Valoarea comenzilor online a crescut în România cu 99% în decembrie anul trecut – MerchantPro

Ultima lună a anului trecut a înregistrat noi recorduri în ceea ce priveşte numărul şi valoarea comenzilor plasate pe magazinele online administrate prin platforma eCommerce MerchantPro, cu creşteri de 83%, respectiv 99% faţă de decembrie 2019, arată datele publicate joi.
Economica.net - joi, 14 ian. 2021, 08:35
Valoarea comenzilor online a crescut în România cu 99% în decembrie anul trecut - MerchantPro

Potrivit unui comunicat al companiei, valoarea medie a comenzii la nivelul celor peste 1.500 magazine care funcţionează pe platforma tip SaaS MerchantPRO s-a menţinut constantă la nivelul anului 2020, fiind de 225 lei. Cea mai mare comandă înregistrată în decembrie a fost în valoare de peste 40.000 de euro reprezentând investiţii în echipamente specializate. De asemenea, din perspectiva numărului de produse, comanda cea mai diversificată a avut 301 produse alimentare.

Pe ansamblul trimestrului IV din 2020 s-au înregistrat noi creşteri în volumul şi valoarea vânzărilor online, motoarele de creştere fiind Black Friday – cu un salt mediu de 43% faţă de perioada similară din 2019 – şi sărbătorile de iarnă, cu o creştere de 83% la numărul tranzacţiilor. Astfel, pentru cele peste 1.500 magazine active care folosesc soluţia eCommerce MerchantPro, ultima lună din an a adus vânzări cu 99% mai mari faţă de perioada similară din 2019.

„Românii au continuat să manifeste precauţie în ceea ce priveşte cumpărăturile în offline, în special în perioada Sărbătorilor, când şi-au dorit să petreacă timp cu familia, deci au decis să reducă expunerea şi să evite aglomeraţia. Evident, contextul economic a generat şi perioade de promoţii şi reduceri mai lungi, online-ul devenind tot mai atractiv, mai ales pe fondul atenţiei sporite faţă de cheltuieli”, a explicat Arthur Rădulescu, CEO MerchantPro.

Conform analizei de piaţă, ziua cu cele mai multe comenzi din decembrie a fost luni, 14 decembrie 2020, când s-au plasat 13.082 de comenzi, faţă de 2019 când aceasta a fost 9 decembrie, cu 7.186 comenzi, tot într-o zi de luni.

„Zilele de luni sunt cele mai aglomerate. Peste weekend clienţii au timp să gândească achiziţiile, să compare preţuri şi să se informeze despre produse, iar luni plasează comanda. A fost interesant de remarcat că românii au plasat comenzile de Crăciun mai târziu în 2020 faţă de 2019, probabil fiind mai atenţi la campaniile de reduceri şi la promoţii, dar şi datorită creşterii flexibilităţii în livrare, petrecând mai mult timp acasă”, a adăugat Rădulescu.

Cele mai active oraşe din punct de vedere al dinamicii din online, în afară de Bucureşti, sunt: Constanţa, Cluj-Napoca, Iaşi şi Timişoara.

MerchantPro, noua identitate a platformei autohtone ShopMania BIZ, este folosită la nivel regional, iar peste 5.000 magazine online i-au utilizat funcţionalităţile în cei peste 10 ani de prezenţă pe piaţă.

Te-ar mai putea interesa și
Grupări armate din Gaza au furat 66 de milioane de euro de la Banca Palestinei, în urma unei serii de jafuri care au avut loc în aprilie
Grupări armate din Gaza au furat 66 de milioane de euro de la Banca Palestinei, în urma unei serii de jafuri care au avut ...
Forțe armate palestiniene, dintre care una pretinde că face parte din gruparea islamistă Hamas, au furat luna trecută un total de 66 de milioane de euro din seifurile mai multor sucursale bancare......
După Germania și Cehia, Polonia anunță la rândul său că a fost vizată de un atac cibernetic de proveniență rusă
După Germania și Cehia, Polonia anunță la rândul său că a fost vizată de un atac cibernetic de proveniență rusă
Polonia a anunţat că a fost la rândul său vizată de presupuse atacuri cibernetice atribuite unui grup rus numit APT28, ...
Nicușor Dan anunță că tramvaiele de pe linia 41 vor circula până la ora trei în noaptea de Înviere
Nicușor Dan anunță că tramvaiele de pe linia 41 vor circula până la ora trei în noaptea de Înviere
În noaptea de Înviere, linia de tramvai 41 va avea un program de funcţionare prelungit, până la ora 03.00, pentru a ...
Antony Blinken: Washingtonul vrea să ofere statelor insulare din Pacific o ofertă mai bună decât cea chineză
Antony Blinken: Washingtonul vrea să ofere statelor insulare din Pacific o ofertă mai bună decât cea chineză
Statele Unite vor să ofere insulelor din Pacific o "alegere mai bună" decât China, chiar dacă Washingtonul singur nu ...