Google+ pe ultima sută de metri: compania a anunţat data la care va şterge paginile utilizatorilor. Cum să îţi salvezi datele

În luna octombrie a anului trecut, Google a anunţat că va închide versiunea pentru consumatori a reţelei de socializare din cauza unei utilizării reduse (90% din sesiunile de utilizatori Google+ durează mai puțin de cinci secunde) și "provocările implicate în menţinerea unui produs de succes care să răspundă aşteptărilor consumatorilor", fără să menţioneze breşa de securitate care a afectat datele personale ale utilizatorilor. Acum anunţă că va inchide definitiv reţeaua la 2 aprilie şi va şterge conţinutul paginilor.
Lidia Neagu - D, 03 feb. 2019, 19:43
Google+ pe ultima sută de metri: compania a anunţat data la care va şterge paginile utilizatorilor. Cum să îţi salvezi datele

Începând cu 4 februarie, nu veți mai putea crea profiluri noi, pagini, comunități sau evenimente Google+. Comentariile generate de Google+ pe site-urile externe vor fi eliminate de pe platforma Blogger până pe 4 februarie și de pe alte site-uri până pe 7 martie. Toate comentariile realizate folosind Google+ şi postate pe site-uri vor fi șterse începând cu data de 2 aprilie.

„Procesul de ștergere a conținutului din conturile şi paginile Google+, precum și Arhiva albumului va dura câteva luni, iar conținutul poate rămâne în acest interval. De exemplu, utilizatorii vor putea să vadă în continuare părți din contul lor Google+ prin jurnalul de activități și un anumit conținut pentru consumatori poate rămâne vizibil pentru utilizatorii G Suite până când versiunea pentru consumatori a Google+ se va închide”, se arată într-un comunicat al Google.

Pe 2 aprilie, întregul conținut Google+ pentru consumatori va fi șters. Acesta include fotografiile și videoclipurile de pe Google+ din arhiva albumelor utilizatorilor, precum și din paginile Google+. Dacă doriți să vă luați datele Google+ înainte de a fi șterse, aici găsiţi instrucțiuni pas cu pas despre cum să creați și să descărcați o arhivă. Fotografiile și videoclipurile din Google Photos sunt sigure și nu vor fi șterse.

Ce este bine de reţinut este faptul că profilul Google+ nu va fi șters în urma descărcării datelor din acesta.

Te-ar mai putea interesa și
Primăria Bucureşti anunţă primele măsuri de eficientizare după ”dezastrul găsit la STB” – Digitalizare şi controlul consumurilor, reducerea cheltuielilor de personal, renegocierea contractului colectiv de muncă şi folosirea eficientă a atelierelor proprii
Primăria Bucureşti anunţă primele măsuri de eficientizare după ”dezastrul găsit la STB” – Digitalizare şi ...
Primăria Bucureşti anunţă, vineri seară, primele măsuri de eficientizare după ”dezastrul găsit la STB”. Este vorba despre digitalizare şi controlul consumurilor, reducerea cheltuielilor......
FOTO Cine îi va lua locul lui Jensen Huang la conducerea Nvidia. Financial Times: Sunt deja discuții cu Rene Haas
FOTO Cine îi va lua locul lui Jensen Huang la conducerea Nvidia. Financial Times: Sunt deja discuții cu Rene Haas
oard-ul Nvidia face demersuri pentru a găsi un potenţial succesor al lui Jensen Huang şi l-a abordat pe şeful Arm Holdings, ...
Când va fi repornită Unitatea 1 a centralei nucleare de la Cernavodă, amânată din nou
Când va fi repornită Unitatea 1 a centralei nucleare de la Cernavodă, amânată din nou
Nou grafic de repornire a Unității 1 a centralei nucleare de la Cernavodă: sincronizarea cu sistemul energetic național ...
SUA au confiscat criptomonede de 1,2 miliarde de dolari, furate de la Binance de hackeri nord-coreeni
SUA au confiscat criptomonede de 1,2 miliarde de dolari, furate de la Binance de hackeri nord-coreeni
Autorităţile americane au confiscat sau au obţinut blocarea unor criptomonede în valoare de peste 1,2 miliarde de dolari, ...