Pokemon Go: Oliver Stone acuză jocul de „totalitarism”

Regizorul Oliver Stone a criticat joi fenomenul Pokemon Go care ar putea duce, potrivit lui, la o formă de 'totalitarism', ţinând seama de 'nivelul său de intruziune' în viaţa privată, relatează vineri AFP.
Economica.net - vin, 22 iul. 2016, 16:35
Pokemon Go: Oliver Stone acuză jocul de

În cadrul festivalului de benzi desenate Comic-Con 2016 de la San Diego, cineastul a afirmat că aplicaţia face parte dintr-o cultură mai vastă a ‘capitalismului de supraveghere’.

Oliver Stone (69 de ani) şi-a prezentat noua producţie, ‘Snowden’, film biografic despre cel care a dezvăluit amploarea programelor de supraveghere desfăşurate de agenţiile americane de informaţii. Pelicula va fi lansată în Statele Unite în 16 septembrie.

‘Este domeniul care a marcat cea mai puternică dezvoltare înregistrată vreodată şi în care s-au investit imense sume de bani – în supraveghere, adică în aflarea de date’, a spus Oliver Stone în faţa publicului venit la festivalul Comic-Con, la care participă pentru prima oară.

‘Ei explorează datele tuturor celor prezenţi în această sală pentru a şti ce cumpăraţi, ce vă place şi mai ales pentru a vă cunoaşte comportamentul’, a afirmat cineastul de tri ori câştigător al unui Oscar.

Pokemon Go, lansat în 6 iulie, a devenit repede senzaţia anului, deşi este criticat pentru că le cere utilizatorilor accesul la istoricul lor Google şi la e-mail-uri. Jocul este acuzat şi că a dat naştere la o serie de delicte, încălcări ale regulilor de circulaţie şi alte incidente în locurile unde a fost lansat.

‘Veţi asista la o nouă formă de societate robot, în care vor şti cum vă comportaţi. Este ceea ce se numeşte totalitarism’, a încheiat Oliver Stone, citat de AFP.

Te-ar mai putea interesa și
Engie se va concentra pe regenerabile şi infrastructura energetică din Maroc
Engie se va concentra pe regenerabile şi infrastructura energetică din Maroc
Engie intenţionează să-şi vândă participaţia în cea mai mare centrală pe bază de cărbune din Maroc (SAFIEC), pentru a se concentra pe regenerabile şi infrastructura energetică, a......
Autonomie extinsă pentru autoutilitara electrică Ford E-Transit
Autonomie extinsă pentru autoutilitara electrică Ford E-Transit
Ford Pro, divizia de vehicule comerciale a companiei americane, a anunțat introducea opțiunii de autonomie extinsă pentru ...
Chinezii de la Xpeng iau și ei în calcul o uzină în Europa
Chinezii de la Xpeng iau și ei în calcul o uzină în Europa
Oficialii producătorului chinez Xpeng au declarat la expoziția auto de la Beijing că iau în calcul o investiție într-o ...
Arieratele bugetului general consolidat au crescut cu aproape 22%, în martie 2024
Arieratele bugetului general consolidat au crescut cu aproape 22%, în martie 2024
Arieratele bugetului general consolidat crescut cu 21,8%, în martie 2024, comparativ cu luna precedentă, la 389,9 milioane ...