Atos va achiziţiona firma olandeză de securitate cibernetică Motiv

Atos anunță că a ajuns la un acord pentru achiziționarea Motiv ICT Security, cel mai mare furnizor independent de Managed Security Services (MSS) din Olanda. Această achiziție va consolida poziția Atos ca al treilea furnizor global de Managed Security Services și își va extinde capabilitățile companiei în domenii critice, precum detectarea și răspunsul la amenințările cibernetice.
Economica.net - Dum, 20 dec. 2020, 06:56
Atos va achiziţiona firma olandeză de securitate cibernetică Motiv

În plus, Centrul de Operațiuni de Securitate (SOC) al Motiv, certificat independent la cele mai înalte niveluri de maturitate, se va alătura rețelei extinse de centre SOC deținute de Atos în întreaga lume, o componentă esențială în abordarea Atos Prescriptive Security.

Cei peste 180 de experți în securitate cibernetică ai Motiv, împreună cu Academia Motiv, se vor alătura echipei Atos. Această achiziție va aduce, de asemenea, cunoștințe suplimentare din piața locală și informații de securitate de specialitate cu o valoare ridicată pentru operațiunile și clienții Atos.

Capabilitățile extinse în transformarea digitală ale Atos vor aduce beneficii semnificative bazei de clienți Motiv formată din peste 100 de companii mari și mijlocii din sectorul public, forțe de ordine, servicii financiare, asistență medicală, deschizând în același timp noi oportunități pentru Motiv de a-și spori în continuare amprenta în Olanda și în nordul Europei.

Motiv va beneficia, de asemenea, de investițiile recente ale Atos în platforma Managed Detection and Response (MDR), AIsaac, aducând tehnologie de ultimă generație clienților olandezi.

Fondată în 1998 și cu sediul în IJsselstein, Motiv este lider în serviciile MSS și în servicii de securitate în Olanda.

„Motiv susține viziunea de securitate digitală a firmei Atos pentru un model de securitate convergentă orientat către mediul de business, activată de o capabilitate suverană și de securitatea clienților, și făcută posibilă prin serviciile sale de securitate end-to-end. Această achiziție strategică reconfirmă poziția de lider a companiei Atos pe piața europeană de securitate cibernetică. Experiența Motiv, expertiza locală și reputația pe piață, vor consolida echipele Atos din Europa de Nord, oferind o oportunitate fantastică de a dezvolta divizia de securitate digitală. Această tranzacție completează cele mai recente achiziții strategice menite să consolideze capacitatea noastră locală de a deveni un partener de încredere în securitate cibernetică pentru organizațiile globale în procesul lor de transformare digitală”, a menționat Pierre Barnabé, Senior Executive Vice-President, Head of Big Data & Cybersecurity în cadrul Atos.

„Prin unirea forțelor cu Atos ne accelerăm misiunea de a sprijini transformarea digitală sigură a clienților noștri, deblocând întregul potențial al serviciiilor și capabilităților globale ale atos în domeniul securității cibernetice în beneficiul clienților noștri. Suntem încântați de acest pas important în egală măsură pentru Motiv, pentru angajații și pentru clienții noștri”, a declarat Aksel Dorèl, CEO Motiv.
Încheierea tranzacției va avea loc în primul trimestru al anului 2021 și este supusă legislației anti-trust.

Te-ar mai putea interesa și
Pod rutier peste Tisa, la graniţa dintre România şi Ucraina, pe ordinea de zi a şedinţei de Guvern de marţi
Pod rutier peste Tisa, la graniţa dintre România şi Ucraina, pe ordinea de zi a şedinţei de Guvern de marţi
Executivul ar putea aproba, în şedinţa de marţi, un acord cu Guvernul Ucrainei privind construcţia podului rutier de frontieră peste râul Tisa, la graniţa dintre cele două state, în zona......
Facturi mai mici la energia electrică prin alegerea corectă a unui aparat de aer condiționat
Facturi mai mici la energia electrică prin alegerea corectă a unui aparat de aer condiționat
Într-o lume în care preocupările pentru mediu și eficiența energetică devin tot mai importante, alegerea corectă a ...
Escrocherii cu criptomonede: sfaturi dovedite pentru utilizatorii de criptomonede
Escrocherii cu criptomonede: sfaturi dovedite pentru utilizatorii de criptomonede
Portofelele sunt folosite pentru a păstra criptomonedele și, datorită lor, fiecare investitor poate fi propria sa „bancă”. ...
Lichidatorul Euroins a atacat contractul prin care fostul lider RCA a trimis în Bulgaria 300 de milioane de euro. Șeful Eurohold contestă autoritatea CITR, numit lichidator de Tribunal: „Nu a fost desemnat legal”
Lichidatorul Euroins a atacat contractul prin care fostul lider RCA a trimis în Bulgaria 300 de milioane de euro. Șeful ...
Assen Christov, președintele Eurohold, grupul bulgar din care făcea parte și falimentara Euroins România, contestă agresiv ...