1EUR = 4.7834 RON | Bucureşti 9 º

News

70% dintre români preferă produsele tradiţionale pe masa de Paşte

Peste 70% dintre români aleg produsele tradiționale atât pentru masa de Sărbătoare, cât și atunci când vine vorba de cadouri. Un magazin online specializat în vânzarea de produse tradiţionale spune că un coş mediu de cumpărături ar ajunge la 300 de lei

07 apr, 2015 | ECONOMICA.net

"În general, de sărbători, românii sunt mult mai atenți la alimentele pe care le pun pe masă. Astfel, pe lângă cumpărăturile obișnuite pe care și le fac din lanțurile de retail, aceștia acordă un interes mai crescut produselor românești din oferta magazinelor specializate, preparatele tradiționale din carne de oaie și de miel, babicul, ghiudemul, brânzeturile maturate sau proaspete de capră, oaie și bivoliță, sosurile pentru fripturi și dulciurile de casă realizate în sistem de manufactură fiind la mare căutare în această perioadă ", spune Tudor Barbu, Managing Partner la Prăvălia Mică, un magazin online specializat în vânzarea de produse tradiţionale.

De asemenea, potrivit acestuia, odată cu apropierea sărbătorilor, crește foarte mult și interesul acordat coșurilor de cadouri pline cu specialități gourmet, dulciurile, siropurile, specialități din miere de albine, brânzeturile maturate, zacusca, fursecurile de casă, vinurile și uleiurile presate la rece fiind ideale în acest sens.

Vânzările din această perioadă înregistrează o creștere semnificativă, atât în valoare, cât și în volum, coșului mediu de cumpărături de Paște ridicându-se la aproximativ 300 de lei, față de comenzile de aproximativ 100 de lei, înregistrate în lunile precedente, spun reprezentanţii magazinului.

 

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO