România, pe lista gigantului american AIG pentru investiţii semnificative în imobiliarele

Compania AIG a vândut 100% din participaţiile pe care le deţinea în toate firmele cunoscute anterior sub denumirea de AIG/Lincoln. Cumpărătorul este grupul White Star, a anunţat gigantul american. 
Andrada Ghira - mar, 04 aug. 2015, 21:02
România, pe lista gigantului american AIG pentru investiţii semnificative în imobiliarele

AIG a vândut către White Star toate firmele de servicii din Polonia, Rusia, Cehia, Ungaria şi România, care până în prezent se ocupau de dezvoltarea proiectelor imobiliare, precum şi de managementul activelor imobiliare. Activele imobiliare au ramas în proprietatea AIG, care a cumpărat la începutul acestui an şi partea Lincoln din companiile de management şi din active.

White Star va continua să administreze aceste active şi să realizeze noi proiecte în parteneriat cu AIG, a declarat pentru ECONOMICA.NET, Emilian Bălan, Managing Director al White Star România.

Întrebat dacă White Star se află în discuţii pentru preluarea sau demararea unui proiect, Bălan spune că tranzacţia a fost încheiată pe 3 august şi că este prematură o discuţie pentru un proiect concret în România.

Totuşi, România se află în vizorul celor de la AIG pentru viitoare investiţii. Piaţa imobiliară locală oferă randamente investiţionale în marja de 8%, printre cele mai mari din regiune. 

„În urmatoarele săptămâni vor fi stabilite principalele direcţii de acţiune şi apoi vom putea discuta mai în detaliu de planurile noastre de investiţii. AIG are interesul de a efectua investiţii semnificative în ţările din Europa Centrală şi de Est, iar România figurează cu siguranţă printre ţările eligibile”, a declarat pentru ECONOMICA.NET, Emilian Bălan.

AIG/Lincoln a intrat în România în 2006 şi a deţinut în Bucureşti, în parteneriat cu Fabian, un fond cumpărat ulterior de Dinu Patriciu, clăidrea de birouri The Lakeview. Investiţia în clădirea de birouri s-a ridicat la 50 de milioane de euro. Imobilul a fost vândut la începutul anului 2013 către fondul de investiţii sud-african NEPI, pentru suma de 61,7 milioane de euro. În prezent, firma se ocupă de servicii de property management pentru terţi, din care cei mai importanţi sunt Charles de Gaulle Plaza şi dezvoltatorul ceh de spaţii industriale şi logistice CTP.  

White Star Group, condusă de Brian Patterson, are experienţă în realizara unor proiecte de succes pe pieţele din Polonia şi Rusia. Compania a contribuit la finalizarea a 50 de proiecte imobiliare în Europa.

AIG Global Real Estate a fost fondată în 1987 şi cuprinde un grup de companii din cadrul AIG care investesc şi gestionează în mod activ proprietăţi imobiliare pentru clienţi. La zece ani de la înfiinţare, divizia de imobiliare a grupului forma un parteneriat cu Lincoln Property Company din Dallas, care s-a transformat în AIG/Lincoln, nume sub care a fost cunoscută divizia pe piaţa românească. Odată cu această tranzacţie, noua companie va purta numele White Star. AIG administrează active de peste 31 de miliarde de dolari. 

AIG, cel mai mare asigurator din SUA şi Canada, a raportat la începtul acestei săptămâni o creştere cu 5,6% a profitului operaţional trimestrial, pe fondul investiţiilor într-unul dintre cei mai mari asiguratori din China, dar şi pe fondul câştigurilor înregistrate de compania de leasing de aeronave, AerCap, scrie Reuters. Veniturile după taxe au crescut la 1,9 miliarde de dolari în al doilea trimestru din acest an. 

Te-ar mai putea interesa și
Pod rutier peste Tisa, la graniţa dintre România şi Ucraina, pe ordinea de zi a şedinţei de Guvern de marţi
Pod rutier peste Tisa, la graniţa dintre România şi Ucraina, pe ordinea de zi a şedinţei de Guvern de marţi
Executivul ar putea aproba, în şedinţa de marţi, un acord cu Guvernul Ucrainei privind construcţia podului rutier de frontieră peste râul Tisa, la graniţa dintre cele două state, în zona......
Facturi mai mici la energia electrică prin alegerea corectă a unui aparat de aer condiționat
Facturi mai mici la energia electrică prin alegerea corectă a unui aparat de aer condiționat
Într-o lume în care preocupările pentru mediu și eficiența energetică devin tot mai importante, alegerea corectă a ...
Escrocherii cu criptomonede: sfaturi dovedite pentru utilizatorii de criptomonede
Escrocherii cu criptomonede: sfaturi dovedite pentru utilizatorii de criptomonede
Portofelele sunt folosite pentru a păstra criptomonedele și, datorită lor, fiecare investitor poate fi propria sa „bancă”. ...
Lichidatorul Euroins a atacat contractul prin care fostul lider RCA a trimis în Bulgaria 300 de milioane de euro. Șeful Eurohold contestă autoritatea CITR, numit lichidator de Tribunal: „Nu a fost desemnat legal”
Lichidatorul Euroins a atacat contractul prin care fostul lider RCA a trimis în Bulgaria 300 de milioane de euro. Șeful ...
Assen Christov, președintele Eurohold, grupul bulgar din care făcea parte și falimentara Euroins România, contestă agresiv ...