Coronavirus – Peste 1.000 de morţi, peste 43.000 de bolnavi

Peste 100 de persoane au murit luni din cauza îmbolnăvirii cu coronavirus, iar numărul total al deceselor a depăşit 1.000, conform CNN. În China sunt peste 42.600 de cazuri de îmbolnăvire. Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a avertizat luni că răspândirea cazurilor de infecţii cu coronavirus între persoane care nu au fost în China ar putea fi ”scânteia care devine un incendiu mai mare”, iar oamenii nu trebuie să permită ca epidemia să scape de sub control, relatează Reuters citat de News.ro.
AGERPRES - mar, 11 feb. 2020, 06:18
Coronavirus - Peste 1.000 de morţi, peste 43.000 de bolnavi

Numărul deceselor a ajuns la 1018, conform datelor oficiale. Au fost confirmate peste 43.000 de cazuri de îmbolnăviri.

Oficialii OMS sunt îngrijoraţi de noile cazuri îmbolnăvire cu coronavirus apărute în Marea Britanie şi în Franţa, unde transmiterea virusului nu are legătură cu un istoric de călătiorie în China, scrie News.ro.

”Detectarea acestui număr mic de cazuri ar putea fi scânteia care devine un incendiu mai mare, dar pentru moment este doar o scânteie”, a declarat directorul general al OMS Tedros Adhanom Ghebreyesus, în condiţiile în care cinci britanici au contractat virusul într-o staţiune alpină din Franţa, iar luni Marea Britanie a confirmat noi cazuri având legătură cu un britanic care a participat la o coferinţă în Singapore.

Scopul OMS este să prevină răspândirea virusului.

Două dintre noile cazuri de contaminare din Marea Britanie sunt lucrători sanitari

Două dintre noile cazuri de coronavirus din Marea Britanie anunţate luni sunt lucrători din domeniul sanitar, a anunţat luni Serviciul de Sănătate Publică din Anglia, citat de Reuters.

Marea Britanie a confirmat anterior că numărul al pacienţilor confirmaţi cu noul coronavirus s-a dublat, ajungând la opt, în timp ce guvernul a declarat că virusul reprezintă o ameninţare serioasă şi iminentă şi a conferit capacităţi suplimentare pentru izolarea persoanelor suspectate că ar fi infectate, scrie Agerpres.

”În prezent, urgentăm identificarea tuturor pacienţilor şi a altor lucrători sanitari care ar fi putut intra în contact direct, iar în această etapă credem că este vorba despre un număr relativ mic”, a declarat într-un comunicat Yvonne Doyle, director medical al Serviciului de Sănătate Publică din Anglia.

OMS, precaută cu privire la posibila perioadă de incubaţie a coronovarisului de 24 de zile

Sugestia unui epidemiolog din China conform căreia perioada de incubaţie a noului coronavirus ar putea fi chiar şi de 24 de zile ar trebui tratată cu multă precauţie, a declarat un înalt funcţionar sanitar din cadrul Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU), citat de agenţia DPA.

Unele persoane sunt expuse la virus mai mult de o singură dată, ceea ce face să pară că perioadă de incubaţie în cazul lor durează foarte mult, a declarat directorul programului pentru intervenţii de urgenţă al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Mike Ryan, în cadrul unei conferinţe de presă organizată la Geneva.

Deşi un articol publicat de epidemiologul chinez Zhong Nanshan indică perioade de incubaţie de până la 24 de zile, se specifică în mod clar faptul că perioada medie de incubaţie observată este de doar câteva zile, mult mai scurtă decât măsurile de carantină de 14 zile instituite în multe zone, a adăugat Ryan.

”În acest sens, OMS nu ia în calcul nicio modificare”, a precizat Ryan cu referire la recomandările privind carantina

 

Te-ar mai putea interesa și
HMD lansează în România telefoanele Nokia 215 4G, Nokia 225 4G și Nokia 235 4G începând din luna mai
HMD lansează în România telefoanele Nokia 215 4G, Nokia 225 4G și Nokia 235 4G începând din luna mai
Compania IT HMD anunță că a lansat cele mai recente creații a sa: telefoanele cu taste Nokia 215 4G, Nokia 225 4G și Nokia 235 4G. Acest trio vine într-un curcubeu de culori, iar prețurile......
Cometex inaugurează cel de-al 12-lea parc comercial din rețeaua sa în orașul Vălenii de Munte
Cometex inaugurează cel de-al 12-lea parc comercial din rețeaua sa în orașul Vălenii de Munte
Cometex, companie dezvoltatoare de parcuri comerciale, anunță că va inaugura pe 1 mai un nou centru comercial modern în ...
Klaus Iohannis a promulgat legea privind energia eoliană offshore. Ea va intra în vigoare de la 30 mai
Klaus Iohannis a promulgat legea privind energia eoliană offshore. Ea va intra în vigoare de la 30 mai
Legea privind energia eoliană offshore va intra în vigoare în data de 30 mai, a anunţat, marţi, Ministerul Energiei, ...
Guvernul a aprobat bugetul de venituri și cheltuieli a Loteriei Române
Guvernul a aprobat bugetul de venituri și cheltuieli a Loteriei Române
Guvernul a aprobat, marţi, bugetul de venituri şi cheltuieli pe anul 2024 pentru Compania Naţională Loteria Română, ...