Coronavirus: Există „perspective rezonabile” de a obţine un vaccin „în următoarele luni” – Macron

Preşedintele francez Emmanuel Macron a estimat joi că există "perspective rezonabile" de a obţine un vaccin împotriva coronavirusului "în următoarele luni", în cadrul unei conferinţe de presă comune cu cancelarul german Angela Merkel, relatează AFP, citată de Agerpres.    
Economica.net - vin, 21 aug. 2020, 05:09
Coronavirus: Există
„Am spus-o şi este foarte important, chiar în momentul în care mai multe vaccinuri sunt în faza a 3-a, avem perspective rezonabile de a avea un vaccin în următoarele luni”, a afirmat el la fortul Bregancon, în sud-estul Franţei.

„Asta nu va rezolva problemele următoarelor săptămâni, ci ale lunilor viitoare”, a adăugat Macron, declarându-se mulţumit de coordonarea europeană în dezvoltarea unui vaccin.

„Am ameliorat cooperarea europeană pentru dezvoltarea unui vaccin împreună, asociind multe alte state şi Comisia, pentru a încuraja mai întâi grupurile care caută un vaccin”, a reamintit el.

Macron a spus că statele UE au trebuit să se asigure că vor avea „capacitatea de a-l produce şi de a-l livra populaţiilor lor când va fi disponibil”, a subliniat preşedintele francez.

În contextul în care cercetările se accelerează pentru descoperirea unui vaccin, Comisia Europeană a anunţat joi că a rezervat 225 de milioane de doze dintr-un potenţial vaccin împotriva COVID-19 la laboratorul german CureVac. Este cel de-al patrulea astfel de acord pe care îl încheie UE.

Bruxellesul a rezervat deja 300 de milioane de vaccinuri în pregătire la laboratorul francez Sanofi şi 400 la cel american Johnson&Johnson.

De asemenea, Comisia a semnat pe 14 august un contract de achiziţie anticipată cu grupul farmaceutic suedezo-britanic AstraZeneca pentru 300 de milioane de doze, cu o opţiune de 100 de milioane de doze suplimentare.

Te-ar mai putea interesa și
Oferta patiserilor scade la 7,2 milioane de cozonaci în perioada Sărbătorilor Pascale. Preţuri mai mici cu 10% în acest an
Oferta patiserilor scade la 7,2 milioane de cozonaci în perioada Sărbătorilor Pascale. Preţuri mai mici cu 10% în acest ...
Patiserii vor scoate pe piaţă 7,2 milioane de cozonaci în perioada Sărbătorilor Pascale, în scădere faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, dar şi faţă de perioada sărbătorilor de......
Managerul de parole sau autentificarea cu doi factori poate ajuta la conectarea în siguranţă la conturi – analiză
Managerul de parole sau autentificarea cu doi factori poate ajuta la conectarea în siguranţă la conturi – analiză
Parolele rămân o ţintă majoră pentru hackeri şi alţi actori din sfera ameninţărilor cibernetice, iar în acest context ...
În Gaza există mai mult moloz decât în Ucraina, contaminat cu muniţii neexplodate şi azbest – ONU
În Gaza există mai mult moloz decât în Ucraina, contaminat cu muniţii neexplodate şi azbest – ONU
În Fâşia Gaza există acum mai multe dărâmături şi moloz decât în Ucraina, a afirmat miercuri responsabilul operaţiunilor ...
Inundaţii severe în capitala Turciei, Ankara. Sunt aşteptate precipitaţii suplimentare
Inundaţii severe în capitala Turciei, Ankara. Sunt aşteptate precipitaţii suplimentare
Capitala Turciei, Ankara, a fost lovită de inundaţii severe marţi noapte, iar autorităţile avertizează că urmează ...