EXCLUSIV: Acesta e protocolul dintre PNL, USR și PLUS pentru alegerile din București. Cu susținerea lui Nicușor Dan – DOCUMENT

PNL, USR și PLUS au decis oficial și semnat astă seară că îl vor susține în cursa pentru Primăria Capitalei pe independentul Nicușor Dan, arată un document semnat de reprezentanții celor trei partide și primit de ECONOMICA.NET.
Ionut Tudorica - vin, 31 iul. 2020, 20:57
EXCLUSIV: Acesta e protocolul dintre PNL, USR și PLUS pentru alegerile din București. Cu susținerea lui Nicușor Dan - DOCUMENT

Cităm din documentul obținut de ECONOMICA.NET:

PNL, USR și PLUS vor susține în cursa pentru Primăria Capitalei un candidat comun în persoana domnului Nicușor Dan. Dorința comună a semnatarilor de a schimba fundamental administrația din București, atât la nivelul Capitalei cât și în fiecare din cele 6 sectoare.

Necesitatea de a acționa concertat pentru a asigura o dezvoltare sustenabilă și coerentă a Capitalei,
Încrederea pe care electoratul o pune în părțile semnatare, de a acționa împreună în direcția celor expuse mai sus. 

[Partidele semnatare] au decis să acționeze împreună în cadrul campaniei și alegerilor locale 2020 din Municipiul București în termenii și condițiile prevăzute în continuare:

Art. 1. – Părțile semnatare aderă la un set de principii care vor fi transpuse în practică de îndată ce candidații noștri vor fi aleși în funcțiile de administrație locală:

a. Feedbackul cetățenilor – cu publicare periodică a rezultatelor, atât pe categorii de probleme cât și în interacțiunea acestora, cu diferitele departamente ale administrației.

b. Transparența decizională – publicarea anterior ședințelor a tuturor proiectelor de hotărâri din consiliul general și din consiliile locale de sector; deschiderea comisiilor pentru toți cei interesați să participe.

c. Integritatea numirilor în funcții printr-un proces deschis de selecție, cu prezentarea deciziei de angajare și a CV-urilor anonimizate ale tuturor candidaților.

d. Susținerea echilibrată, din punct de vedere a investițiilor, în infrastructura critică (drumuri, trotuare, parcuri, școli) și în activitatea de curățenie și de mentenanță, la nivelul tuturor sectoarelor.

e. Implementarea unui sistem integrat de management al deșeurilor cu o abordare centrată pe economia circulară.

f. Limitarea cheltuielilor care nu au caracter esențial sau de investiții eficiente.

g. Acces liber la datele privind contractele încheiate de administrație și la materialele și înscrisurile aferente în domeniul achizițiilor (Open contracting). Același principiu se va aplica și cu privire la fluxurile de plăți, cesiuni și alte contracte cu terții, inventar de proprietăți.

h. Comisii de integritate și de bune practici în care să participe inclusiv reprezentanți ai societății civile.

i. Eliminarea companiilor municipale al căror rol poate fi îndeplinit de jucători din piața privată, pentru optimizarea costurilor și eliminarea risipei bugetare.

j. Prelucrarea tuturor solicitărilor din partea populației (autorizații, cereri, etc.) în ordinea depunerii lor, cu sistem public de urmărire a traseului acestora.

k. Declararea reducerii poluării ca misiune critică a primăriilor în următorul mandat, cu măsuri clare și concrete, cu rapoarte anuale și publicarea parametrilor care să prezinte evoluția acestora.

l. Consultare publică și buget participativ
• Consultarea publică obligatorie pentru proiectele de investiții
• Participarea cetățenilor la decizia asupra proiectelor va fi astfel organizată încât cetățenii să poată decidă asupra proiectelor de investiții
• Transparență bugetară (pe planificare și pe execuție bugetară)
• Accesibilitate pentru toate propunerile de acte normative și înscrisurile aferente, cu suficient timp înainte de luarea deciziei
• Publicarea tuturor contractelor de achiziție
• Consultare publică pentru realizarea celor mai importante proiecte propuse.

Art. 2 – (1) Toate partidele semnatare îl susțin în cursa electorală pentru Primăria Capitalei pe dl. Nicușor Dan, candidat independent.
(2) Dl. Nicușor Dan se obligă să susțină în mod egal candidații pentru Consiliul General al Municipiului București propuși de părțile semnatare.
(3) Dl. Nicușor Dan se obligă să susțină în mod egal toți candidații la funcțiile de Primar de sector susținuți de partidele semnatare și, de asemenea, să susțină în mod egal partidele semnatare în cursa pentru consiliile locale ale sectoarelor Capitalei.
(4) Susținerea se va manifesta prin afișarea însemnelor electorale ale ambelor formațiuni (Alianța USR PLUS și PNL), prin conferințe de presă și prin alte evenimente alături de candidații din ambele grupări politice, emisiuni TV, endorsement pe site, permisiunea de a utiliza fotografiile și clipurile video cu imaginea sa de către ambele formațiuni politice.

