Trump susţine că economia SUA se îndreaptă spre o „recesiune masivă”

Donald Trump, candidatul favorit să obţină învestitura republicană la alegerile prezidenţiale din acest an, a declarat că Statele Unite se îndreaptă spre o "recesiune masivă", susţinând că efectul combinat al şomajului ridicat şi al activelor supraevaluate la bursă a pus bazele altor perioade de depresiune economică, relatează Reuters, citată de news.ro
Economica.net - Dum, 03 apr. 2016, 09:39
Trump susţine că economia SUA se îndreaptă spre o

Declaraţia vine după o săptămână dificilă pentru Trump, în care a comis mai multe greşeli. Candidatul se pregăteşte pentru alegerile primare de marţi din statul Wisconsin, unde este cotat slab în ultimele sondaje.

„Cred că ne aflăm într-o bulă economică. O bulă financiară”, a spus Trump, într-un interviu publicat sâmbătă de către Washington Post.

Miliardarul susţine că şomajul din SUA este mult mai ridicat, în realitate, decât nivelul indicat de statisticile oficiale, de 5%.

„Suntem la un nivel (al şomajului) care se apropie mai degrabă de 20%, dacă te uiţi la datele reale”, a spus Trump, care a acuzat faptul că cifrele oficiale privind şomajul au rolul de „a-i face pe politicieni – şi mai ales pe preşedinţi – să arate bine”.

Comentariile lui Donald Trump oferă o imagine a economiei americane mult mai rea decât cea prezentată de reputaţi economişti americani.

Miliardarul, care a făcut avere din afaceri imobiliare, încearcă să câştige voturi de la angajaţii de nivel inferior în tentativa de a câştiga învestitura republicană pentru alegerile prezidenţiale din 8 noiembrie.

În acest scop, el susţine că şomajul din SUA este generat de externalizarea locurilor de muncă către state cu salarii mult mai mici, precum China sau Mexic.

Trump a ma spun, în acelaşi interviu, că va şterge datoria publică a Statelor Unite, de peste 19.000 de miliarde de dolari, într-o perioadă de doar opt ani, prin renegocierea acordurilor comerciale.

Te-ar mai putea interesa și
Facturile consumatorilor casnici la gaze naturale vor scădea la 0,23 şi 0,25 lei pe kWh în perioada următoare – AFEER
Facturile consumatorilor casnici la gaze naturale vor scădea la 0,23 şi 0,25 lei pe kWh în perioada următoare – ...
Facturile consumatorilor casnici la gaze naturale vor scădea la 0,23 şi 0,25 lei pe kWh în perioada următoare, mult sub plafonul de 0,31 lei pe kWh, a declarat, marţi, într-o conferinţă de......
Investiţiile străine în Germania au atins un nou record
Investiţiile străine în Germania au atins un nou record
Companiile străine au înregistrat anul trecut un nivel record al noilor investiţii în Germania, în pofida dificultăţilor ...
Costurile cu ora de manoperă la reparațiile auto au crescut în medie cu 36%. Cât a ajuns să coste ora de manoperă, în funcție de marca mașinii și de județ – analiză BAAR
Costurile cu ora de manoperă la reparațiile auto au crescut în medie cu 36%. Cât a ajuns să coste ora de manoperă, ...
Costurile medii cu ora de manopera pentru reparatiile auto inregistrează o crestere semnificativă , conform unei analize ...
Doar o treime dintre români (34%) sunt fericiţi la locul de muncă – analiză
Doar o treime dintre români (34%) sunt fericiţi la locul de muncă – analiză
Doar o treime dintre români (34%) sunt fericiţi la locul de muncă, aceştia menţionând că desfăşoară activităţi ...