Cum conving angajatorii candidaţii să muncească în alt oraş

Un salariu mai mare, plata chiriei şi uneori chiar a întreţinerii, chiar şi a taxelor de şcolarizare pentru copii sunt o parte dintre avantajele relocării în România, potrivit specialiştilor în recrutare care au oferit informaţii pentru revista Cariere. Cu toate acestea, românii nu sunt obişnuiţi cu relocarea, rata de succes a rămânerii pe post fiind de maximum doi ani, în special dacă vorbim de mutarea în provincie, scrie portalul online al revistei Cariere.
Economica.net - lun, 01 feb. 2016, 11:17
Cum conving angajatorii candidaţii să muncească în alt oraş

Bogdan Drăgoescu, Operations Manager la Lugera, spune că “ardelenii, timişorenii şi bănăţenii sunt mai reticenţi la relocare, pe când angajaţii din zonele cu mai puţine oportunităţi – Botoşani, Suceava, Paşcani, Bacău, Vaslui, Iaşi, Alexandria, Târgu Jiu – sunt cu mult mai deschişi către astfel de oportunităţi”.

„Din experiența noastră, mai deschiși spre relocare sunt candidații cu studii superioare, preponderent bărbații”, spune Cristina Jurconi, managerul agenției Manpower Cluj.

În domeniul IT se observă o deschidere mai mare a proaspeților absolvenți și a specialiștilor din Nord-Estul și Sudul României de a se reloca în Capitală, în timp ce relocarea specialiștilor din Nord-Vestul și Vestul țării în București este mult mai dificilă, spune Roxana Dragomir, director Manpower Professional, brand specializat în recrutarea de specialiști, îndeosebi IT și Engineering.

O tendință interesantă, de dată mai recentă, potrivit specialiştilor în recrutare Manpower, este relocarea specialiștilor cu ani buni de experiență, relevantă, din București în alte centre, precum Brașov și Cluj-Napoca.
Relocările cele mai frecvent întâlnite în proiectele de recrutare sunt cele din alte zone și orașe, în Capitală.

Citeşte integral articolul pe portalul online al revistei Cariere, pe care îl puteţi consulta aici.

Te-ar mai putea interesa și
Slovacia. Premierul Robert Fico este în continuare în stare gravă
Slovacia. Premierul Robert Fico este în continuare în stare gravă
Premierul slovac Robert Fico este încă în stare gravă după ce miercuri a fost împuşcat de cinci ori şi a suferit o intervenţie chirurgicală de urgenţă timp de câteva ore, a relatat joi......
Studiu BCG: În industriile tehnologice, liderii femei sunt înaintea bărbaților în utilizarea inteligenței artificiale generative (GenAI)
Studiu BCG: În industriile tehnologice, liderii femei sunt înaintea bărbaților în utilizarea inteligenței artificiale ...
Într-un studiu recent, Boston Consulting Group (BCG) a analizat în ce măsură femeile și bărbații acceptă utilizarea ...
Telekom Romania Mobile: venituri de 66,2 milioane de euro, în scădere cu 4,1% pe primul trimestru
Telekom Romania Mobile: venituri de 66,2 milioane de euro, în scădere cu 4,1% pe primul trimestru
La 31 martie 2024, Telekom Romania Mobile a înregistrat venituri totale de 66,2 milioane de euro, în scădere cu 4,1% față ...
RCS & RDS își schimbă denumirea în Digi Romania. CEO: Abordăm o nouă etapă în traiectoria noastră
RCS & RDS își schimbă denumirea în Digi Romania. CEO: Abordăm o nouă etapă în traiectoria noastră
Începând din data de 15 mai 2024, RCS & RDS, unul dintre principalii furnizori de servicii convergente de comunicații ...