88% dintre şefii firmelor americane din România consideră că investiţiile lor locale sunt conform aşteptărilor – AmCham

Investiţiile din România răspund aşteptărilor sau le depăşesc pentru 88% dintre directorii executivi ai firmelor membre ale Camerei de Comerţ Americane din România (AmCham), care consideră că România are în continuare politici publice slabe şi are nevoie de reforme structurale, potrivit unui raportului de competitivitate a României publicat, marţi, de Camera de Comerţ Americană din România (AmCham).
Economica.net - mar, 29 mart. 2016, 08:28
88% dintre şefii firmelor americane din România consideră că investiţiile lor locale sunt conform aşteptărilor - AmCham

Raportul publicat de AmCham, aflat la a doua ediţie, calculează efectul politicilor publice asupra competitivităţii României prin compararea cu media statelor din Uniunea Europeană (UE), informează NEWS.ro.

Raportul cuprinde şi rezultatele unui chestionar realizat în rândul a peste 200 de directori generali de companii care activează în România, cu privire la mediul de afaceri de aici.

”În ciuda slabei evaluări în sectoare cheie ale politicilor, 88% dintre directorii executivi au declarat că investiţiile lor răspund sau le depăşesc aşteptările”, se arată în raport.

În plus, 95% dintre directori au declarat că investiţiile companiilor lor în România vor creşte sau vor rămâne la fel, iar aceste planuri înseamnă şi perspective pozitive legate de creşterea numărului de angajaţi.

Însă investitorii străini şi reprezentanţii ambasadei SUA avertizează că România, deşi a făcut multe progrese, trebuie să realizeze reforme structurale.

”România a progresat mult în ultimii ani, dar mai are multe reforme de făcut în zone precum infrastructura şi administraţia, pentru a crea un mediu de afaceri mai prietenos”, a declarat adjunctul şefului misiunii diplomatice a SUA, Dean Thompson, la conferinţa de lansare a raportului AmCham.

AmCham reprezintă interesele a circa 400 de companii americane care au investit în România peste 20 miliarde de dolari din 1993 până în prezent.

Te-ar mai putea interesa și
CNSU a actualizat lista statelor în funcție de rata de incidență. Franţa a intrat în zona roşie
CNSU a actualizat lista statelor în funcție de rata de incidență. Franţa a intrat în zona roşie
Spania, Marea Britanie, Franţa, Olanda, Portugalia şi Grecia se numără printre ţările aflate în zona roşie de incidenţă COVID. Franța fost introdusă pe lista roșie în urma creșerii......
Angajații Amazon vor putea lucra de acasă până la începutul lui 2022
Angajații Amazon vor putea lucra de acasă până la începutul lui 2022
Grupul Amazon, cel mai mare retailer online din lume, nu se aşteaptă ca angajaţii săi de tip corporate să revină la ...
Blue Air va lansa începând din decembrie 2021 primul zbor direct Iași – Dublin
Blue Air va lansa începând din decembrie 2021 primul zbor direct Iași – Dublin
Compania Blue Air a a anunțat prin intermediul unui comunicat că a programat primul zbor direct între Iași și Dublin, ...
Consiliul Constituțional din Franța a decis în favoarea impunerii permisului sanitar și a vaccinării obligatorii a cadrelor sanitare
Consiliul Constituțional din Franța a decis în favoarea impunerii permisului sanitar și a vaccinării obligatorii a cadrelor ...
Consiliul Constituţional din Franţa a validat joi legea care instaurează permisul sanitar şi vaccinarea obligatorie a ...