OTP Bank România: profit aproape dublu la sfârşitul trimestrului 3, de 68,7 milioane lei

OTP Bank România a înregistrat, în primele 9 luni din 2018, un profit ajustat după impozitare de 68,7 milioane lei (15,09 milioane euro), aproape dublu faţă de cel din perioada similară a anului trecut, conform rezultatelor prezentate consolidat, ajustate în conformitate cu standardele de raportare ale Grupului, prezentate într-un comunicat al băncii.
Economica.net - lun, 12 nov. 2018, 11:26
OTP Bank România: profit aproape dublu la sfârşitul trimestrului 3, de 68,7 milioane lei

Volumul creditelor performante, ajustat la cursul de schimb, a crescut cu 11% de la an la an, susţinut de o creditare mai solidă în segmentul IMM, cu 29% de la an la an. Creditele ipotecare au cunoscut o creştere moderată, de 5% faţă de anul trecut. În schimb, în cazul creditelor noi, creditarea ipotecară şi cea a IMM-urilor au înregistrat un impuls semnificativ, de 57%, respectiv 84% faţă de perioada similară din 2017.

Cotele depozitelor ajustate la cursul de schimb valutar au avut de asemenea un avans de 13%. Creşterea a fost susţinută de intrările din retail (+13%) şi din corporaţii (+10%).

În acelaşi timp, în primele 9 luni din 2018, volumul creditelor neperformante ajustat la cursul de schimb valutar a rămas stabil. Credite neperformante în valoare de 40 miliarde forinţi, echivalent a 573,6 milioane lei, au fost vândute/scoase din evidenţele contabile.

Costurile totale de risc din primele 9 luni ale anului au scăzut până la 35,7 milioane lei (7,83 milioane euro), o diferenţă de -55% faţă de anul anterior.

Veniturile nete din dobânzi au avut un trend pozitiv, înregistrând o creştere de 4% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, susţinută de majorarea volumului de credite. Veniturile nete din comisioane şi alte taxe au crescut cu 14%, ca rezultat al nivelului mai mare al depozitelor, tranzacţiilor şi cardurilor.

În primele nouă luni ale anului, profitul operaţional al băncii a scăzut cu 2% de la an la an, ca urmare a cheltuielilor operaţionale mai mari (+11%), dar care s-au compensat parţial cu creşterea veniturilor totale cu 6%. Cheltuielile operaţionale ridicate au fost, în parte, rezultat al creşterilor salariale şi de personal (cu 6%), în vederea consolidării activităţii operaţionale. La acestea s-au adăugat investiţii mai mari în marketing, hardware şi modernizări de filiale.

În conformitate cu standardele locale, activele băncii au înregistrat 10,6 miliarde lei, iar profitul după impozitare a fost de 55,1 milioane lei. Rata de adecvare a capitalului băncii a scăzut uşor la 16,84% de la 17,06%, cu 22 puncte procentuale faţă de trimestrul anterior.

OTP Group a înregistrat în primele 9 luni ale anului un profit ajustat de 262,8 miliarde forinţi (echivalent a 3,7 miliarde lei şi 811 milioane euro), o creştere de 17% de la an la an. Creşterea s-a datorat, în mare parte, contribuţiilor subsidiarelor străine. Operaţiunile din Ucraina, Croaţia, Serbia şi Muntenegru au înregistrat venituri mai mari, însă şi rezultatele băncii centrale s-au îmbunătăţit.

OTP Bank România, subsidiară a OTP Bank, cel mai mare grup bancar independent din Europa Centrală şi de Est, este un furnizor integrat şi auto-finanţat de servicii financiare.

Te-ar mai putea interesa și
Ferrari păstrează tradiția: Înlocuitorul lui 812 Superfast are motor V12
Ferrari păstrează tradiția: Înlocuitorul lui 812 Superfast are motor V12
Marca italiană de vehicule sport de lux Ferrari nu doar că menține tradiția motoarelor V12, dar a decis să menționeze asta clar în numele următorului său vehicul. Comercializat în variante......
Polonia doreşte cele mai bune relaţii cu SUA, indiferent de cine se află la putere – ministru polonez
Polonia doreşte cele mai bune relaţii cu SUA, indiferent de cine se află la putere – ministru polonez
Polonia doreşte să aibă "cele mai bune relaţii posibile cu America, indiferent de cine se află la putere", a declarat ...
Consumul național de energie electrică a coborât de Paști la noi minime istorice, greu de imaginat, sub 3.000 MW. Fotovoltaicele au fost prima sursă de energie electrică a României
Consumul național de energie electrică a coborât de Paști la noi minime istorice, greu de imaginat, sub 3.000 MW. Fotovoltaicele ...
Consumul național de energie electrică din rețele a scăzut duminică după-amiază, în prima zi de Paște, sub incredibilul ...
Numărul actelor antisemite a atins un nivel record, potrivit unui raport internaţional
Numărul actelor antisemite a atins un nivel record, potrivit unui raport internaţional
Liga Anti-Defăimare (ADL) a tras un semnal de alarmă duminică - în raportul său global anual - asupra "nivelului fără ...