Proiectul de Lege pentru transpunerea Master Planului de Transport al României va ajunge în Parlament în luna martie

Proiectul de Lege care cuprinde transpunerea Master Planului General de Transport al României este aproape finalizat, iar în cursul lunii martie va fi transmis Parlamentului pentru dezbatere şi aprobare, astfel încât, la sfârşitul acestei sesiuni parlamentare să fie aprobată Legea Master Planului în Transporturi, a anunţat, marţi, ministrul Transporturilor, Dan Costescu, în plenul Senatului.
Economica.net - mar, 16 feb. 2016, 10:33
Proiectul de Lege pentru transpunerea Master Planului de Transport al României va ajunge în Parlament în luna martie

‘Importanţa acestui document pentru viitorul infrastructurii de transport ne-a determinat să îl transpunem într-un proiect de lege care, în acest moment, este aproape finalizat, iar în cursul lunii martie va fi transmis de către Guvern Parlamentului pentru dezbatere şi aprobare. În acest sens, fac un apel direct către dumneavoastră (senatorii – n.r.) pentru a sprijini adoptarea acestei legi. Îmi sunt cunoscute numeroasele luări de poziţii ale membrilor Parlamentului prin care manifestaţi interesul pentru adoptarea şi, mai ales, pentru respectarea acestui Master Plan. De aceea, mizez pe susţinerea dumneavoastră şi a colegilor dumneavoastră deputaţi astfel încât, la sfârşitul acestei sesiuni parlamentare, să avem aprobată Legea Master Planului în Transporturi’, a spus ministrul.

Şeful de la Transporturi a adăugat că s-a aprobat Ordonanţa de Urgenţă privind preluarea de către Ministerul Transporturilor a organismului intermediar pentru gestionarea fondurilor europene, iar Hotărârea de Guvern privind reorganizarea instituţiei se află pe ordinea de zi a şedinţei următoare de Guvern. De asemenea, este în derulare încheierea acordului cu Ministerul Fondurilor Europene pentru colaborarea dintre acest organism intermediar şi Autoritatea de Management al Transporturilor, scrie Agerpres.

Ministerul Transporturilor a preluat organismul intermediar care va permite o gestionare mai bună a fondurilor europene, elaborarea Hotărârii de Guvern fiind ‘pe ultima sută de metri’, în condiţiile în care instituţia şi-a asumat un portofoliu de proiecte prioritare, importante pentru infrastructura României, a anunţat, pe 5 februarie, ministrul de resort, Dan Costescu, după întâlnirea cu premierul Dacian Cioloş.

‘Ne-am asumat o reorganizare a ministerului pentru a fi într-o măsură mai mare pregătit să preia proiectele şi să le implementeze într-un ritm mai rapid, pentru a dezvolta infrastructura ţării. În acest sens, deja s-a preluat organismul intermediar, care ne va permite să gestionăm mai bine fondurile europene. Suntem, practic, pe ultima sută de metri cu Hotărârea de Guvern care va statua această formă de organizare. Ne-am asumat un portofoliu de proiecte prioritare. Evident că noi avem câteva sute în portofoliu, dar am ţinut să scoatem în faţă acest set de proiecte, pentru că pe ele ne vom concentra. Sunt proiecte importante pentru infrastructura României şi le vom urmări pe mai multe niveluri’, preciza Costescu.

Ministrul Transporturilor a subliniat că reorganizarea din minister nu presupune concedieri, ci simplificarea unor structuri decizionale, a unor servicii, însă principala schimbare va fi re-preluarea organismului intermediar pentru administrarea fondurilor europene, care s-a mai aflat în structura ministerului în urmă cu doi ani.

‘Cuvântul acesta, reorganizare, a fost foarte mult folosit pentru concedieri. Nu este cazul. Acum este o reorganizare. Practic, s-au simplificat nişte structuri decizionale, servicii, nu foarte mult, principala schimbare fiind re-preluarea organismului intermediar pentru gestionarea fondurilor europene. Aici sunt schimbările, în zona aceasta ne-am cantonat. Practic, este o dezvoltare, o extensie a ministerului. Nu este ceva nou. Acum doi ani această structură a fost sub minister în altă formă, ca autoritate de management. Acum revine sub formă de organism intermediar, care acoperă 80-90% din funcţiile autorităţii de management de acum doi ani care a fost în minister’, a subliniat ministrul Transporturilor.

Te-ar mai putea interesa și
O nouă criză în Europa? Îngrăşămintele, noul produs rusesc de care Europa este dependentă – Financial Times
O nouă criză în Europa? Îngrăşămintele, noul produs rusesc de care Europa este dependentă – Financial Times
Europa se îndreaptă pe nesimţite în poziţia în care va fi dependentă de îngrăşămintele ruseşti, la fel cum a fost cu gazele naturale, avertizează unul din cei mai mari producători......
Planuri de extindere a două magistrale de metrou, M3 și M5. Unde ar putea ajunge
Planuri de extindere a două magistrale de metrou, M3 și M5. Unde ar putea ajunge
Primăria Sectorului 6 spune că este în discuții cu Metrorex și cu Guvernul pentru extinderea spre ieșirile din oraș ...
Petrom se retrage din Georgia
Petrom se retrage din Georgia
OMV Petrom a anunțat că se retrage din Georgia, acolo unde avea concesionat un câmp offshore unde nu începuse încă ...
Petrom, afaceri și profit în scădere în primul trimestru din 2024. Profit net de 1,4 miliarde lei
Petrom, afaceri și profit în scădere în primul trimestru din 2024. Profit net de 1,4 miliarde lei
OMV Petrom, cel mai mare producător de petrol și gaze din Europa de Sud-Est a raportat pentru primul trimestru al acestui ...