Votul britanicilor pune la grea încercare Europa – Hollande

Votul britanicilor în favoarea ieşirii din Uniunea Europeană (UE) 'pune la grea încercare Europa', care 'nu mai poate continua ca până acum' şi trebuie de azi înainte 'să se concentreze pe esenţial', a estimat vineri preşedintele Franţei, Francois Hollande, informează AFP.
Economica.net - vin, 24 iun. 2016, 12:19
Votul britanicilor pune la grea încercare Europa - Hollande

‘Votul britanicilor pune la grea încercare Europa’, a declarat Hollande, într-o alocuţiune oficială, exprimându-şi ‘profundul regret pentru această alegere dureroasă’.

‘Europa nu mai poate continua ca până acum (…). În aceste circumstanţe, ea trebuie să-şi arate solidaritatea şi forţa’, a estimat Hollande, într-un discurs susţinut la finalul unei reuniuni cu mai mulţi membri ai guvernului.

Potrivit preşedintelui francez, ‘pericolul este imens în faţa extremismelor şi populismelor’. ‘Europa este o mare idee şi nu doar o mare piaţă şi, fără îndoială, tocmai pentru că a fost uitat acest lucru, Europa s-a rătăcit’, a continuat Hollande, subliniind de asemenea că UE ‘trebuie să fie înţeleasă şi controlată de cetăţenii săi’.

Francois Hollande a confirmat că se va deplasa luni la Berlin, pentru o întrevedere cu Angela Merkel, cancelarul federal german, înainte de summitul european post-Brexit de marţi şi miercuri de la Bruxelles.

‘Franţa va lansa iniţiativa ca Europa să se concentreze pe esenţial’, a promis liderul francez, enumerând în acest sens ‘securitatea’, investiţiile pentru creştere (economică) şi pentru locuri de muncă’, ‘armonizarea fiscală şi socială’, precum şi ‘întărirea zonei euro şi a guvernării sale democratice’.

‘În joc este disoluţia UE, cu riscul unei regresii, sau reafirmarea existenţei sale, cu preţul unor schimbări profunde’, a conchis şeful statului francez.

Te-ar mai putea interesa și
A apărut un nou jucător pe piața de retail tip convenience. Un offshore cipriot are în plan investiții de un milion de euro în 15 magazine Good2Go
A apărut un nou jucător pe piața de retail tip convenience. Un offshore cipriot are în plan investiții de un milion ...
Offshore-ul cipriot Starlock Limited, care deține și Olimpian Park Oradea și Suceava, vrea să investească anul acesta un milion de euro într-un lanț de magazine tip convenience, cu produse......
Garanti BBVA lansează chatbot-ul GIA, pentru a facilita interacțiunea cu clienții
Garanti BBVA lansează chatbot-ul GIA, pentru a facilita interacțiunea cu clienții
Garanti BBVA lansează chatbot-ul de ultimă generație, GIA, conceput pentru a îmbunătăți experiența clienților și ...
Consiliul Concurenţei analizează preluarea unui portofoliu de creanțe al BRD Finance IFN S.A. de către grupul EOS
Consiliul Concurenţei analizează preluarea unui portofoliu de creanțe al BRD Finance IFN S.A. de către grupul EOS
Consiliul Concurenței analizează tranzacția prin care Grupul EOS, prin intermediul companiilor EOS Credit Funding DAC ...
Incendiu în Bucureşti. O clădire în construcţie a luat foc în cartierul Băneasa, mesaj RO-ALERT pentru locuitorii din zonă
Incendiu în Bucureşti. O clădire în construcţie a luat foc în cartierul Băneasa, mesaj RO-ALERT pentru locuitorii ...
Un incendiu a izbucnit luni în nordul Capitalei, cartierul Băneasa, la o clădire aflată în construcţie, şi a fost ...