Iohannis: Cred că despre indemnizaţiile demnitarilor ar trebui să se discute în cadrul legii salarizării bugetarilor

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, luni seara, că în cadrul noii legi a salarizării ar trebui să se discute şi despre indemnizaţiile demnitarilor, transmite Agerpres. 
Economica.net - lun, 07 sept. 2015, 19:00
Iohannis: Cred că despre indemnizaţiile demnitarilor ar trebui să se discute în cadrul legii salarizării bugetarilor

‘Eu cred că această chestiune este cel mai bine să se discute în cadrul noii legi care se referă la salarizarea în sectorul bugetar. Dacă a fost oportună atunci sau nu, sunt păreri pro şi contra. Dacă a fost declanşatorul solicitărilor salariale, este posibil să fi jucat un rol’, a spus Iohannis, la Palatul Cotroceni, întrebat dacă şi-a schimbat părerea cu privire la ordonanţa referitoare la majorarea indemnizaţiilor unui grup de demnitari şi dacă este de părere ca aceasta să fi declanşat valul de solicitări salariale din sectorul bugetar.

Întrebat dacă ştie care este impactul bugetar al Legii pensiilor speciale pentru militari, şeful statului a răspuns că Guvernul ştie foarte bine şi poate comunica aceste chestiuni.

Cu privire la Codul Fiscal, el a susţinut că ştie impactul bugetar, dar că nu a vrut să se implice în dezbaterea publică.

‘Am ştiut care sunt calculele Guvernului, calculele BNR-ului şi calculele făcute de consilierii prezidenţiali. Datele nu au fost foarte diferite, doar interpretările şi, exact din acest motiv, am considerat că trebuie mai bine dezbătută’, a conchis preşedintele Iohannis.

Te-ar mai putea interesa și
Emmanuel Macron recomandă orașul bulgar Varna printre destinațiile turistice de top
Emmanuel Macron recomandă orașul bulgar Varna printre destinațiile turistice de top
Oraşul bulgar Varna (de la Marea Neagră) se numără printre destinaţiile europene de top pe care preşedintele francez Emmanuel Macron le recomandă oamenilor să le viziteze, într-o postare......
Angajații din Cultură ies în stradă astăzi și vor protesta în fața Ministerului Culturii și a Guvernului chiar în ziua în care este organizată „Noaptea Muzeelor”
Angajații din Cultură ies în stradă astăzi și vor protesta în fața Ministerului Culturii și a Guvernului chiar în ...
Federația Națională a Sindicatelor din Cultură și Mass-Media „CulturMedia” – CNS Cartel ALFA a anunțat că va ...
Update: Un elicopter militar a fost trimis în căutarea marinarilor dispăruți. O navă s-a scufundat în Marea Neagră, în apropiere de Sfântu Gheorghe. Opt marinari au fost salvați și trei sunt dați dispăruți
Update: Un elicopter militar a fost trimis în căutarea marinarilor dispăruți. O navă s-a scufundat în Marea Neagră, ...
Update: Un elicopter IAR 330 Puma al Forţelor Aeriene Române execută o misiune de căutare pe mare a posibililor supravieţuitori, ...
Alfa Romeo celebrează prima victorie la Mille Miglia cu Giulia și Stelvio Quadrifoglio Super Sport
Alfa Romeo celebrează prima victorie la Mille Miglia cu Giulia și Stelvio Quadrifoglio Super Sport
Alfa Romeo a prezentat ediții speciale pentru Giulia și Stelvio. Variantele Quadrifoglio Super Sport sunt limitate la 275 ...