78% dintre români ar lua în considerare ajutorul unui robot umanoid în gospodărie – studiu

Dacă ȋn noiembrie 2019, doar 2 din 10 români utilizatori de internet dețineau dispozitive inteligente pentru casă, la momentul actual acestea sunt utilizate de către 39% dintre respondenti - arată cel mai recent studiu realizat de EXACT Business Solutions în luna ianuarie 2021.
Lidia Neagu - mie, 17 feb. 2021, 09:10
78% dintre români ar lua în considerare ajutorul unui robot umanoid în gospodărie - studiu

Din perspectiva IOT, 11% dintre participanƫii la studiu dețin camere de supraveghere video și 4% dispozitive de purificare a aerului (ambele în creștere cu 3% faƫă de 2019).

Mai mult decât atât, aproape 80% dintre cei intervievaƫi ar lua în considerare ajutorul unui robot umanoid în gospodărie, 55% ar lua în considerare susƫinerea unui interviu de angajare cu un robot, iar 52% ar fi pasageri într-o mașină condusă de un robot umanoid.

Citeşte şi: Cum a schimbat pandemia piaţa de roboţi casnici

Cu toate acestea, când vine vorba de copii, lucrurile devin mai nuanƫate, deoarece doar 34% dintre respondenți ar fi de acord să-și ducă copiii la o școală în care profesorii sunt roboți, în timp ce mai puțin de o treime (30%) și-ar lăsa copilul în grija unui robot umanoid.

„Inteligenƫa artificială, dispozitivele inteligente, machine learning, IOT sunt, astăzi, realităƫi de necontestat, iar raportul de faƫă surprinde cu acurateƫe multe aspecte ale acestei realităƫi”, afirmă Violeta Niculae, Executive Director EXACT Business Solutions.

Astfel, în ce privește opiniile respondenƫilor legate de impactul tehnologiei, 94% consideră „o schimbare pozitivă”, o creștere semnificativă ȋnregistrându-se în rândul celor mulțumiți de faptul că „tehnologia avansează într-un ritm atât de alert” (83% versus 78% în 2019).

Informațiile sunt parte a celui de-al nouălea val al studiului „Digital®Evolution: Connected Consumer Monitor”, realizat de EXACT Business Solutions în luna ianuarie 2021. Universul cercetării a fost reprezentat de persoane cu vârste cuprinse între 18 și 65 de ani, rezidente în mediul urban și rural și utilizatoare de internet. Volumul eșantionului a fost de 1054 respondenți. Aceștia au fost selectați din panelul EXACT Business Solutions, chestionarul fiind administrat online.

Te-ar mai putea interesa și
Olanda vrea interzicerea bancnotei de 500 de euro
Olanda vrea interzicerea bancnotei de 500 de euro
Ministrul olandez de Finanţe, Wopke Hoekstra, conduce o mişcare europeană comună care cere interzicerea bancnotei de 500 de euro şi plăţile în numerar de până la 5.000 de euro, pentru a......
Un milion de firme au fost închise în România în ultimii 30 de ani
Un milion de firme au fost închise în România în ultimii 30 de ani
Peste un milion de firme, respectiv 1.056.574, au fost radiate în România în ultimii 30 de ani, primele trei decenii de ...
Din nou: maxim istoric orar al pieței spot de energie electrică. 1.202 lei/MWh mâine seară
Din nou: maxim istoric orar al pieței spot de energie electrică. 1.202 lei/MWh mâine seară
Piața spot de energie electrică de la București cunoaște un nou record de preț: mâine seară este cel mai mai mare ...
Dăianu: Criza financiară şi Pandemia au suit datoria publică la peste 47% din PIB la finele lui 2020
Dăianu: Criza financiară şi Pandemia au suit datoria publică la peste 47% din PIB la finele lui 2020
Criza financiară şi Pandemia au majorat datoria publică de la circa 15% din PIB în 2008 la peste 47% din PIB la finele ...