Renault-Nissan a vândut un număr record de 8,1 milioane vehicule în 2012

Grupul auto Renault-Nissan a anunţat luni seară vânzări record de 8,1 milioane unităţi în 2012, cu 0,9% mai mult decât în 2011, transmite Kyodo.
Economica.net - mar, 05 feb. 2013, 07:37
Renault-Nissan a vândut un număr record de 8,1 milioane vehicule în 2012

În pofida vânzărilor record, Renault-Nissan a căzut pe locul patru, de pe locul trei în 2011, în topul celor mai mari constructori auto din lume după ce Toyota a redobândit poziţia de lider mondial.

Datele arată că Nissan a vândut de două ori mai multe vehicule decât Renault. În timp ce constructorul auto japonez Nissan, la care Renault este cel mai mare acţionar, a vândut 4,94 milioane vehicule, în creştere cu 5,8% în ritm anual, Renault a vândut 2,55 milioane automobile, cu 6,3% mai puţin decât în 2011. Vânzările Avtovaz au scăzut cu 5,5% până la 610.891 unităţi.

‘2012 a fost un an dificil ca urmare a continuării declinului pe piaţa de bază a Renault din Europa Occidentală şi a tensiunilor politice din China, cea mai mare piaţă din lume pentru Nissan’, a declarat preşedintele Renault-Nissan, Carlos Ghosn.

Vânzările de automobile japoneze pe piaţa din China, cea mai mare piaţă auto din lume, au scăzut puternic anul trecut pe fondul disputelor teritoriale dintre primele două economii asiatice.

Compania Dacia a fost preluată de Renault în anul 1999. Relansată în 2004 cu modelul Logan, Dacia a devenit în opt ani un jucător de notorietate pe piaţa auto europeană. Recent, la Salonul Auto de la Paris, Dacia a prezentat noile modele Logan, Sandero şi Sandero Stepway.

Te-ar mai putea interesa și
Emmanuel Macron recomandă orașul bulgar Varna printre destinațiile turistice de top
Emmanuel Macron recomandă orașul bulgar Varna printre destinațiile turistice de top
Oraşul bulgar Varna (de la Marea Neagră) se numără printre destinaţiile europene de top pe care preşedintele francez Emmanuel Macron le recomandă oamenilor să le viziteze, într-o postare......
Angajații din Cultură ies în stradă astăzi și vor protesta în fața Ministerului Culturii și a Guvernului chiar în ziua în care este organizată „Noaptea Muzeelor”
Angajații din Cultură ies în stradă astăzi și vor protesta în fața Ministerului Culturii și a Guvernului chiar în ...
Federația Națională a Sindicatelor din Cultură și Mass-Media „CulturMedia” – CNS Cartel ALFA a anunțat că va ...
Update: Un elicopter militar a fost trimis în căutarea marinarilor dispăruți. O navă s-a scufundat în Marea Neagră, în apropiere de Sfântu Gheorghe. Opt marinari au fost salvați și trei sunt dați dispăruți
Update: Un elicopter militar a fost trimis în căutarea marinarilor dispăruți. O navă s-a scufundat în Marea Neagră, ...
Update: Un elicopter IAR 330 Puma al Forţelor Aeriene Române execută o misiune de căutare pe mare a posibililor supravieţuitori, ...
Alfa Romeo celebrează prima victorie la Mille Miglia cu Giulia și Stelvio Quadrifoglio Super Sport
Alfa Romeo celebrează prima victorie la Mille Miglia cu Giulia și Stelvio Quadrifoglio Super Sport
Alfa Romeo a prezentat ediții speciale pentru Giulia și Stelvio. Variantele Quadrifoglio Super Sport sunt limitate la 275 ...