UPDATE Camera Deputaţilor: Amendament privind dublarea alocaţiilor pentru copii, adoptat în Comisia pentru muncă

Cuantumul alocaţiilor pentru copii urmează să fie dublat, ajungând la 300 de lei, conform unui amendament adoptat, marţi, în Comisia pentru muncă din Camera Deputaţilor.
Economica.net - mar, 17 dec. 2019, 15:21
UPDATE Camera Deputaţilor:  Amendament privind dublarea alocaţiilor pentru copii, adoptat în Comisia pentru muncă

Totodată, în baza propunerii formulate de către Adrian Solomon (PSD), alocaţia pentru copiii cu dizabilităţi ar urma să fie de 600 de lei.

Astfel, au fost aduse modificări OUG 9/2019 pentru modificarea şi completarea legii nr. 61/1993 privind alocaţia de stat pentru copii, precum şi pentru modificarea art. 58 alin 1 din legea nr. 448/2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap. Raportul favorabil a fost adoptat cu 16 voturi pentru şi 6 abţineri.

„Am eu un amendament, la care vă rog să achiesaţi, de dublare a alocaţiilor. (…) Pentru copiii cu handicap de la 0-18 ani să fie 600 de lei, pentru ceilalţi copii să fie 300 de lei”, a declarat social democratul.

Întrebat care ar fi impactul bugetar al unei astfel de măsuri, Adrian Solomon a apreciat că ar fi vorba despre „vreo două miliarde”. Cristian Seidler a declarat că nu se poate legifera în baza unei estimări aproximative şi a cerut o evaluare a impactului bugetar din partea Guvernului.

„Da, va face (evaluarea, n.r). În timp ce lucrează la buget, va face şi acest calcul şi ne va spune. Ce să vă facem? Credeţi că Guvernul PSD ştia, când s-au dublat în Parlament alocaţiile, cât era impactul? A aflat. (…) Pentru copii e un lucru foarte bun”, a replicat Adrian Solomon.

Prevederile ar urma să intre în vigoare la data de întâi a lunii următoare celei în care se publică actul normativ în Monitorul Oficial.

Proiectul urmează să fie supus votului în plenul Camerei Deputaţilor.

Dublarea alocaţiilor pentru copii, amendament adoptat în Comisia pentru muncă

Cuantumul alocaţiilor pentru copii urmează să fie dublat, ajungând la 300 de lei, conform unui amendament adoptat, marţi, în Comisia pentru muncă din Camera Deputaţilor, scrie Agerpres.

De asemenea, în baza amendamentului propus de către Adrian Solomon (PSD), alocaţia pentru copiii cu dizabilităţi ar urma să fie de 600 de lei.

 

 

Te-ar mai putea interesa și
Grindeanu: Comisia Europeană a aprobat astăzi ajutorul de restructurare TAROM
Grindeanu: Comisia Europeană a aprobat astăzi ajutorul de restructurare TAROM
Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, a anunțat că TAROM a primit undă verde pentru ajutorul de restructurare. ...
Criză politică în Scoţia. Premierul Humza Yousaf a demisionat
Criză politică în Scoţia. Premierul Humza Yousaf a demisionat
Prim-ministrul Scoţiei, Humza Yousaf, a demisionat luni după ce nu a reuşit să obţină suficient sprijin pentru a supravieţui ...
GreenPoint Management, creștere substanțială a cantității de deșeuri preluate și valorificate în 2023. “Ne-am adaptat la toate provocările”
GreenPoint Management, creștere substanțială a cantității de deșeuri preluate și valorificate în 2023. “Ne-am adaptat ...
GreenPoint Management, companie care implementează obligațiile privind răspunderea extinsă a producătorilor în domeniul ...
SUA: Expansiunea parcurilor fotovoltaice pune în pericol o parte dintre cele mai bune terenuri arabile
SUA: Expansiunea parcurilor fotovoltaice pune în pericol o parte dintre cele mai bune terenuri arabile
Boom-ul energiei regenerabile riscă să prejudicieze o parte dintre cele mai bune terenuri arabile din America, în state ...