Master Planul pe transport ar putea fi aprobat până la finalul lunii mai

Master Planul de transport ar putea fi aprobat de către Comisia Europeană până la finalul lunii mai, a declarat, marţi, Ioan Rus, ministrul Transporturilor, în cadrul Comisiei de specialitate din Senat.
Economica.net - mar, 12 mai 2015, 09:32
Master Planul pe transport ar putea fi aprobat până la finalul lunii mai

‘În urmă cu 2 luni o comisie de tehnicieni din minister s-a deplasat la Bruxelles şi a susţinut Master Planul. În faza 2 au urmat întrebările, clarificările. Prima clarificare care ne-a fost cerută din partea Ecofin (miniştrii de Finanţe din UE – n.r.) a fost să demonstrăm că deţinem spaţiu fiscal pentru 7 miliarde euro pe care i-am alocat prin Hotărâre de Guvern suplimentar la sumele de plecare. Acolo am avut o mică întârziere pentru că exact când ne-au cerut ministrul Finanţelor n-a mai fost ministrul Finanţelor’, a spus Rus.

El a precizat că a trebuie să reia discuţiile în acest sens cu noul ministru al Finanţelor, Eugen Teodorovici, scrie Agerpres.

‘A fost exact atunci cu domnul Vâlcov. Până a apărut Teodorovici, până am reluat toate discuţiile cu domnul Teodorovici de unde am lăsat-o cu Vâlcov şi până am adus-o în situaţia să explicăm Comisiei Europene că România are spaţiu fiscal pentru aceşti 7 miliarde euro am avut 2-3 săptămâni de lipsă de comunicare sau întârziere că nu mai ştiam nici eu dacă am 7 miliarde, nu-i am… Am reuşit să trimitem din nou aceste documente la Comisia Europeană şi să răspundem la toate întrebările lor. Pe 20-21 mai suntem programaţi la Bruxelles, cu discuţii la nivel tehnic şi în mod normal până la finele acestei luni am putea avea acest document aprobat’, a explicat ministrul Transporturilor.

Varianta revizuită a Master Planului General de Transport transmisă Comisiei Europene prevede realizarea a peste 1.300 de kilometri de autostradă, în valoare de 13,739 miliarde de euro, a informat, săptămâna trecută, Ministerul Transporturilor.

Documentul transmis în data de 6 mai 2015 la CE mai prevede construcţia de drumuri expres, cu o valoare totală estimată de 9,935 miliarde de euro (1.817 kilometri), drumuri Trans-Regio, în sumă totală estimată de 1,7 miliarde de euro (2.887 kilometri), drumuri Euro-Trans, cu o valoare estimată de 190,1 milioane euro (343 kilometri) şi variante de ocolire, în sumă totală estimată de 461 milioane de euro (175,8 kilometri).

Guvernul a aprobat, în 25 februarie 2015, memorandumul cu privire la Master Planul General de Transport al României, document prin care s-a stabilit un necesar total de finanţare de 45,45 miliarde de euro până în 2030 pentru proiecte de infrastructură rutieră, feroviară, navală şi aeriană.

 

Te-ar mai putea interesa și
Italia l-a convocat pe ambasadorul rus după ce Moscova a naționalizat filiala locală a companiei Ariston
Italia l-a convocat pe ambasadorul rus după ce Moscova a naționalizat filiala locală a companiei Ariston
Italia l-a convocat sâmbătă pe ambasadorul rus după ce Moscova a anunţat că a trecut filiala Ariston Thermo Group sub controlul gigantului energetic rus de stat Gazprom, a anunţat şeful......
Șeful CIO Thomas Bach se opune în numele solidarității deciziei Federației Internaționale de Atlestism de a acorda recompense pentru medaliile de aur cucerite la Paris
Șeful CIO Thomas Bach se opune în numele solidarității deciziei Federației Internaționale de Atlestism de a acorda ...
Preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic (CIO), Thomas Bach, s-a distanţat de decizia inedită a Federației Internaționale ...
Ciolacu: Statul român trebuie să aibă o aeronavă pentru delegaţiile guvernamentale, pentru sportivi, pentru preşedinte
Ciolacu: Statul român trebuie să aibă o aeronavă pentru delegaţiile guvernamentale, pentru sportivi, pentru preşedinte
Premierul Marcel Ciolacu a declarat sâmbătă că dacă statul român ar fi avut o aeronavă proprie, acum nu ar mai fi ...
Internetul cu tot mai puțini oameni. Jumătate din trafic a fost generat de roboți, în 2023
Internetul cu tot mai puțini oameni. Jumătate din trafic a fost generat de roboți, în 2023
Aproape jumătate (49,6%) din tot traficul de internet de anul trecut a fost generat de roboți, cu 2% mai mult față de ...