Ursache (ASF): O lege specială pentru SIF-uri nu îşi are locul

O lege specială destinată SIF-urilor este inutilă şi nu îşi are locul, a declarat, joi, într-o conferinţă de specialitate, Mircea Ursache, vicepreşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), potrivit Agerpres.
Economica.net - joi, 17 mart. 2016, 14:16
Ursache (ASF): O lege specială pentru SIF-uri nu îşi are locul

‘Cred că modalitatea de lucru pe care ne-am propus-o, de a lucra actele normative cu piaţa, este cea mai bună. O lege specială pentru SIF-uri nu îşi are rostul, în opinia mea. Din 2011 tot tratăm în paralel contabilitatea veche şi modalitatea IFRS. Ştiţi cu toţii cât de important este ASF-ul în realizarea acestor acte normative. Impactul IFRS la SIF-uri trebuie să ducă la o situaţie corectă asupra acestora’, a afirmat Ursache.

La rândul său, Bogdan Drăgoi, preşedintele SIF 1 Banat-Crişana, a menţionat că introducerea standardelor internaţionale de contabilitate era oportună pentru SIF-uri.

‘Introducerea IFRS era oportună la SIF-uri. Investitorii cu care am discutat nu au înţeles cum este să faci profit la un curs istoric. Ei nu puteau să conceapă cum vor funcţiona într-o piaţă în care toţi ceilalţi au standarde IFRS şi noi nu. A trebuit să le explic că noi, în fiecare an, vindem active şi marcăm profituri foarte mari, nu aveam un cash în spate şi, de fapt, noi eram într-un perpetuu bulgăre şi care se tot rostogoleşte de prin 2006’, a explicat Drăgoi.

În baza Ordinului ministrului Finanţelor Publice nr. 881/2012, începând cu exerciţiul financiar al anului 2012, societăţile comerciale ale căror valori mobiliare sunt admise la tranzacţionare pe o piaţă reglementată au obligaţia de a aplica Standardele Internaţionale de Raportare Financiară (IFRS) la întocmirea situaţiilor financiare anuale individuale.

IFRS reprezintă standardele adoptate potrivit procedurii prevăzute la art. 6 alin. (2) din Regulamentul (CE) nr. 1.606/2002 al Parlamentului European şi al Consiliului din 19 iulie 2002 privind aplicarea standardelor internaţionale de contabilitate.

Te-ar mai putea interesa și
Magistrala 6 de metrou: Autorizația de construire pentru secțiunea Tokyo – Aeroport Otopeni ar putea fi emisă până în iunie
Magistrala 6 de metrou: Autorizația de construire pentru secțiunea Tokyo – Aeroport Otopeni ar putea fi emisă până ...
Lucrările la secțiunea Tokyo - Aeroport Henri Coandă din Magistrala 6 de metrou vor începe după emiterea autorizației de construire, estimată în al doilea trimestru al anului 2024, se arată......
Insolvența Blue Air: Statul a calculat dobânzile de recuperat. Care e suma totală
Insolvența Blue Air: Statul a calculat dobânzile de recuperat. Care e suma totală
Aproape 200 de milioane de lei are de recuperat statul din insolvența Blue Air. Suma este reprezentată de împrumutul acordat, ...
Cartelul OPEC+ ar putea continua politica de reducere a producției de țiței
Cartelul OPEC+ ar putea continua politica de reducere a producției de țiței
OPEC și aliații săi nu au început încă discuțiile oficiale privind prelungirea reducerii voluntare a producției de ...
BRD, profit net de 326 mil.lei în primul trimestru din 2024, în scădere cu 4%. Creștere pe creditare
BRD, profit net de 326 mil.lei în primul trimestru din 2024, în scădere cu 4%. Creștere pe creditare
BRD, a patra bancă din România din punct de vedere al activelor, a raportat un profit net în primul trimestru din 2024 ...