Taberele din PNL blocheză guvernul Orban – surse politice

Mult așteptatele fonduri europene pe care le tot anunta Ludovic Orban si Marcel Boloș stau blocate de luni de zile in biroul secretarului de stat Călin Bota, potrivit unor surse din PNL.
Economica.net - mie, 20 mai 2020, 08:04
Taberele din PNL blocheză guvernul Orban - surse politice

Asociațiile IMM urilor din domeniul cercetarii si inovarii reclama întârzierea contractarii proiectelor europene de catre persoane cu interese oculte din PNL.

Unul din cazurile concrete reclamate de companiile din cercetare este cel al apelului lansat in data de 15 noiembrie 2017 si care a avut ca termen de depunere a proiectelor in mai 2018 vizand activitati de cercetare tehnologica si dezvoltare.

Chiar daca multe firme au depus proiecte si au fost anuntate acum un an ca proiectele au fost desemnate câștigătoare, semnarea contractelor este blocata de luni de zile de secretarul de stat Călin Bota.

Surprinzător multe companii au fost contactate de firme de consultanță apropiate lui Bota si au fost amenintate ca daca nu semneaza contracte de consultanță suplimentare, proiectele vor ramane blocate.

Muti antreprenori acuza si faptul ca Bota, presedinte PNL Baia Mare, blocheza intentionat activitatea Guvernului Orban facand parte din tabere diferite in cadrul PNL.

Chiar daca Orban si Bolos prezintă public proiecte de miliarde finantate din fonduri europene, majoritatea apelurilor si ghidurilor sunt blocate in Ministerul Fondurilor Europene si nu au fost nici macar puse in consultare.

Saptamanile trecute au existat contre in Guvern intre Orban si Bolos pe aceasta tema iar Premierul l-a amenintat pe Bolos cu destituirea deja de cateva ori.

Din pacate Romania are doar cateva luni la dispozitie sa contracteze aceste fonduri europene si ramane doar cu inca 2 ani pentru a le executa.

 

Te-ar mai putea interesa și
Venitul mediu lunar obţinut de un operator telecom de la un utilizator este de 73,9 de lei. Cum și-au împărțit piața de 3,42 mld. euro Orange, Vodafone, Telekom și Digi în 2023
Venitul mediu lunar obţinut de un operator telecom de la un utilizator este de 73,9 de lei. Cum și-au împărțit piața ...
Veniturile din sectorul telecom românesc s-au menținut anul trecut la 16,9 miliarde de lei în anul 2023, adică 3,42 miliarde euro. Venitul mediu lunar obţinut de un operator de la un utilizator......
Viata premierului slovac Fico nu mai este în pericol
Viata premierului slovac Fico nu mai este în pericol
Viaţa premierului slovac Robert Fico nu mai este în pericol, la patru zile după atentatul la viaţa sa, a declarat duminică ...
Ce a transmis ministrul Sănătății medicilor de familie
Ce a transmis ministrul Sănătății medicilor de familie
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a transmis, duminică, într-un mesaj cu ocazia Zilei Internaţionale a Medicului ...
Autoritățile italiene au sechestrat 134 de automobile Fiat din cauza unui abțibild
Autoritățile italiene au sechestrat 134 de automobile Fiat din cauza unui abțibild
Poliţia fiscală italiană a sechestrat peste 130 de automobile Fiat Topolino importate din Maroc în cursul acestei săptămâni, ...