Cuc, către constructorul lotului de autostradă de la granița cu Ungaria: Haideţi să grăbim un pic, să terminăm înaintea vecinilor

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, i-a felicitat, vineri, pe constructorii români care lucrează la subsecţiunea Biharia - Borș, de 5,35 kilometri, din Autostrada Transilvania, având deja realizat, după o lună, 20% din lucrări. El le-a cerut să se grăbească pentru a ajunge cu autostrada la graniță până la finele anului, înaintea vecinilor din Ungaria.
Economica.net - vin, 26 iul. 2019, 11:06
Cuc, către constructorul lotului de autostradă de la granița cu Ungaria: Haideţi să grăbim un pic, să terminăm înaintea vecinilor

„Este un şantier care arată foarte bine, foarte ordonat, cu o mobilizare exemplară. Felicitări antreprenorului român care lucrează extraordinar de bine! Sper ca să finalizăm problema de pe lotul doi, Biharia – Chiribiş, unde tot acest antreprenor este firma desemnată câştigătoare, dar, din păcate, o firmă străină a contestat procedura şi acum aşteptăm rezultatul instanţei. Deci mobilizare exemplară, se lucrează şi noaptea, când se face aprovizionarea, iar ziua se pune în operă. De când am fost aici, în 24 mai, au avut doar 28 de zile în care au putut lucra din cauza condiţiilor meteo. Când se vrea se poate”, a declarat ministrul Cuc, la graniţa dintre Ungaria şi România, pe şantierul autostrăzii Transilvania.

Potrivit antreprenorului Beniamin Rus, lucrările vor fi date în trafic la sfârşitul anului, de Crăciun, când vor face legătura cu autostrada ce se construieşte pe partea ungară, aflată aproape în acelaşi stadiu de construcţie, cu toate în zona respectivă lucrările au demarat cu doi mai devreme. În acest context, ministrul i-a îndemnat pe constructorii români să termine acest lot înainte de vecinii ungari.

„Haideţi să grăbim un pic, să dăm noi tonul mai energic la infrastructură, şi aşa toată lumea spune că în România nu se mişcă construcţia de autostrăzi. Eu cred că se mişcă bine în ultima perioadă, cu antreprenorii români, repet, cu antreprenorii români, deoarece este foarte important de punctat. Pentru că asta ne şi dorim să avem: cât mai mulţi antreprenori români care să lucreze la obiectivele de infrastructură”, a mai spus Răzvan Cuc.

Lucrările efectuate au constat în terasamente, aşternerea unui strat de balast, pe întreaga lungime a secţiunii 3C3 a autostrăzii, de 5,35 kilometri, cu o lăţime de 26 de metri şi peste 70 de metri la bază, plus alţi 6 kilometri de bretele.

„Data trecută când a fost ministrul Cuc, în 24 iunie, stadiul lucărilor nu era nici 1%. În 18 iunie, era baltă. Am avut doar 28 de zile de lucru intens. Acum, la finele lunii iulie, vom avea 20% din stadiul fizic al lucrărilor. Lucrăm la maxim pe tot tronsonul. Nu permite frontul de lucru o accelerare mai mare. E un pariu pe care vrem să-l câştigăm până de Crăciun, când vrem să-l dăm în trafic. Avem cel mai bun randament la lucrările de autostradă, cea mai spectaculoasă creştere în ritmul de construcţie din ţară”, a declarat, pentru AGERPRES, patronul firmei constructoare, Beniamin Rus.

Inginerul Marian Duşescu, reprezentantul antreprenorului, a precizat că, tehnic, s-au efectuat 170.000 de metri cubi de umplutură, realizaţi la zi, 2.000 de metri liniari de piloţi foraţi, 13.500 de metri liniari de piloţi din balast de îndesare, toate podeţele şi sectoarele sunt atacate.

„Pe sfârşitul lunii ne apropiem de agregat stabilizat cu ciment. Primul strat înainte de asfalt. Începem de la graniţă înspre Biharia, invers în sens kilometric, pe o lungime totală de 5,350 de kilometri. Vom face legătura cu autostrada ungurilor, M35, care se leagă cu M4”, a precizat Duşescu.

Lucrarea secţiunii 3C3 Biharia-Borş din Autostrada Transilvania are un contract în valoare de 134 milioane de lei și a fost atribuită asocierii  Trameco SA – Vahostav -SK a.s. – Drumuri Bihor SA – Drum Asfalt SRL – East Water Drillings SRL.

Termenul de finalizare este 18 august 2020.

Te-ar mai putea interesa și
Italia l-a convocat pe ambasadorul rus după ce Moscova a naționalizat filiala locală a companiei Ariston
Italia l-a convocat pe ambasadorul rus după ce Moscova a naționalizat filiala locală a companiei Ariston
Italia l-a convocat sâmbătă pe ambasadorul rus după ce Moscova a anunţat că a trecut filiala Ariston Thermo Group sub controlul gigantului energetic rus de stat Gazprom, a anunţat şeful......
Șeful CIO Thomas Bach se opune în numele solidarității deciziei Federației Internaționale de Atlestism de a acorda recompense pentru medaliile de aur cucerite la Paris
Șeful CIO Thomas Bach se opune în numele solidarității deciziei Federației Internaționale de Atlestism de a acorda ...
Preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic (CIO), Thomas Bach, s-a distanţat de decizia inedită a Federației Internaționale ...
Ciolacu: Statul român trebuie să aibă o aeronavă pentru delegaţiile guvernamentale, pentru sportivi, pentru preşedinte
Ciolacu: Statul român trebuie să aibă o aeronavă pentru delegaţiile guvernamentale, pentru sportivi, pentru preşedinte
Premierul Marcel Ciolacu a declarat sâmbătă că dacă statul român ar fi avut o aeronavă proprie, acum nu ar mai fi ...
Internetul cu tot mai puțini oameni. Jumătate din trafic a fost generat de roboți, în 2023
Internetul cu tot mai puțini oameni. Jumătate din trafic a fost generat de roboți, în 2023
Aproape jumătate (49,6%) din tot traficul de internet de anul trecut a fost generat de roboți, cu 2% mai mult față de ...