Profitul BancPost s-a înjumătăţit

Bancpost a obţinut, în primele nouă luni din acest an, un profit net de 31,4 milioane lei, mai puţin de jumătate faţă de cel din perioada similară a anului trecut, când înregistrat un câştig net de circa 66 de milioane de lei.
Economica.net - mie, 21 dec. 2016, 12:50
Profitul BancPost s-a înjumătăţit

În primele 9 luni ale anului, activele totale au înregistrat un avans de 5,7% comparativ cu perioada similară a anului trecut, până la valoarea de 11,1 miliarde de lei, depozitele clientelei au crescut cu 16,2%, la 8,7 miliarde de lei, iar creditele brute au atins valoarea de 5,9 miliarde de lei.

„Raportul credite/depozite a atins nivelul de 68%, fapt ce reconfirmă nivelul ridicat de independenţă financiară a Băncii. În plus, pe fondul optimizării constante a operaţiunilor, cheltuielile operaţionale s-au păstrat pe un trend descrescător, cu 3,7% mai puţin comparativ cu primele nouă luni ale anului 2015”, se subliniază într-un comunicat al băncii.

În acelaşi timp, rata creditelor neperformante a scăzut la 9,1%, faţă de 16,5% în aceeaşi perioadă din 2015, şi sub media sistemului de 10%.

„Rezultatele pozitive subliniază sustenabilitatea modelului de business şi soliditatea băncii, cu atât mai mult cu cât au fost înregistrate într-un context legislativ provocator şi un nivel scăzut al dobânzilor. Bancpost rămâne activ implicată în susţinerea clienţilor săi, concentrându-se în continuare pe dezvoltarea de soluţii financiare ce răspund cel mai bine nevoilor acestora”, a declarat preşedinte executiv Bancpost, Philippos Karamanolis.

Bancpost are o reţea de 147 de unităţi şi 7 centre de afaceri. Banca deserveşte aproximativ 1 milion de clienţi corporativi, de retail şi instituţionali şi are o reţea de peste 530 ATM-uri, 6.100 POS-uri şi 190 de terminale automate de plată (APS-uri).

Te-ar mai putea interesa și
S-au ieftinit gazele pentru populație. Cu ce prețuri au venit ultimele facturi
S-au ieftinit gazele pentru populație. Cu ce prețuri au venit ultimele facturi
Prețul gazelor naturale facturate de Engie, cel mai mare furnizor de gaze naturale pentru popualție, pentru consumul lunii aprilie, a scăzut, așa cum era de fapt previzibil....
Imobiliare de miliarde de euro în România: ce portofolii s-au majorat în 2023
Imobiliare de miliarde de euro în România: ce portofolii s-au majorat în 2023
Peste 10 miliarde de euro este valoarea portofoliilor de malluri, birouri și depozite la finele lui 2023 deținute de șase ...
Emmanuel Macron şi Xi Jinping cer un „armistiţiu olimpic” în toate conflictele din lume pe perioada desfășurării Jocurilor Olimpice de la Paris (Video)
Emmanuel Macron şi Xi Jinping cer un „armistiţiu olimpic” în toate conflictele din lume pe perioada desfășurării ...
Preşedinţii Franţei şi Chinei, Emmanuel Macron şi Xi Jinping, au pledat luni pentru un "armistiţiu olimpic" în toate ...
Klaus Iohannis, într-o vizită de două zile la Washington. El va fi primit de președintele Biden la Casa Albă
Klaus Iohannis, într-o vizită de două zile la Washington. El va fi primit de președintele Biden la Casa Albă
Preşedintele Klaus Iohannis se va afla, timp de două zile, într-o vizită de lucru la Washington, prilej cu care va fi ...