O inscripţie în arabă, scrisă acum 800 de ani de cavalerii cruciaţi, descoperită lângă Tel Aviv

O inscripţie în limba arabă, scrisă în urmă cu 800 de ani de cavalerii cruciaţi şi descoperită în apropiere de Tel Aviv, a fost descifrată de oamenii de ştiinţă - o premieră în arheologie, a anunţat, miercuri, un profesor israelian.
Economica.net - joi, 17 nov. 2011, 06:43

„Este vorba de o descoperire fără precedent, întrucât nicio inscripţie în arabă scrisă de cruciaţi nu a fost descoperită până acum în întregul Orient Apropiat”, a declarat profesorul Moshé Sharon de la Universitatea ebraică din Ierusalim.

„Am reuşit să descifrez recent cuvintele «Frederic al II-lea, Rege al Ierusalimului, (anul) 1229 de la Reîncarnarea Domnului nostru Iisus Mesia», scrise în arabă şi gravate pe un bloc de marmură gri, dintr-o construcţie din regiunea Tel Aviv-ului„, a declarat profesorul israelian.

Construcţia în care a fost găsită această inscripţie, ce are dimensiunile de 60 x 50 de centimetri, se afla iniţial în străvechiul port Jaffa, pe care împăratul romano-german Frederic al II-lea l-a fortificat.

Inscripţia menţionează, totodată, numele tuturor provinciilor controlate de împăratul Frederic al II-lea.

Încălcând o interdicţie a papei Grigore al IX-lea – fapt pentru care a fost excomunicat, împăratul Frederic al II-lea a organizat şi condus cea de-a şasea Cruciadă (1228 – 1229) pentru a recuceri teritoriile pierdute de regatul Ierusalimului după ce acesta a fost cucerit de Saladin.

Dar, după ce a fortificat Jaffa, în loc să aleagă calea armelor, Frederic al II-lea, pasionat de studierea limbii arabe şi a religiei islamice, a negociat cu Al-Kamil, sultanul Egiptului, un acord special în urma căruia francii au preluat din nou controlul asupra oraşelor Ierusalim, Nazareth, Bethleem şi a zonelor învecinate acestora.

„Prieten al musulmanilor şi admirator al civilizaţiei islamice, Frederic al II-lea este singurul cruciat care şi-a atins obiectivele fără a face să curgă nici măcar o singură picătură de sânge”, a adăugat profesorul Moshé Sharon.

Te-ar mai putea interesa și
Mesaj important de la Ryanair pentru toți cei care zboară spre Marea Britanie
Mesaj important de la Ryanair pentru toți cei care zboară spre Marea Britanie
Ryaniar, cea mai mare companie aeriană din Europa, a transmis un anunț important pasagerilor care zboară spre și dinspre aeroporturile din Marea Britanie. Compania le cere pasagerilor să......
Porți de protecție la metrou: Ce se mai întâmplă cu proiectul – pilot din stația Berceni
Porți de protecție la metrou: Ce se mai întâmplă cu proiectul – pilot din stația Berceni
Poarta de protecție din cadrul proiectului - pilot din stația de metrou Berceni a fost omologată și urmează să fie ...
Şeful Rheinmetall vrea înfiinţarea unui consorţiu european în domeniul armamentului
Şeful Rheinmetall vrea înfiinţarea unui consorţiu european în domeniul armamentului
Directorul general de la Rheinmetall, Armin Papperger a lansat ideea înfiinţării unui consorţiu european în domeniul ...
Românii nu ştiu să se ferească de fraudele online. O treime dintre adulţi nu verifică dacă pagina magazinului e reală, atunci când fac cumpărături online – date IGPR
Românii nu ştiu să se ferească de fraudele online. O treime dintre adulţi nu verifică dacă pagina magazinului e reală, ...
Poliţia Română, prin Institutul de Cercetare şi Prevenire a Criminalităţii, a efectuat un studiu privind descrierea ...