70% dintre tranzacţiile cu locuinţe din intervalul iunie-noiembrie 2020 s-au făcut din fonduri proprii

Potrivit RE/MAX România, parte a liderului mondial în real-estate şi franciza numărul 1 la nivel global pe acest segment, aproximativ 70% dintre tranzacțiile realizate de birourile companiei în perioada ulterioară stării de urgență au fost făcute din fonduri proprii ale cumpărătorilor. În acest context, RE/MAX prezintă o scurtă analiză referitoare la intenția de achiziții imobiliare pe plan local, în intervalul temporar menționat.
Economica.net - mie, 02 dec. 2020, 08:08
70% dintre tranzacţiile cu locuinţe din intervalul iunie-noiembrie 2020 s-au făcut din fonduri proprii

„La fel ca în toate celelalte industrii, și în imobiliare s-au resimțit efectele perioadei de izolare socială. Cu toate că se observă o cumpătare la nivel de achiziții, cumpărătorii aleg, în cele din urmă, spații mai largi și observăm, în principal, o aplecare spre segmentul case individuale. Pe de altă parte, raportat la chirii, se remarcă schimbări în marile orașe, cauzate tot de contextul social, care se vor concretiza, cel mai probabil, în corecții de preț. Totuși, incertitudinea ce caracterizează această perioadă nu ne permite să facem predicții decât pentru perioade scurte, schimbările fiind direct proporționale cu evoluția situației medicale”, a declarat Răzvan Cuc, Președinte RE/MAX România.

Conform datelor RE/MAX, obținute din intermedierile încheiate în rețea la nivel național, începând cu luna iunie 2020, până în prezent, 69% dintre tranzacții au fost realizate din  fonduri proprii și doar 31% prin intermediul unui credit. Astfel, în această perioadă, cumpărătorul în imobiliare este reprezentat, în principal, din indivizi (respectiv familii) care au credite pre-aprobate ori lichidități și care vizează o suprafață mai mare a locuinței.

De altfel, casele individuale reprezintă, în prezent, cel mai atractiv segment de piață, iar cererea pentru acest tip de locuințe a crescut cu circa 50% față de anul precedent.

Totodată, în trimestrul al treilea al anului curent, ponderea segmentului închirieri, din totalul tranzacțiilor realizate de birourile RE/MAX, s-a menținut la aproximativ același nivel comparativ cu anul precedent, respectiv 10,2% în T3 2020, față de 10,1% T3 2019.

Pe  de altă parte, reprezentanții RE/MAX România se așteaptă la corecții ale prețurilor în anumite orașe, tendință cauzată de o scădere a cererii în marile centre universitare, ce are la bază suspendarea cursurilor fizice în cadrul instituțiilor de învățământ.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Petrom a construit 40 de mini-centrale electrice care ard gaz de sondă, pe câmp. Energia produsă asigură două treimi din consumul tuturor sondelor din România
Petrom a construit 40 de mini-centrale electrice care ard gaz de sondă, pe câmp. Energia produsă asigură două treimi ...
Petrom a mai deschis recent două mici centrale electrice de tip “gas to power” și a ajuns astfel la 40 de astfel de ...
Noul ministru al finanțelor, Adrian Câciu, îi dă replica primarului Nicușor Dan:  Aţi preferat marketingul!
Noul ministru al finanțelor, Adrian Câciu, îi dă replica primarului Nicușor Dan: Aţi preferat marketingul!
Adrian Câciu i-a replicat primarului general al Capitalei Nicuşor Dan care a precizat că ar dori o întâlnire cu ministrul ...
Ne așteaptă o iarnă grea. Criza de energie se va agrava, arată analiștii europeni
Ne așteaptă o iarnă grea. Criza de energie se va agrava, arată analiștii europeni
Preţurile la energie în Europa au doborât record după record încă înainte de venirea iernii şi această criză se ...