivel de încredere în plus va securiza arhitectura, infrastructura, aplicațiile și datele în medii multi-cloud și hibride. 

Noile tool-uri PEC Protejați datele cu orice preț

Instrumentele PEC – privacy-enhancing computation – vor fi testate de organizații în 2022, tendință determinată de cerințele crescute pentru protejarea confidențialității datelor sensibile. Astfel de instrumente protejează și securizează datele în uz și elimină confuziile generate de clasicele „data in tranzit” și „data at rest”. 

Tehnologii de securitate specifice industriei Nu există o tehnologie universală

Nu protejăm dispozitivele medicale cu aceleași instrumente folosite pentru a proteja vehiculele conectate. Așadar, organizațiile vor investi în tehnologii de securitate cibernetică specifice industriei, cum ar fi soluții de securitate industrială, soluții de securitate a dispozitivelor medicale conectate, securitate privată 5G, detectarea amenințărilor auto și își vor extinde ecosistemul de parteneri pentru a include furnizorii de securitate cibernetică specifici industriei.

Încredere zero Verifică întotdeauna

Organizațiile vor aborda principiul „încredere zero” (zero trust) de-a lungul lui 2022 pentru a reduce riscurile asociate muncii de la distanță, dar și alte riscuri cauzate de terțe entități. Nu există o cale unică către acest deziderat, iar companiile abordează acest segment în funcție de nivelul de maturitate la care se află din punct de vedere al transformării digitale.

Externalizarea detecției și răspunsului – Schimbă placa cu infractorii digitali

Deoarece multe centre tradiționale de securitate cibernetică nu reușesc să prevină metodele folosite de atacatori, organizațiile vor investi în soluții de detectare și răspuns gestionate (MDR) în 2022. Astfel de tehnologii ajută la anticiparea și depistarea atacurilor complexe, folosind algoritmi de inteligență artificială pentru a identifica și orchestra un răspuns aproape în timp real. 

Atos este lider global în transformare digitală, având peste 107.000 de angajați și venituri anuale de peste 11 miliarde de euro. Compania ocupă prima poziție la nivel european în domeniile securității cibernetice, cloud și performance computing. Grupul oferă soluții personalizate end-to-end, pentru toate industriile din 71 de țări. Pionier în servicii și produse de decarbonizare, Atos se angajează să furnizeze un sistem digital securizat și decarbonizat pentru clienții săi. Atos este o societate europeană (Societas Europaea), listată la Euronext Paris și inclusă în indicii bursieri CAC 40 ESG și Next 20 Paris.

Scopul Atos este de a ajuta la proiectarea viitorului spațiu informațional. Expertiza și serviciile sale susțin dezvoltarea cunoașterii, educației și cercetării printr-o abordare multiculturală și contribuie la dezvoltarea excelenței științifice și tehnologice. La nivel mondial, Grupul Atos susține faptul ca atât clienții și angajații, cât și membrii societății în general, să trăiască, să lucreze și să se dezvolte într-un mod sustenabil, într-un spațiu informațional securizat.

Te-ar mai putea interesa și
Curtea de Conturi Europeană consideră ca fiind riscantă practica angajării consultanților externi de către CE
Curtea de Conturi Europeană consideră ca fiind riscantă practica angajării consultanților externi de către CE
Modul în care Comisia Europeană angajează consultanţi externi şi recurge la serviciile acestora nu asigură în totalitate o utilizare optimă a resurselor şi nici nu îi protejează pe deplin......
Franta vrea să interzică folosirea denumirii de „carne” pentru produsele fabricate pe bază de plante
Franta vrea să interzică folosirea denumirii de „carne” pentru produsele fabricate pe bază de plante
Franţa intenţionează să interzică utilizarea termenilor precum "carne" sau "cârnaţi" pentru produsele alimentare pe ...
Kövesi avertizează că ar putea să ceară Bruxelles-ului să activeze mecanismul care condiționează acordarea de fonduri de respectarea statului de drept în cazul României
Kövesi avertizează că ar putea să ceară Bruxelles-ului să activeze mecanismul care condiționează acordarea de fonduri ...
Avertizorii de integritate sunt o sursă vitală de informaţii pentru anchetatorii publici şi procurori, iar transpunerea ...
Uniunea Europeană acordă un ajutor de 40 de milioane de euro pentru forțele armate din Republica Moldova
Uniunea Europeană acordă un ajutor de 40 de milioane de euro pentru forțele armate din Republica Moldova
Uniunea Europeană (UE) a anunţat joi acordarea unei finanţări de 40 de milioane de euro pentru Republica Moldova, în ...