BAT decorează stații de autobuz din centrul Bucureștiului similar unui interior de casă, în cadrul campaniei „Alege Asumat un Oraș Curat”

Cu ocazia zilei de 5 iunie - Ziua Internațională a Mediului, BAT România, liderul pieței tutunului din România, demarează în cadrul proiectului Alege Asumat un Oraș Curat o nouă campanie menită să ajute la conștientizarea faptului că gesturile individuale pot avea un impact semnificativ asupra felului în care arată orașul nostru și asupra mediului în ansamblul său.
Ion Dobreanu - Dum, 05 iun. 2022, 11:07
BAT decorează stații de autobuz din centrul Bucureștiului similar unui interior de casă, în cadrul campaniei

În cadrul campaniei, desfășrată în parteneriat cu Societatea de Transport București (STB), BAT decorează stații de autobuz din centrul Bucureștiului similar unui interior de casă și, sub mesajul “Acasă nu arunci gunoi pe jos. Aici de ce ai face-o?”, atrage atenția asupra importanței protejării comunității și a orașului în care trăim.

Campania Alege Asumat un Oraș Curat atrage atenția asupra importanței gesturilor individuale simple cu un impact semnificativ pentru comunitate

„Orașul este a doua casă pentru fiecare dintre noi, cu locuri și imagini speciale care fac parte din istoria noastră și a comunității. Grija față de comunitate stă în gesturi simple, iar responsabilitatea nu presupune perfecțiune, ci consecvență și considerație pentru binele comun. În cadrul BAT ne-am asumat obiectivul de a construi un viitor mai bun pentru consumatorii noștri, dar și pentru societatea în care trăim. Ne dorim ca prin intermediul acestei campanii tot mai mulți oameni să înțeleagă responsabilitatea alegerilor individiuale și relevanța gesturilor simple, repetitive și a impactului pe care acestea îl au asupra zilei de mâine,” a declarat Ileana Dumitru, Director juridic și relații publice, Aria Europa Centrală și de Sud din cadrul BAT.

“Este important să menținem orașele curate, iar atitudinea fiecăruia dintre noi contează foarte mult! De aceea, cred că trebuie să ne implicăm împreună în acțiuni de conștientizare publică, repetate, indiferent că suntem simpli cetățeni, instituții publice sau companii private,” a adăugat Adrian Criț, Director General STB SA.

În 2020, BAT a anunțat asumarea unor obiective ambițioase privind reducerea impactului afacerii asupra sănătății, atingerea excelenței în protejarea mediului, dezvoltarea unui impact social pozitiv și reiterarea angajamentului pentru politici comerciale corecte și responsabile. Țintele de atingere a obiectivelor includ 50 de milioane de consumatori ale produselor BAT care nu ard până în 2030; neutralitatea emisiilor de carbon din propriile operațiuni până în 2030 și de-a lungul întregului lanț valoric până în 2050; 100% energie regenerabilă până în 2030; creșterea cantității de apă reciclată cu 30% până în 2025; niciun deșeu rezultat din activitatea centrelor de producție să nu mai ajungă în gropi de gunoi până în 2025; eliminarea plasticului de unică folosință nenecesar din ambalaje și utilizarea exclusivă de ambalajele de plastic reutilizabile, reciclabile sau compostabile până în 2025.

Compania a înregistrat deja progrese semnificative în ceea ce privește responsabilitatea de mediu. Conform celui mai recent raport dedicat proiectelor de mediu, societății și guvernanței (BAT ESG Report 2021*), anul trecut BAT a redus cu 42,7% emisiile de carbon pentru Scopul 1 și 2 față de valoarea de referință din 2017, la nivelul companiei. De asemenea, 64,4% din energia electrică utilizată în unitățile de operare provine din surse regenerabile.

BAT a lansat în România în 2019 campania Alege asumat un oras curat, în cadrul căreia circa 1.000 de coșuri stradale au fost instalate în patru mari orașe din țară, pentru a atrage atenția asupra gesturilor simple pe care fiecare dintre noi le poate face pentru protejarea comunității și a mediului

BAT este liderul pieței tutunului din România, cu o cotă de peste 50%. În 2021, compania a fost  cel mai mare contribuabil la bugetul de stat, pentru al doilea an consecutiv. Compania a plătit aproape 11 miliarde de lei la bugetul de stat anul trecut.

