Toader: Merg la Guvern. Dacă a trimis cererea de revocare, demisia e fără obiect

Ministrul Justiţiei Tudorel Toader a declarat, joi, că va vorbi la telefon cu premierul şi va merge la Guvern, aşa cum fusese stabilit, precizând că, dat fiind că premierul a trimis la Cotroceni cererea de revocare a sa, demisia rămâne fără obiect, scrie News.ro. El a susţinut că premierul i-a spus că nu îi poate cere demisia şi că i-a transmis să se mai gândească. Toader a susţinut că a aflat din presă multe probleme privind justiţia, înainte de a le afla el direct.
Economica.net - joi, 18 apr. 2019, 06:45
Toader: Merg la Guvern. Dacă a trimis cererea de revocare, demisia e fără obiect

El a spus că nu este interesat de funcţia de procuror general şi a evitat să formuleze o opinie despre cel care ar urma să îl înlocuiască. Ministrul Justiţiei Tudorel Toader a refuzat joi să precizeze dacă asupra sa au fost făcute presiuni, limitându-se la a refuza pentru moment un răspuns. De asemenea, el a invocat declaraţiile făcute într-un interviu, unde a afirmat că, atunci când nu va mai putea să îşi îndeplinească funcţia în parametrii constituţionali, va pleca. „Ceea ce se va întâmpla în zilele următoare”, a spus ministrul.

„La momentul la care am stabilit, înţeleg că demisia nu era tirmisă la Cotroceni. Domnia as mi-a spus, textual: „Eu nu pot să vă cer demisia, dumneavoastră apreciaţi, vă gândiţi şi mâine ne întâlnim şi apreciaţi. Dacă a tirmis la Cotroceni, demisia miea rămâne fără obiect”, a spus Toader.

El a preciza că va vorbi la telefon cu premierul şi apoi va merge la Guvern, scrie News.ro.

Toader a menţionat : „Dorinţa prim-ministrului e decisivă şi o voi respecta”.

El a ţinut să precizeze că de multe ori a aflat probleme privind justiţia, de la presă, înainte de a le afla el, direct.

Întrebat în legătură cu afirmaţia conform căreia va prezenta într-o scrisoare motivele revocării, a replicat: „Nu mi-am propus să fac polemici”.

În opinia sa, şi-a îndeplinit obligaţiile şi pleacă mulţumit de experienţa pe care a dobândit-o, menţionând că el a pus în aplicare experienţa pe care a avut-o ca judecător constituţional.

„Sigur, niciodată nu poţi să mulţumeşti pe toată lumea”, a declarat el.

Toader a remarcat că a făcut parte din trei guvern.

„Am avut continuitate. Am fost onorat”, a adăugat el.

Întrebat dacă îşi va da demisia, în cazul în acre preşedintele va refuzaa revocarea, a dat asigurări că nu va fi un blocaj.

Întrebta în legătură cu posibilul nou ministru al justiţiei, eugen nicolicea, el le-a sugerat jurnaliştilor să-i întrebe pe cei care l-au propus.

Tudorel Toader spune că nu este interesat de funcţia de procuror general.

„Nici nu mi-a trecut prin minte aşa ceva. Eu am fost procuror la început. Visul meu nu este să fiu procuror şi la sfârşit de carieră”, a precizat ministrul Justiţiei.

Te-ar mai putea interesa și
Renault Duster, lansat în Turcia, viitorul hub de export spre țările din est
Renault Duster, lansat în Turcia, viitorul hub de export spre țările din est
Fratele geamăn al SUV-ului Dacia produs în România și comercializat în Uniunea Europeană, Renault Duster tocmai a fost lansat pe piața turcă, țară în care va fi și asamblat....
APIA a făcut plăți către fermieri de aproape 124 de milioane de lei, în intervalul 24 – 26 aprilie
APIA a făcut plăți către fermieri de aproape 124 de milioane de lei, în intervalul 24 – 26 aprilie
Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a efectuat plăţi pentru anul de cerere 2023 în suma totală ...
AMOFM: 240 de locuri de muncă în străinătate sunt disponibile prin rețeaua EURES
AMOFM: 240 de locuri de muncă în străinătate sunt disponibile prin rețeaua EURES
Angajatorii europeni oferă, prin intermediul EURES România, 240 de locuri de muncă, cu contract pe perioadă determinată ...
Marcel Boloș: Sistemul naţional e-Transport este creat pentru lupta împotriva diverselor forme de fraudă şi evaziune fiscală
Marcel Boloș: Sistemul naţional e-Transport este creat pentru lupta împotriva diverselor forme de fraudă şi evaziune ...
Sistemul naţional e-Transport este special creat pentru lupta împotriva diverselor forme de fraudă şi evaziune fiscală ...