Nivelul cumulat al activelor nete ale celor cinci SIF a fost de 7,1 miliarde lei, în septembrie

Nivelul cumulat al activelor nete ale celor cinci societăţi de investiţii financiare a fost de 7,1 miliarde de lei, la finele lunii septembrie, în scădere cu 0,4% faţă de nivelul înregistrat la sfârşitul lunii august, se arată într-un comunicat de presă al Asociaţiei Administratorilor de Fonduri din România (AAF) remis, miercuri, Agerpres.
Economica.net - mie, 19 oct. 2016, 13:16
Nivelul cumulat al activelor nete ale celor cinci SIF a fost de 7,1 miliarde lei, în septembrie

Exprimat în euro, nivelul activelor nete la sfârşitul lunii a fost de 1,59 miliarde, cu 0,4% sub nivelul atins în luna precedentă.

‘Urmărind evoluţia activelor nete unitare în luna raportată se observă că cele cinci SIF au înregistrat evoluţii preponderent pozitive, fiind consemnate creşteri de 0,8% SIF Oltenia, 0,8% la SIF Muntenia, 0,1% la SIF Banat-Crişana şi scăderi de 0,7% la SIF Transilvania respectiv 2,6% la SIF Moldova. Evoluţia activelor nete de la începutul anului a fost mixtă, cu scăderi de 21,2% pentru SIF Transilvania, 5,7% pentru SIF Oltenia şi creşteri de 11% la SIF Banat-Crişana, 7,5% la SIF Moldova respectiv 3,2% la SIF Muntenia’, se arată în document.

Conform AAF, evoluţia preţurilor de închidere comparativ cu cele ale lunii precedente a fost în general negativă, cu scăderi de 7,3% la SIF Oltenia, 1,9% la SIF Moldova, 0,8 la SIF Banat-Crişana şi creşteri de 1,5% la SIF Transilvania respectiv 1,9% la SIF Muntenia. Discountul la care sunt tranzacţionate în piaţă acţiunile celor cinci SIF se situează între 32,5% pentru SIF Transilvania şi 55,1% pentru SIF Banat-Crişana.

‘Analizând structural activele în luna raportată observăm că, pe total SIF, investiţiile pe termen scurt s-au depreciat uşor, cu 0,5% faţă de luna august, rămânând în jurul valorii de 4,9 miliarde de lei. Ponderea investiţiilor pe termen scurt în total active s-a păstrat în luna septembrie, la 65%. (…) Acţiunile cotate, care erau pe ansamblul portofoliilor SIF la finele lunii august în valoare de 4,96 miliarde de lei, au crescut cu 0,5%, până la 4,99 miliarde de lei la sfârşit de septembrie. Ponderea acestora în total active SIF în luna raportată a fost de 66,5%, în creştere faţă de luna precedentă (pondere de 65,8%)’, conform comunicatului.

În luna septembrie nivelul de capitalizare înregistrat pe total SIF a fost de 3,66 miliarde de lei, în scădere cu 2% faţă de nivelul lunii august. Exprimată în euro, capitalizarea la finele lunii raportate era de 0,82 miliarde, cu 2% mai mică faţă de nivelul lunii precedente.

Te-ar mai putea interesa și
FT: Chinezii de la BYD vor să depăşească la vânzări de mașini electrice Volkswagen, Tesla şi Stellantis în Europa, până în 2030
FT: Chinezii de la BYD vor să depăşească la vânzări de mașini electrice Volkswagen, Tesla şi Stellantis în Europa, ...
BYD vrea să depăşească Volkswagen, Tesla şi Stellantis şi să devină în acest deceniu cel mai mare vânzător de vehiculele electrice pe baterii (BEV) din Europa, a afirmat Michael Shu,......
ONRC: 1.675 de soicietăți cu capital străin au fost înființate în primul trimestru în România
ONRC: 1.675 de soicietăți cu capital străin au fost înființate în primul trimestru în România
Un număr de 1.675 societăţi cu capital străin au fost înfiinţate în România, în primele trei luni din 2024, în ...
Report cumulat la Noroc de peste 1,9 milioane de euro, la extragere de duminică
Report cumulat la Noroc de peste 1,9 milioane de euro, la extragere de duminică
Un report cumulat care depăşeşte 9,46 milioane de lei (peste 1,9 milioane de euro) este în joc la extragerea Noroc de ...
Cod galben de ploi și vijelii în 14 județe, duminică. Vreme rece în București până luni dimineata.
Cod galben de ploi și vijelii în 14 județe, duminică. Vreme rece în București până luni dimineata.
Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, duminică, o atenţionare Cod galben de instabilitate atmosferică ...