Eurogrupul salută progresele Greciei, însă îi cere ‘mai multe eforturi’ în vederea unui acord

Miniştri de finanţe din zona euro au salutat luni 'progresele' înregistrate în negocierile dintre autorităţile elene şi creditori, insistând însă asupra faptului că sunt necesare 'mai multe eforturi' în vederea ajungerii la un acord, relatează AFP, preluată de Agerpres.
Economica.net - lun, 11 mai 2015, 18:52
Eurogrupul salută progresele Greciei, însă îi cere 'mai multe eforturi' în vederea unui acord

‘Salutăm intenţia autorităţilor elene de a-şi intensifica activitatea cu instituţiile’, se arată într-un comunicat publicat la sfârşitul reuniunii Eurogrupului de la Bruxelles, în care se reaminteşte că deblocarea tranşei de ajutor aşteptată de Atena, în valoare de 7,2 miliarde de euro, este condiţionată de un acord al creditorilor UE şi FMI.

În comunicat se arată că ‘reorganizarea şi raţionalizarea procedurilor de lucru au făcut posibilă o accelerare şi au contribuit la o discuţie mai aprofundată’.

Comisarul european pentru afaceri economice Pierre Moscovici a salutat în cadrul unei conferinţe de presă ‘o nouă stare de spirit’ care a permis înregistrarea de progrese, cu o ‘apropiere a poziţiilor privind anumite aspecte’.

Grecia a plătit luni o tranşă de 750 milioane de euro către Fondul Monetar Internaţional, cu o zi înainte de scadenţă, au anunţat pentru Reuters surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul. Rambursarea a atenuat îngrijorările creditorilor europeni, după ce o serie de oficiali eleni au sugerat săptămâna trecută că Grecia riscă să intre în incapacitate de plată.

Până acum, progresele realizate în cursul negocierilor dintre Grecia şi creditorii internaţionali (Fondul Monetar Internaţional, zona euro şi BCE) au fost modeste, din cauză că autorităţile de la Atena refuză să adopte măsurile de reducere a pensiilor şi reformele de pe piaţa muncii cerute de creditori, care ar contraveni cu promisiunile făcute de acestea în perioada alegerilor.

Te-ar mai putea interesa și
ING renunță la ING Pay. Se schimbă plățile cu telefonul
ING renunță la ING Pay. Se schimbă plățile cu telefonul
ING Bank și-a anunțat clienți că din toamna acestui an renunță la un serviciu important pentru toți cei obișnuiți să plătească cu telefonul. ...
Zabka închiriază primele depozite în România
Zabka închiriază primele depozite în România
DRIM Daniel Distribuție FMCG, care a fost cumpărat de retailerului polonez Zabka, a închiriat primele depozite pentru ...
Bursa de la Bucureşti a câştigat peste 5,6 miliarde de lei la capitalizare în această săptămână
Bursa de la Bucureşti a câştigat peste 5,6 miliarde de lei la capitalizare în această săptămână
Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a câştigat peste 5,6 miliarde de lei la capitalizare în această săptămână, în timp ...
S-a deschis Parcul Liniei 2, singurul din Bucureşti cu pădure urbană şi spaţii de lucru în aer liber
S-a deschis Parcul Liniei 2, singurul din Bucureşti cu pădure urbană şi spaţii de lucru în aer liber
Încă 3,5 hectare de parc, cu o lungime de 580 de metri, au fost date în folosinţă de azi, în Sectorul 6. Este a doua ...