71 de startup-uri intră în ediţia 2021 a programului de accelerare Innovation Labs

Acceleratorul Innovation Labs a selectat în urma unor competiţii online, care au avut loc în mai multe oraşe din ţară, un număr de 71 de startup-uri care vor intra într-un program de dezvoltare şi mentorat de şapte luni.
Lidia Neagu - mar, 23 mart. 2021, 11:49
71 de startup-uri intră în ediţia 2021 a programului de accelerare Innovation Labs

„Ultimele trei weekend-uri au fost pline de energie în spaţiul virtual, cu peste 170 de echipe care au participat la cele cinci Hackathoane Innovation Labs 2021. În 21 martie, 9 echipe s-au calificat în urma Hackatonului din Iaşi, dintr-un total de 71 de echipe calificate pentru programul de mentorat de 7 luni”, au transmis reprezentanţii Innovation Labs.

Innovation Labs 2021 a fost organizat în Bucureşti, Cluj-Napoca, Iaşi, Sibiu şi Timişoara.

„Echipele participante beneficiază de susţinere din partea partenerilor tehnologici ai programului. Acestea vor participa în programul de mentorat Innovation Labs, la organizarea căruia iau parte mai mulţi parteneri şi jucători din diverse domenii.”

Ediţia curentă a atras echipe din toate categoriile: 46 echipe de tip start-up (formate exclusiv din studenţi) – categorie de echipe susţinută de către Romanian – American Foundation; 18 echipe de tip scale-up (ce aduc alături studenţi şi antreprenori experimentaţi) şi 7 echipe de tip spin-off-uri universitare, construite în jurul unor rezultate de cercetare – categorie de echipe susţinută de către Orange şi UEFISCDI.

„Programul de mentorat a demarat în 16 martie cu prima sesiune de tip Tech Talk, deschisă de către Andrei Pitiş, co-fondator Innovation Labs şi fondator Simple Capital, cu o discuţie despre construirea şi conducerea echipelor de succes. Tech Talk-ul a fost continuat de o discuţie de tip panel între Andrei Pitiş şi Beniamin Mincu, CEO şi fondator Elrond, despre oportunităţile deschise de tehnologia Blockchain în multiple domenii de activitate.”

De asemenea, alături de partenerii Innovation Labs, vor urma sesiuni săptămânale de Tech Talk legate de toate verticalele de business din program, precum agriculture, cyber security, fintech, health & lifestyle, retail, smart cities şi smart mobility, precum şi sesiuni specifice de mentorat.

Printre inovațiile propuse de tinerele echipe din Hackathoanele Innovation Labs se numără:
– Echipa Radio-Savior, susținută de către Microsoft și de către UiPath, dezvoltă un dispozitiv compact cu o interfață plăcută și ușor de utilizat care oferă posibilitatea unei comunicări valide la distanță în zonele montane.
– Echipa KIDoc, susținută de către UiPath și de către Romanian – American Foundation, este o echipă
interdisciplinară, ce aduce studenți și absolvenți din domeniul tehnic alături de cei din domeniul medical, pentru a oferi o platformă medicală dedicată facilitării îngrijirii copiilor cu boli cronice de către familiile acestora, asigurând o comunicare simplificată cu echipa medicală și o atenție sporită cu privire la respectarea tratamentului și la gestionarea securizată a documentelor medicale. Astfel, KIDoc își propune să democratizeze accesul la tratament pentru copiii cu boli cronice și pentru familiile acestora.
– Echipa Anon AutoML, susținută de către Microsoft, propune o platformă de automatizare a învățării automate (ML) ce facilitează introducerea de tehnologii ML/AI în produsele unor companii din domenii diverse, printr-o platformă de tip SaaS.
AIMinded, susținută de către UiPath, dezvoltă un sistem pentru automatizarea procesului de diagnosticare a tumorilor canceroase pulmonare, prin intermediul unui algoritm de inteligență artificială.
– Echipa RONIN, susținută de către UiPath, dezvoltă o platformă robotică open-source care își propune să revoluționeze lumea roboților autonomi de interior printr-o abordare de tipul DIY (Do It Yourself). Soluția propusă promite o aplicabilitate largă în vederea maximizării eficienței proceselor repetitive, de la zona medicală la cea industrială.

Innovation Labs este un program universitar de preaccelerare dedicat proiectelor bazate pe inovaţii tehnice şi digitalizare – implementat cu sprijinul a 11 universităţi de top din România: Universitatea Politehnica din Bucureşti, Universitatea din Bucureşti, Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti, Universitatea „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, Universitatea de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu” din Cluj-Napoca, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iaşi, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, Universitatea Politehnica Timişoara şi Universitatea de Vest din Timişoara.

Programul este organizat de Asociaţia Tech Lounge, Fundaţia Transylvania Institute of Technology, Asociaţia Calemis, EduHub Sibiu şi Cowork Timişoara cu sprijinul BRD–Groupe Société Générale, Atos, Orange, UiPath, Elrond, Microsoft, Carrefour, având Romanian – American Foundation ca partener strategic, şi în colaborare cu Unitatea Executivă Pentru Finanţarea Învăţământului Superior a Cercetării Dezvoltării şi Inovării.

Citeşte şi:

BNR participă la finala celui mai mare program de accelerare pentru startup-uri fintech din România

TechAngels România a investit anul trecut aproximativ 4 milioane de euro în 75 de startup-uri

Te-ar mai putea interesa și
Ungaria, care cumpără petrol rusesc și condiționează semnarea embargoului de banii de la UE, primește banii. România nu primește nimic, deși riscă să rămână fără mult petrol dacă Putin reacționează dur la embargo
Ungaria, care cumpără petrol rusesc și condiționează semnarea embargoului de banii de la UE, primește banii. România ...
Ambițiosul plan RepowerEU, un set de măsuri de 300 de miliarde de euro anunțat de Comisia Europeană pentru a pune capăt dependenței de resursele energetice rusești are o prevedere foarte......
Guvernul bulgar anunță adoptarea de măsuri sociale în valoare de 1 miliard de euro, ca urmare a protestelor populației
Guvernul bulgar anunță adoptarea de măsuri sociale în valoare de 1 miliard de euro, ca urmare a protestelor populației
Guvernul de la Sofia a anunţat miercuri o serie de măsuri pentru reducerea presiunilor asupra cheltuielilor populaţiei ...
Moscova închide redacția locală a postului canadian de televiziune CBC
Moscova închide redacția locală a postului canadian de televiziune CBC
Ministerul de Externe al Rusiei a anunţat miercuri închiderea redacţiei din Moscova a radioteleviziunii canadiene CBC ...
Guvernul ceh negociază cu CEZ restructurarea companiei. Statul vrea să dețină mai mult control asupra prețului energiei
Guvernul ceh negociază cu CEZ restructurarea companiei. Statul vrea să dețină mai mult control asupra prețului energiei
Guvernul ceh discută cu CEZ restructurarea companiei de utilităţi, au anunţat miercuri CEZ şi Ministerul ceh de Finanţe, ...