Art. 3. (1) Majoritățile constituite în urma alegerilor locale 2020 din București vor susține, în baza principiului parității, pentru pozițiile de viceprimari, din partea partidelor semnatare: 7 viceprimari din partea PNL și 7 viceprimari din partea Alianței USR Plus.

Art. 4. (1) Părțile semnatare sunt de acord să sprijine următorii candidați pentru primăriile de sector:
a) Pentru Sectorul 1, ……………..
b) Pentru Sectorul 2, …………………
c) Pentru Sectorul 3, …………………..
d) Pentru Sectorul 4, …………………..
e) Pentru Sectorul 5, ……………………
f) Pentru Sectorul 6, …………………….

Nota redacției: din informații Hotnews, la sectoarele 1, 2 și 4, ar fi  Clotilde Armand, Radu Mihaiu și Simona Spătaru. PNL ar avea pe sectoarele 3, 5 și 6, candidați pe Ciprian Ciucu, la 6, și Cristian Băcanu la 5. 

(2) Candidații menționați la alineatul anterior au obligația de a susține listele de consilieri propuși de ambele formațiuni politice. Această susținere se va manifesta, fără a se limita doar la acestea, prin: conferințe de presă comune și alte evenimente, emisiuni TV, endorsement pe site și menționarea tuturor partidelor susținătoare în toate declarațiile publice pe care le vor face pe perioada campaniei electorale.

Art. 5 – Formațiunile semnatare se angajează să desfășoare o campanie fără injurii și atacuri reciproce.

Art. 6 – Părțile semnatare vor asigura o cooperare loială și o coordonare bazată pe următoarele principii:
• Colaborarea dintre părți se va concretiza în sprijinul reciproc acordat pentru aprobarea și implementarea proiectelor propuse
• Orice diferențe de opinii vor fi discutate în mod deschis între parteneri, pentru a ajunge la un acord
• Părțile se vor informa și consulta reciproc înainte de inițierea oricăror propuneri de proiecte în consiliile locale sau în spațiul public, în așa fel încât să permită celorlalte părți să își exprime opinia cu privire la propunere și să permită o eventuală ajungere la un acord în caz de diferențe de opinie. Perioada de timp alocată acestor consultări trebuie să fie rezonabilă și să permită fructificarea unor oportunități atunci când acestea apar.

Prezentul protocol a fost încheiat la București, astăzi 1.08.2020, în 4 (patru) exemplare originale.

Uniunea Salvați România
Prin Președinte

Dan Barna

Partidul Național Liberal
Prin Președinte

Ludovic Orban

Partidul Libertate, Unitate și Solidaritate
Prin Președinte

Dacian Cioloș

Nicușor Dan

Candidat Independent la Primăria Municipiului București

 

Te-ar mai putea interesa și
O nouă criză în Europa? Îngrăşămintele, noul produs rusesc de care Europa este dependentă – Financial Times
O nouă criză în Europa? Îngrăşămintele, noul produs rusesc de care Europa este dependentă – Financial Times
Europa se îndreaptă pe nesimţite în poziţia în care va fi dependentă de îngrăşămintele ruseşti, la fel cum a fost cu gazele naturale, avertizează unul din cei mai mari producători......
Planuri de extindere a două magistrale de metrou, M3 și M5. Unde ar putea ajunge
Planuri de extindere a două magistrale de metrou, M3 și M5. Unde ar putea ajunge
Primăria Sectorului 6 spune că este în discuții cu Metrorex și cu Guvernul pentru extinderea spre ieșirile din oraș ...
Petrom se retrage din Georgia
Petrom se retrage din Georgia
OMV Petrom a anunțat că se retrage din Georgia, acolo unde avea concesionat un câmp offshore unde nu începuse încă ...
Petrom, afaceri și profit în scădere în primul trimestru din 2024. Profit net de 1,4 miliarde lei
Petrom, afaceri și profit în scădere în primul trimestru din 2024. Profit net de 1,4 miliarde lei
OMV Petrom, cel mai mare producător de petrol și gaze din Europa de Sud-Est a raportat pentru primul trimestru al acestui ...