Cursul a scăzut uşor sub 4,4700 lei/euro în prima oră a şedinţei

Cursul de schimb a scăzut uşor în prima oră a şedinţei interbancare de luni şi a ajuns la 4,4670 - 4,4690 lei/euro, într-o piaţă cu volume reduse de tranzacţionare şi în care dealerii cred că BNR ar putea interveni din nou pentru a nu lăsa rata de referinţă să atingă un nou maxim istoric.
Economica.net - lun, 25 iun. 2012, 07:43
Cursul a scăzut uşor sub 4,4700 lei/euro în prima oră a şedinţei

Paritatea leu/euro a deschis ziua la 4,4710 – 4,4730 unităţi, în imediata apropiere a ultimelor cotaţii de vineri, de 4,4705 – 4,4739 lei/euro.

Ulterior, cursul a început să scadă uşor şi a coborât sub nivelul de 4,4700 lei/euro. Astfel, în jurul orei 10:00 băncile cotau euro la 4,4670 – 4,4690 lei, cu 0,35 – 0,49 bani sub închiderea şedinţei precedente.

„Piaţa este în continuare amorţită, volumele de tranzacţionare sunt foarte reduse, astfel că orice ordin ceva mai mare mişcă vizibil cursul. Majoritatea jucătorilor se aşteaptă ca BNR să intervină indirect din nou aproape de mijlocul şedinţei, pentru ca apoi să anunţe cursul de referinţă tot sub maximul istoric (de 4,4662 lei/euro, atins în data de 24 mai – n.r.). Se merge pe ideea «De ce să cumpăr euro acum, când pot cumpăra mai ieftin spe mijlocul zilei, când BNR ar putea vinde mai ieftin?»”, a afirmat un dealer.

După prima oră a şedinţei de la Bucureşti, zlotul şi forintul erau în stagnare în raport cu euro.
Cursul de referinţă anunţat vineri de Banca Naţională a României (BNR) a crescut cu 0,2 bani, la 4,4655 lei/euro, şi s-a apropiat de nivelul maxim istoric atins pe 24 mai, de 4,4662 lei/euro.

Pentru dolar, cursul a urcat mai puternic, cu 3,88 bani, la 3,5590 lei/dolar, în timp ce paritatea oficială leu/franc elveţian a avansat de la 3,7163 lei/franc la 3,7183 lei/franc.

Cursurile de referinţă leu/dolar şi leu/franc sunt calculate de BNR în funcţie de paritatea leu/euro şi ratele de schimb euro/dolar şi euro/franc.

Dobânzile practicate luni dimineaţă de bănci pentru depozitele cu scadenţa la o zi au crescut la 5% – 5,5% pe an, de la nivelurile de vineri, de 1,5% – 1,99% pe an. Evoluţia este determinată de băncile care încep să constituie rezervele minime obligatorii cerute de BNR odată cu începerea unei noi perioade de rezervă.

Te-ar mai putea interesa și
Oferta patiserilor scade la 7,2 milioane de cozonaci în perioada Sărbătorilor Pascale. Preţuri mai mici cu 10% în acest an
Oferta patiserilor scade la 7,2 milioane de cozonaci în perioada Sărbătorilor Pascale. Preţuri mai mici cu 10% în acest ...
Patiserii vor scoate pe piaţă 7,2 milioane de cozonaci în perioada Sărbătorilor Pascale, în scădere faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, dar şi faţă de perioada sărbătorilor de......
Managerul de parole sau autentificarea cu doi factori poate ajuta la conectarea în siguranţă la conturi – analiză
Managerul de parole sau autentificarea cu doi factori poate ajuta la conectarea în siguranţă la conturi – analiză
Parolele rămân o ţintă majoră pentru hackeri şi alţi actori din sfera ameninţărilor cibernetice, iar în acest context ...
În Gaza există mai mult moloz decât în Ucraina, contaminat cu muniţii neexplodate şi azbest – ONU
În Gaza există mai mult moloz decât în Ucraina, contaminat cu muniţii neexplodate şi azbest – ONU
În Fâşia Gaza există acum mai multe dărâmături şi moloz decât în Ucraina, a afirmat miercuri responsabilul operaţiunilor ...
Inundaţii severe în capitala Turciei, Ankara. Sunt aşteptate precipitaţii suplimentare
Inundaţii severe în capitala Turciei, Ankara. Sunt aşteptate precipitaţii suplimentare
Capitala Turciei, Ankara, a fost lovită de inundaţii severe marţi noapte, iar autorităţile avertizează că urmează ...