1EUR = 4.7785 RON | Bucureşti 4 º

Finanţe şi bănci

73% dintre români au o părere bună despre controalele ANAF din ultima perioadă - CSCI

Majoritatea românilor (93%) a auzit de controalele de la ANAF din ultima perioada, iar 73% au declarat ca au o parere buna despre acestea, 21% una proasta si 6% ca nu au o parere, arata un studiu realizat de CSCI la finalul lunii aprilie, studiul InfoPolitic.

28 mai, 2015 | Agerpres

'Cei care au o parere proasta nu au un profil diferit fata de cei care au o parere buna. Suportul pentru combaterea evaziunii fiscale este unul puternic, justificat în termeni morali, corect fata de cei care platesc datoriile, dar si pragmatici - cresterea încasarilor la bugetul de stat, iar dorinta ca actiunile ANAF sa se extinda e larg raspândita (toate peste 85%). Formulat în termeni juridici, toti sunt de acord ca indiferent de marimea firmei, toti ar trebui sa respecte legea', potrivit studiului.

Datele studiului mai arata ca o parere mai rezervata o au muncitorii, ardelenii, intelectualii, dar si cei care nu voteaza de obicei (si care nu au în general încredere în institutii), scrie Agerpres.

'Pe esantionul total, tinerii erau mai pro-ANAF decât ceilalti, însa conteaza mult si opinia politica. De exemplu, votantii de stânga sunt în general pro-ANAF, dar cei sub 45 de ani sunt mai putin pro (37% fata de 48%). Votantii de dreapta sunt majoritatea ambivalenti, ei iau în considerare si efectele asupra micilor întreprinzatori. Printre votantii de dreapta, efectul vârstei este inversat: tinerii de dreapta puternic pro-ANAF (42% pro si doar 14% anti) în timp ce cei trecuti de 45 de ani sunt mai mult anti-ANAF', mai arata arata studiul realizat de CSCI.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO