600.000 de români depun Declaraţia de venit. Cum o completezi

Luna viitoare, aproximativ 600.000 persoane fizice, conform datelor de anul trecut, sunt obligate să depună la Fisc declaraţia privind venitul realizat în 2013 (Formularul 200). Cei care au obligaţia şi nu depun declaraţia de venit riscă o amendă cuprinsă între 50 şi 500 de lei.
Ionut Tudorica - Dum, 21 apr. 2013, 21:01
600.000 de români depun Declaraţia de venit. Cum o completezi

Declaraţia se completează şi se depune la Administraţia Financiară de domiciliu, până la data de 25 mai. Declaraţia se poate depune direct la ANAF sau se poate trimite prin poştă. Adresele Administraţiilor financiare din toată ţara le găsiţi AICI.

Atenţie! Păstraţi documentele originale după care aţi completat declaraţia şi trimiteţi la ANAF, o dată cu Formularul 200, doar copiile lor.

Veniturile pentru care trebuie depusă declaraţia sunt: venituri din activităţi independente, unele venituri din investiţii (transferul titlurilor de valoare, altele decât părţile sociale şi valorile mobiliare, în cazul societăţilor închise, operaţiuni de vânzare-cumpărare de valută la termen, pe bază de contract), venituri din cedarea folosinţei bunurilor (chirii), venituri din activităţi agricole, silvicultură şi piscicultură impuse în sistem real.

Declaraţia se completează pentru fiecare sursă şi categorie de venit. Pentru veniturile realizate într-o formă de asociere, venitul declarat va fi venitul net/pierderea distribuită din asociere.

Nedepunerea la termenele prevăzute de lege a declaraţiilor de venit de către persoanele fizice constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 50 lei la 500 lei.

Totodată nedepunerea declaraţiei fiscale dă dreptul organului fiscal să procedeze la stabilirea din oficiu a impozitelor, taxelor, contribuţiilor şi a altor sume datorate bugetului general consolidat.

Există anumite activităţi pentru care plăţile anticipate sunt finale, iar contribuabilii respectivi nu au obligaţia depunerii Formularului 200 – activităţile pentru care venitul net se stabileşte pe baza normelor de venit şi unele venituri din cedarea folosinţei bunurilor.

NU depun declaraţia persoanele fizice care au avut anul trecut venituri din salarii, pensii, salarii din străinătate, premii sportive, premii din jocuri de noroc, dobânzi, dividende, alocaţii şi şomaj.

 

De aici puteti descarca DECLARATIA DE VENIT 

Aici găsiţi un ghid de completare în Powerpoint  (ANAF a făcut această prezentare anul trecut, dar e valabilă şi anul acesta)

Puteţi găsi instrucţiunile de completare şi în ghidul care vine cu Declaraţia.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
China a instalat panouri fotovoltaice cu capacităţi de 29 de Gigawaţi, în 2021
China a instalat panouri fotovoltaice cu capacităţi de 29 de Gigawaţi, în 2021
China a instalat anul trecut un număr record de panouri fotovoltaice pe acoperişurile locuinţelor, în condiţiile în ...
Preşedintele Iohannis salută disponibilitatea Franţei de a contribui cu trupe NATO pe teritoriul României
Preşedintele Iohannis salută disponibilitatea Franţei de a contribui cu trupe NATO pe teritoriul României
Preşedintele Klaus Iohannis salută anunţul omologului francez, Emmanuel Macron, privind disponibilitatea Franţei de a ...
Departamentul de Stat a autorizat Lituania, Letonia şi Estonia să trimită în Ucraina rachete şi alte arme produse în SUA – surse
Departamentul de Stat a autorizat Lituania, Letonia şi Estonia să trimită în Ucraina rachete şi alte arme produse în ...
Departamentul de Stat al Statelor Unite a autorizat Lituania, Letonia şi Estonia să trimită în Ucraina rachete şi alte ...