NEPI Rockcastle se oferă să cumpere terenul de la Romexpo, acordat gratuit de Parlament către Camera de Comerț pentru un proiect imobiliar

Grupul NEPI Rockcastle își exprimă interesul de a oferi un preț Statului român pentru terenul de la Romexpo sau pentru drepturile pentru dezvoltare imobiliară, fără să fie nevoie ca acesta să fie transferat gratuit către o entitate privată, în considerarea dezvoltării unui proiect comercial. Informația a apărut după ce Parlamentul a legiferat transmiterea cu titlul gratuit Camerei de Comerţ şi Industrie a României a terenurilor proprietate privată a statului aflate în folosinţa gratuită a acestei instituţii, incluzând terenul de la Complexul expoziţional Romexpo, unde se vrea dezvoltarea unui proiect imobiliar gigant, la care va participa și dezvoltatorul ieșean Iulius, proprietarul Iulius Town din Timișoara sau Palas Iași.
Răzvan Zamfir - joi, 03 sept. 2020, 11:54
NEPI Rockcastle se oferă să cumpere terenul de la Romexpo, acordat gratuit de Parlament către Camera de Comerț pentru un proiect imobiliar

NEPI Rockcastle își manifestă astfel interesul de a participa la o licitație publică de selecție a investitorului pentru dezvoltarea proiectului, după ce opinia publică s-a opus deciziei luate de Parlament. 

Lider de piață, NEPI Rockcastle investește de mai bine de 13 ani în România și are un portofoliu de peste 20 de proiecte imobiliare complexe dezvoltate în toată țara, estimate la o valoare de circa 2 miliarde de euro.

„NEPI Rockcastle crede în beneficiile acestui proiect pentru România, care are puterea de a dezvolta zona și de a susține economia locală, și este oricând pregătită să îl dezvolte pe măsura anvergurii sale”, spun oficialii companiei.

 Camera de Comerț și Iulius au anunțat, în această vară, că vor investi, în etape, 2,87 miliarde de euro, într-un proiect imobiliar major pe platforma Romexpo, care va include muzee și sală multifuncțională de evenimente, un nou parc și conexiuni urbane verzi, soluții de fluidizare a traficului, cel mai mare business district, 12.000 locuri de parcare, retail și lifestyle center și vor genera peste 30.000 de noi locuri de muncă și facilități pentru antreprenori locali.

Proiectul va ocupa circa 350.000 mp, dintr-ul total de 460.000 mp, care ar valora pe piața liberă cel puțin 300 de milioane de euro.

„Demersurile noastre constante sunt îndreptate spre consolidarea și extinderea activității Romexpo, care stau la baza acestui amplu demers investițional. Dorim includerea Romexpo în circuitul internațional și avem convingerea că funcțiunile conexe vor avea capacitatea nu doar de a ne impune pe harta atracțiilor europene din domeniu, ci de a revitaliza social, cultural și economic Bucureștiul. Un proiect de o asemenea importanță necesită cooperarea și implicarea mediului public și privat, dar și susținerea autorităților și comunității”, a spus Mihai Daraban, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României. Investiția este estimată la o valoare totală de peste 2,87 miliarde de euro și va fi realizată etapizat. 

NEPI Rockcastle este cel mai mare grup de investiții și dezvoltare imobiliară din Europa Centrală și de Est, fiind prezent în România, Polonia, Slovacia, Croația, Bulgaria, Ungaria, Republica Cehă, Serbia și Lituania.

Din portofoliul NEPI Rockcastle din România fac parte Mega Mall, Promenada Mall București, Shopping City Sibiu, Promenada Sibiu, Vulcan Value Centre București, Iris Titan Shopping Center București, Shopping City Timișoara, City Park Mall din Constanța, Ploiești Shopping City, Brăila Mall, Shopping City Galați, Shopping City Târgu Jiu, Severin Shopping Center, Shopping City Deva, Shopping City Piatra Neamț, Shopping City Satu Mare, Shopping City Râmnicu Vâlcea, Shopping City Buzău și Shopping City Târgu Mureș.

Compania și-a vândut recent portofoliul de birouri către AFI Europe într-o tranzacție de circa 300 de milioane de euro.

Te-ar mai putea interesa și
Influencerii înlocuiesc familia și prietenii ca sursă de informare pentru investitori
Influencerii înlocuiesc familia și prietenii ca sursă de informare pentru investitori
În fiecare zi, investitorii individuali caută informații despre diferitele piețe pentru a lua decizii. Însă sursele de informare s-au schimbat de-a lungul timpului, deoarece aceștia folosesc......
Klaus Iohannis și-a depus cererea de pensionare din postul de profesor la Colegiul Național „Samuel von Brukenthal” din Sibiu, pe care l-a ținut blocat timp de 27 de ani
Klaus Iohannis și-a depus cererea de pensionare din postul de profesor la Colegiul Național „Samuel von Brukenthal” ...
Catedra de profesor de Fizică a președintelui Klaus Iohannis de la Colegiul Național „Samuel von Brukenthal” a devenit ...
Prețul cacao s-a prăbușit cu 27% în ultimele două zile, într-o perioadă de fluctuații fără precedent pe burse
Prețul cacao s-a prăbușit cu 27% în ultimele două zile, într-o perioadă de fluctuații fără precedent pe burse
Cotaţiile futures la cacao s-au prăbuşit, pierzând până la 27% în doar două zile, iar fluctuaţiile de preţuri sunt ...
Noile medicamente pentru obezitate influențează cheltuielile consumatorilor. Restaurantele fast food, marii pierzători
Noile medicamente pentru obezitate influențează cheltuielile consumatorilor. Restaurantele fast food, marii pierzători
Noua generație de medicamente pentru obezitate produce schimbări ample în industria farma, dar are ramificații și în ...