Cum merge maşina „low-cost” de la Peugeot. Drive-test cu modelul 301 GALERIE FOTO

Peugeot 301 este low-cost-ul dezvoltat de PSA şi care ar fi trebuit să fie concurentul Daciei Logan. Însă, au renunţat la acest deziderat dintr-un motiv simplu, 301 a rămas singurul sedan de aceste dimensiuni din gama Peugeot. ECONOMICA.NET a testat varianta  Allure a modelului PEUGEOT 301, cu motor diesel de 1.6 HDi şi 92CP. Cum s-a descurcat în trafic, vă invităm să vedeţi în cele ce urmează.
Economica.net - sâm, 09 mart. 2013, 07:21
Cum merge maşina

Ca posesor al unui leu 206 de 1.4, am fost curios sa vad cu ce vine noua generatie de Peugeot si, mai ales, cum este 301. Din punct de vedere al dimeniunilor, este mai mic decat un 508 si cum spuneam mai sus poate acesta este motivul pentru care nu au dorit sa faca un low-cost in adevaratul sens al cuvantului. Cu toate acestea, este o masina incapatoare, portbagajul fiind probabil cel mai mare in clasa ei, avand 640 litri cu bancheta nerabatata. Chiar şi aşa, accesul este destul de ingust, lucrurile voluminoase sunt greu de manevrat si poate de aceea era mai indicata o deschidere completa, cu tot cu hayon.

Bun, sa trecem la partea mai frumoasa, si nu ma refer aici la design, ci la modul in care se conduce Peugeot 301. Modelul testat are poate unul din cele mai bune motoare diesel: 1.6 HDi si 92Cp, motor ce se regaseste si pe  MINI Cooper D si Volvo S80. Initial, am crezut ca o sa fie un motor puturos ca cel de 1.5 dci – 90Cp de la Renault si disponibil in gama Dacia, insa am avut placuta surpriza sa fie un motor destul de fâşneţ la plecarile de pe loc, inconvenientul fiind ca este si zgomotos. In mers, raspunde rapid la apasarea pedalei de accelaratie, caii putere si cuplul isi fac simtita prezenta imediat. In ceea ce priveste manevrabilitatea, mi-a lasat impresia ca in anumite situatii nu ar raspunde cum as fi vrut, insa pun acest aspect pe sistemul ESP. In rest, este un motor economic asa cum trebuie sa fie un motor economic. Peugeot 301 are in regim urban un consum de combustibil de 4.9l/100 km, 3.9 l in regim extraurban si 4.3 l mixt.

Test drive-ul s-a desfasurat pe parcursul a aproape 400 km, ECONOMICA.NET obtinand un consum mix de 4.1 l/ 100 km iar conform computerului de bord mai puteam face inca aproape 800 km. Asadar, o autonomie de 1200 km!

In ceea ce priveste interiorul, acesta tradeaza intentia unei masini care s-a dorit a fi ieftina, insa una upper-low intrucat materialele folsotite sunt de o calitate OK, dar puteau fi un pic mai atenti la detalii. In rest, pozitia in scaune este comoda, aceste imbraca bine spatele conducatorului auto, iar pasagerii din spate au destul spatiu pentru genunchi.  

Preturile pentru Peugeot 301 incep de la 10.900 de euro (TVA inclus) si, in functie de optionale, poate urca pana la 14.700 de euro (modelul testat de noi), la care se pot aplica reduceri de 1000 de euro.

In concluzie, Peugeot 301 este o masina buna, economica si la consum de combustil si la pret (pentru clasa ei), numai buna pentru familie si calatorii.

Te-ar mai putea interesa și
Cum va fi vremea de 1 Mai şi de Paşti – prognoză meteo ANM
Cum va fi vremea de 1 Mai şi de Paşti – prognoză meteo ANM
Vremea va fi caldă iar precipitaţiile vor fi izolate şi sub formă de averse în perioada minivacanţei de Paşte, a declarat luni, pentru AGERPRES, directoarea generală a Administraţiei......
Peste 15.000 de locuințe din România sunt case verzi
Peste 15.000 de locuințe din România sunt case verzi
Peste 15.000 de locuințe din România au fost certificate drept „Green Homes" sau au obținut o precertificare (fiind ...
Fechet: SGR nu poate lua vacanţă. Activitatea HoReCa trebuie aibă prioritate maximă
Fechet: SGR nu poate lua vacanţă. Activitatea HoReCa trebuie aibă prioritate maximă
Sistemul Garanţie-Returnare (SGR) nu poate lua vacanţă, iar activitatea HoReCa trebuie să aibă prioritate maximă, a ...
Ungaria – Viktor Orban este criticat de investitorii germani pentru clientelism
Ungaria – Viktor Orban este criticat de investitorii germani pentru clientelism
Investitorii germani au considerat mult timp Ungaria drept propria lor ogradă, în condiţiile în care constructori auto ...