Grindeanu despre autostrăzi: Ţinta în 2017 este de 90 de kilometri

Premierul Sorin Grindeanu a afirmat, luni, că în jur de 90 de km de autostradă sunt prevăzuţi să fie realizaţi în 2017, precizând că în acest domeniu este necesar 'să tragi sistemul după tine'.
Economica.net - mar, 25 apr. 2017, 05:35
Grindeanu despre autostrăzi: Ţinta în 2017 este de 90 de kilometri

Întrebat la Antena 3 ce se va întâmpla în acest an în domeniul autostrăzilor, Grindeanu a răspuns: ‘În primul rând, ca să poţi să faci ceva în acest domeniu, îţi trebuie determinare şi hotărâre, (…) să impui un anumit ritm şi să nu devii prizonierul acelui sistem incredibil (…). Îţi trebuie atitudine, să ştii exact ceea ce trebuie să faci în acest domeniu şi să tragi sistemul după tine’.

Şeful Executivului a reiterat faptul că i-a recomandat ministrului Transporturilor ‘să mute ministerul în teren’. ‘Din birouri nu se construiesc nici centuri, nici autostrăzi, nici căi ferate moderne’, a precizat Grindeanu.

Totodată, chestionat dacă rămâne valabilă ţinta de 90 de km de autostrăzi cu tot cu centuri, realizate anul acesta, Grindeanu a răspuns: ‘În jur de 90 de km, da’.

Grindeanu a enumerat şi procedurile aflate în desfăşurare la nivelul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

‘La CNAIR (…), se află în proceduri de achiziţie publică finalizarea lucrărilor la nodul Gilău şi conexiunea dintre secţiunea 2B – secţiunea 3A1, autostrada Braşov – Târgu-Mureş – Cluj – Oradea. Procedura se află în faza de evaluare a ofertelor. De asemenea, realizarea autostrăzii Braşov – Târgu-Mureş – Cluj – Oradea, lotul I – Târgu-Mureş – Ungheni – drum de legătură – procedura se află în faza de evaluare a ofertelor’, a spus Grindeanu.

Potrivit premierului, drumul de mare viteză Buzău – Focşani, de 72 de km şi care face parte din Master Plan, se află în perioada de depunere a ofertelor.

‘Focşani – Bacău – 110 km – faza de depunere a proiectelor, Ploieşti – Buzău – 65 de km – faza de depunere a ofertelor, Bacău – Paşcani – 82 km se află în faza de depunere a ofertelor. Drumul expres, legătura de la A3 – Aeroportul ‘Henri Coandă’, cei aproape 10 km, proiectare plus execuţie, este în faza de depunere a ofertelor. De asemenea, vineri, s-a ridicat pe SEAP (…) centura ocolitoare la Timişoara’, a arătat Grindeanu.

Şeful Guvernului a mai spus că în maximum o săptămână va fi introdusă în SEAP documentaţia, astfel încât să fie demarată procedura de achiziţie pentru podul Brăila – Tulcea, ‘o investiţie de peste 500 de milioane de euro’.

În cazul drumului expres Craiova – Piteşti, de 121 de km, procedura de achiziţie publică este estimată a fi lansată la sfârşitul lunii mai – începutul lunii iunie, a mai spus Grindeanu, precizând că în acest caz ‘este vorba de un drum expres în regim de autostradă’.

‘Centura de Sud a Municipiului Bucureşti – Inelul 0, acei 50 de km – lansarea procedurii de execuţie este estimată (…) în luna iulie 2017 (…). Autostrada Sibiu – Piteşti – secţiunea 5, Curtea de Argeş – Piteşti, în lungime de peste 30 de km – lansarea procedurii de achiziţie – iunie – iulie 2017’, a mai afirmat Grindeanu.

Te-ar mai putea interesa și
Cartierele din București cu cele mai ieftine apartamente cu două camere
Cartierele din București cu cele mai ieftine apartamente cu două camere
Prețurile medii cerute de proprietarii de apartamente cu două camere din București au crescut în aprilie 2024 față de aceeași lună a anului trecut, potrivit unei analize Economica.net......
Ferrari păstrează tradiția: Înlocuitorul lui 812 Superfast are motor V12
Ferrari păstrează tradiția: Înlocuitorul lui 812 Superfast are motor V12
Marca italiană de vehicule sport de lux Ferrari nu doar că menține tradiția motoarelor V12, dar a decis să menționeze ...
Polonia doreşte cele mai bune relaţii cu SUA, indiferent de cine se află la putere – ministru polonez
Polonia doreşte cele mai bune relaţii cu SUA, indiferent de cine se află la putere – ministru polonez
Polonia doreşte să aibă "cele mai bune relaţii posibile cu America, indiferent de cine se află la putere", a declarat ...
Consumul național de energie electrică a coborât de Paști la noi minime istorice, greu de imaginat, sub 3.000 MW. Fotovoltaicele au fost prima sursă de energie electrică a României
Consumul național de energie electrică a coborât de Paști la noi minime istorice, greu de imaginat, sub 3.000 MW. Fotovoltaicele ...
Consumul național de energie electrică din rețele a scăzut duminică după-amiază, în prima zi de Paște, sub incredibilul ...