BAT are peste 3.000 de angajați și creează alte 30.000 de locuri de muncă pe lanțul de distribuție și aprovizionare.

La nivel global,BAT este o companie de top, cu mai multe categorii de bunuri de larg consum, al cărei obiectiv declarat este de a construi un viitor mai bun (A Better Tomorrow™) prin reducerea impactului asupra sănătății, ceea ce presupune angajamentul de a oferi consumatorilor adulți o gamă variată de produse cu risc redus*.

Compania continuă să susțină clar ca fumatul cauzează riscuri majore la adresa sănătății și că singura modalitate prin care acestea pot fi evitate este renunțarea la fumat. BAT îi încurajează pe cei care continuă să fumeze să facă trecerea complet la alternativele cu risc redus dovedit științific*. Pentru a realiza acest lucru, BAT se transformă într-o afacere cu multiple categorii de bunuri de larg consum, centrată cu adevarat pe consumatori.

Obiectivul BAT este ca 50 de milioane de consumatori să aleagă produsele sale care nu ard până în 2030 și de a genera venituri de 5 miliarde de lire sterline din noile categorii până în 2025. BAT și-a stabilit o serie de obiective ambițioase de sustenabilitate, inclusiv atingerea neutralității emisiilor de carbon pentru Scopurile 1 și 2 până în 2030, eliminarea plasticului non-necesar de unică folosință și utilizarea exclusiv de plastic reutilizabil, reciclabil sau compostabil pentru ambalajele sale până în 2025.

BAT are peste 53.000 de angajați și operează în peste 180 de țări. Grupul BAT a generat venituri de 25,68 de miliarde de lire sterline în 2021 și un profit din operațiuni de 10,2 miliarde lire sterline.

Portofoliul strategic al companiei include mărcile sale globale de țigarete și o categorie tot mai largă de produse cu risc redus* din tutun și nicotină, precum și produse tradiționale din tutun care nu ard. Acestea includ țigări electronice, produse de încălzire a tutunului, produse moderne pentru uz oral, inclusiv produse cu nicotină pentru uz oral fără tutun, precum și produse orale tradiționale, cum ar fi snus și snuff umed. În 2021, BAT a avut 18,3 milioane de consumatori de produse care nu ard tutunul, o creștere de 4,8 milioane față de anul precedent.

Tags:
Te-ar mai putea interesa și
Grecia majorează salariul minim la 830 de euro pe lună
Grecia majorează salariul minim la 830 de euro pe lună
 Salariul minim lunar în Grecia va fi majorat cu 50 de euro, sau 6,4%, până la 830 de euro, a anunţat vineri Guvernul conservator de la Atena, acesta fiind a patra majorare din ultimii cinci......
Pentru 1 din 2 români, principala preocupare financiară este acoperirea cheltuielilor de bază – studiu
Pentru 1 din 2 români, principala preocupare financiară este acoperirea cheltuielilor de bază – studiu
Pentru 1 din 2 români, cheltuielile de bază sunt principala preocupare când vine vorba de situaţia personală, iar printre ...
Grupul LEGO, venituri în creștere în 2023, pe o piață cu cele mai joase rezultate din ultimii 15 ani
Grupul LEGO, venituri în creștere în 2023, pe o piață cu cele mai joase rezultate din ultimii 15 ani
Grupul LEGO a anunțat rezultatele pentru anul fiscal 2023. Veniturile LEGO au crescut cu 2%, la 65,9 miliarde de coroane ...
Huawei raportează cel mai rapid ritm de creştere al veniturilor din ultimii patru ani
Huawei raportează cel mai rapid ritm de creştere al veniturilor din ultimii patru ani
Huawei Technologies a înregistrat în 2023 cel mai rapid ritm de creştere a veniturilor din ultimii patru ani, pe fondul ...